" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41043056 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Страницы нашей истории в лице соотечественников. Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ истории нашего государства много страниц героического прошлого и мы их знаем, отмечаем, изучаем и передаем молодому поколению. Сегодня я хочу кратко обратиться к советскому периоду истории, а именно ко 2 сентября 1945 года – это дата окончания Второй Мировой войны и для нашего народа она закончилась разгромом милитаристской Японии.
Детальніше...
 
Змагання не знають кордонів та хвороб Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У столиці на водноспортивній базі «Зеніт» відбулися 21-ші Міжнародні героїко-спортивні змагання дітей і ветеранів із веслування на байдарках та каное «Пам’ять», присвячені воїнам-спортсменам, які загинули в роки Великої Вітчизняної війни та в Афганістані.
Детальніше...
 
У Сумах відкрили пам’ятник улюбленому генералу десантників Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image3 вересня 2011 року в Сумах урочисто відкрито пам'ятник Василю Маргелову. Це вже п'ятий в Україні пам'ятник цій людині. В 2000-му році в Дніпропетровську, на батьківщині генерала армії Маргелова, йому було поставлено пам'ятник. З нагоди 100-річчя від дня народження генерала в Херсоні 26 грудня 2008 року зведена стела. Всі вони споруджені за рахунок благодійних внесків. Хто ж він такий – Василь Маргелов? Досить широку і об'єктивну інформацію про нього одержали всі, хто був присутнім на церемонії відкриття пам'ятника в Сумах.
Детальніше...
 
Равнодушие страшнее пули Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСправедливо считается, что без прошлого не бывает будущего. Поэтому не только история, а и человеческая память бережно хранит самые важные даты, события, моменты, связанные и с определенным отрезком времени, и с личными переживаниями. Для тех, кого своим черным крылом коснулась афганская война, она навсегда осталась в сердцах вместе с именами погибших товарищей, сыновей, мужей, отцов. О их воинском подвиге напоминают сотни гранитных плит, высеченные в холодном камне лица. Такие места были и будут святыми для всех, кому близки понятия мужества, чести, доблести, солдатского братства. На поклон к памятнику погибшим в Афганистане воинам на Набережной им. Ленина из года в год приходят тысячи днепропетровцев…
Детальніше...
 
З метою патріотичного виховання Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЖиття суспільства сьогодні ставить серйозні задачі у вихованні і навчанні нового покоління. Нині державі потрібні здорові, мужні, сміливі, ініціативні, дисципліновані, грамотні люди, які були б готові вчитись, працювати на її благо і у разі необхідності стати на її захист. У роботі нашої спілки одним з головних завдань є виховання підростаючого покоління в дусі патріотизму. Основою в цьому є саме формування і розвиток патріотичної свідомості. Без цього сьогодні ми не зможемо виховати справді гармонійну особистість.
Детальніше...
 
Підрозділам - досвід, країні - імідж Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У продовж останніх 17 років майже 2500 вітчизняних правоохоронців несли службу в багатьох миротворчих місіях. За цей час МВС втратило одного бійця й не отримало жодного нарікання від представників ООН, ЄС та ОБСЄ на службу українських міліціонерів за кордоном.
Детальніше...
 
Захист Вітчизни — справа спільна Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У АР Крим на базі Феодосійського об’єднаного міського військового комісаріату, де начальником полковник Анатолій Костенко, проведено збори викладачів предмету «Захист Вітчизни» шкіл Феодосійського регіону.
Детальніше...
 
Свободу Леониду Хабарову! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПод таким лозунгом сегодня, 30 августа, прошел пикет возле посольства Российской Федерации в Киеве. Пикет был проведен общественной организацией «Общество ветеранов 56-й десантно-штурмовой бригады», к которым присоединились представители ветеранов воинов-«афганцев».
Детальніше...
 
Професіоналам перекладачі не потрібні Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Про те, що на Львівщині, на території Міжнародного центру миротворчості та безпеки (Яворівський полігон) нещодавно відбувались масштабні українсько-американські тактичні навчання із залученням військ «Репід Трайдент-2011», писалось і говорилось багато. Новинами з Яворівщини в ці дні рясніли всі українські та багато відомих закордонних видань.
Детальніше...
 
На Полтавщині активно готуються відзначити 70-річчя партизанського руху Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На Полтавщині в рамках заходів згідно з Указом Президента України Віктора Януковича щодо відзначення 70-ї річниці партизанського руху в Україні у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років,  вшанують пам’ять учасників трагічних історичних подій осені 1941 року.  Відповідне доручення щодо цього та залучення широкого кола громадськості дав голова Полтавської облдержадміністрації  Олександр Удовіченко.
Детальніше...
 
На Дніпропетровській землі відкрили пам’ятник азербайджанському герою Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНещодавно в село Рудка Царичанського району Дніпропетровської області приїхав Посол Азербайджану в Україні Эйнулла Ