" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41295378 Відвідувачів
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Прес-конференція у Вінниці Надрукувати Надіслати електронною поштою
vinnica2013.jpg 12 лютого з нагоди відзначення 24-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану в прес-центрі департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась  прес-конференція.
Детальніше...
 
Рівненчани пам'ятають визволителів Надрукувати Надіслати електронною поштою
На початку лютого 1944 року війська Радянської армії очистили Рівне від фашистських загарбників. Днями у Рівненському гарнізоні відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 69-ї річниці цієї події.
Детальніше...
 
Стратегічні напрями у соціальній сфері Надрукувати Надіслати електронною поштою
Міністерство соціальної політики визначило для себе п'ять стратегічних напрямів, в основі яких — забезпечення рівних можливостей для всіх та належний соціальний захист найуразливіших громадян.
Детальніше...
 
Вихиляси навколо храмового комплексу воїнів-афганців, Надрукувати Надіслати електронною поштою
 або Які духовні орієнтири у православної церкви Московського патріархату
У 90-ті роки минулого століття група ветеранів війни в Афганістані та членів сімей загиблих створили релігійну громаду, зареєструвавши її на адресу неодноразово пораненого інваліда афганської війни II групи, нагородженого двома орденами Червоної Зірки, медаллю «За відвагу», Олега Михнюка. Та звернулася до керівництва УРСР із проханням передати в її користування один із напівзруйнованих храмів Києва — для увічнення пам'яті вояків України, загиблих на війні в Афганістані. Його тепер так і називають: «Афганський» (на знімку).
Детальніше...
 
Генералу-десантнику — від міста-героя Надрукувати Надіслати електронною поштою
Воїну-десантнику, ветерану Великої Вітчизняної війни генерал-лейтенанту Леву Горелову присвоєно звання «Почесний громадянин міста Одеси». Ця людина все своє свідоме життя віддала почесній справі — служінню своїй Вітчизні. Минулого року він відзначив 90-річчя.
Детальніше...
 
Напередодні пам’ятної дати Надрукувати Надіслати електронною поштою
marganec2013.jpg 6 лютого в Вінницької облдержадміністрації відбулося засідання оргкомітету з підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 24-ї річниці виведення військ з Афганістану.
Детальніше...
 
Ми – інтернаціоналісти Надрукувати Надіслати електронною поштою
marganec20132.jpg Ветеранський рух воїнів-інтернаціоналістів  в місті Марганці бере свій початок ще з 80-х років минулого сторіччя, коли молоді хлопці почали приходити з лав Радянської Армії, де проходили службу в Афганістані. Спочатку це були одиниці, але з кожним роком «афганців» ставало все більше і більше,  вони гуртувались разом щоб захищати свої права і досягнення...
Детальніше...
 
В честь воинов-«афганцев» Горловки Надрукувати Надіслати електронною поштою
dsc_0194.jpg Накануне  Дня чествования участников боевых действий на территории других государств и 24-й годовщины вывода советских войск из Афганистана в  поселке Зайцево (Донецкая область) на здании школы №15 торжественно открыта мемориальная доска выпускникам Александру Попову, Сергею Рязанцеву и Сергею Тарасюку, погибшим в Афганистане.
Детальніше...
 
Встреча для души Надрукувати Надіслати електронною поштою
brelyovka2013.jpg В посёлке Брилёвка Херсонской области состоялся творческий вечер воина-«афганца» Александра Елагина.
В библиотеке собрались воины-интернационалисты, мамы погибших, школьники. Брилёвка – это не только красивое и живописное место, это гостеприимные и улыбчивые, добрые и светлые люди, любящие стихи и песни.
Детальніше...
 
Встреча в гимназии Надрукувати Надіслати електронною поштою
_dsc0276.jpg В канун 24-й годовщины вывода войск из Афганистана в Днепропетровской  гимназии №3 состоялась встреча  учеников с участником боевых действий в Афганистане,  пограничником, командиром  расчета АГС-17  С. А. Бабенко.
Детальніше...
 
Губницький афганець Надрукувати Надіслати електронною поштою
gaysunskiy2013.jpgХочу розповісти про свого земляка — губницького афганця Сергія Строганова (на знімку).
Успадкувавши професію батька, він вивчився на водія. Роботу за спеціальністю тривалий час відшукати не міг, тож з радістю і надією сприйняв повістку із райвійськкомату про призов до армії...
Детальніше...
 
ЗАБУТТЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ! Надрукувати Надіслати електронною поштою
pam_20.jpg Перш ніж учасники бойових дій відзначатимуть 24-ту річницю виведення радянських військ з Республіки Афганістан, а громадськість буде вшановувати своїх воїнів-інтернаціоналістів, у селах, районах і областях України, напевно, підіб’ють підсумки тих трагічних подій.
Детальніше...
 
Надрукувати Надіслати електронною поштою
15 ЛЮТОГО – ДЕНЬ ВШАНУВАННЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ
НА ТЕРИТОРІЇ ІНШИХ ДЕРЖАВ ТА 24  РІЧНИЦЯ ВИВЕДЕННЯ РАДЯНСЬКИХ ВІЙСЬК З АФГАНІСТАНУ

p2150006.jpgВ Україні проживає близько 220 тисяч ветеранів-інтернаціоналістів, які мужньо, виявляючи при цьому гуманізм, людяність і милосердя, виконували ратний обов’язок, гідно представляючи свою державу на території 26 країн світу.
Через Афганську війну (1979–1989 рр.)  пройшло понад 160 тисяч наших співвітчизників, з яких 3360 загинуло, більше 8 тисяч зазнали поранень, понад 100 тисяч перенесли поширені в азіатських країнах захворювання. Залишилися без синів 2729 матерів, 1982 батька, овдовіло 505 молодих жінок, осиротіло 711 дітей. Після війни померло від ран і хвороб увосьмеро більше, ніж загинуло. Кількість інвалідів збільшилася вчетверо. Такий трагічний наслідок Афганської війни.
Детальніше...
 
Жизнь как пример Надрукувати Надіслати електронною поштою
img_64251.jpg    10 февраля исполнилось бы 65 лет Красуле Василию Михайловичу.
   Идеал. Каждому из нас знакомо это слово. Каждый из нас пытается его найти. Ищем его в произведениях искусства, в песнях, в хаотично разбросанных словах. Ищем его и в людях.
Детальніше...
 
Воїнів-афганців просять не чинити самосуд над підприємцем Надрукувати Надіслати електронною поштою
Конфлікт між власником кафе і колишнім воїном-афганцем, що виник у селищі Вендичани на Вінниччині, може мати своє продовження. «Афганців» застерігають від самосуду, а вони стверджують, що їх продовжують залякувати, та ще й у жорстокій формі.
Детальніше...
 
Організація, на яку рівняються Надрукувати Надіслати електронною поштою
dsc07557.jpg У Кривому Розі ветерани-«афганці» ще на початку 90-х об'єднались для взаємодопомоги, і згодом організація розповсюдила свої дії на всіх, хто був опалений Афганською війною. Це, насамперед, інваліди війни і сім'ї загиблих воїнів.
Детальніше...
 
Лише кожен 80-й інвалід отримав автотранспорт Надрукувати Надіслати електронною поштою
Колегія Рахункової палати розглянула результати аудиту ефективності використання коштів, передбачених у держбюджеті для забезпечення інвалідів автомобілями. Висновок: державні гарантії щодо забезпечення цієї категорії громадян особистим транспортом не виконуються. Рівень надання цієї пільги залишається вкрай низьким: у 2011 році автомобілями забезпечені лише 0,3% інвалідів, які перебували на обліку, замість запланованих 2,1%.
Детальніше...
 
Приборкання «Кентавра» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Нещодавно виповнилося 40 років з дня унікальної у військовій історії події — першого у світі десантування бойової машини десанту (БМД-1) разом з двома членами екіпажу. У січні 1973 року військовий експеримент, ініційований засновником Повітряно-десантних військ, легендарним генералом Василем Маргеловим, було успішно здійснено. Він отримав назву «Десантування «Кентавра».
Детальніше...
 
Зустріч напередодні пам’ятної дати Надрукувати Надіслати електронною поштою
ivg7.jpg     В приміщенні Шепетівської міської ради пройшла зустріч керівництва міста з представниками Шепетівської  спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Детальніше...
 
Військові пенсії потребують осучаснення Надрукувати Надіслати електронною поштою
Прес-служба Міністерства соціальної політики повідомила, що з метою забезпечення соціальної справедливості щодо військових, які вийшли на пенсію, урядом ініційовано внесення змін до статті 63 Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб».
Детальніше...
 
Охотники за «Стингерами» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 – лейтенант ЛАФАЗАН докладывает генерал-майору авиации РОМАНЮКУ о захваченных у противника трофеях.      Четверть века тому назад на земле Афганистана совершил свой подвиг выпускник Киевского высшего общевойскового командного дважды Краснознаменного училища командир группы спецназа 15-й Отдельной бригады спецназначения лейтенант Сергей  Лафазан.
Детальніше...
 
З нагоди пам’ятної дати Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Голова Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) С. В. Червонописький з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 24-ї річниці виведення військ з Афганістану звернувся до Прем’єр-міністра України  і членів Кабінету Міністрів України про підтримку і участь в урочистих заходах.
     Прем’єр-міністр України М. Я. Азаров надав відповідне доручення.  
Детальніше...
 
Преступление века Надрукувати Надіслати електронною поштою
koryukivka2013.jpgО 149 булорусах, погибших в Хатыни, знали во всем мире. О 7000 расстрелянных в украинском городке Корюковка молчали 70 лет
Почти 70 лет минуло со дня казни фашистами мирных жителей Корюковки. Память о загубленных изуверами людях — женщинах, стариках, малолетних детях — увековечена президентским указом. Но украинцы по-прежнему мало знают о том, что случилось в начале весны 1943 года на Черниговщине. Слишком долго замалчивали эту трагедию в стране, которой больше нет, — СССР...
Детальніше...
 
Благодарность, уважение, признание Надрукувати Надіслати електронною поштою
dsc02862.jpg Давно известно, что если профессионализм врача сопровождается его чутким отношением  к больному, выздоровление идет намного быстрее. Это правило и стало девизом работы  коллектива Днепропетровской городской многопрофильной клинической больницы № 4, который возглавляет Константин Чебанов.
Детальніше...
 
За пільгове житло вимагають хабарі Надрукувати Надіслати електронною поштою
pilgovezhitlo2013golosukraine.jpg«Голос України» вже розповідав про дивне явище: у Херсонській області пропозиція житла, що надається за пільговими державними програмами, значно перевищує попит, хоча безхатченків тут, як і всюди, вистачає. Багато пільговиків тоді зізнавалися — вони просто не вірять у те, що держава може чесно виконати свої зобов'язання і чиновники не влаштують якогось вибрика. А подальші події стали переконливим підтвердженням, що є вагомі підстави сумніватися у чесності й порядності слуг народу, які мають справу з придбанням житла за бюджетний кошт.
Детальніше...
 
До сторіччя відомого героя-підводника Надрукувати Надіслати електронною поштою
В Одесі, Санкт-Петербурзі та Кронштадті (Росія) відбулися урочистості, присвячені сторіччю від дня народження легендарного підводника, Героя Радянського Союзу, командира підводного човна С-13 Балтійського флоту Олександра Маринеско.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Наступна > В кінець >>

Всього 3953 - 3978 з 6426

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.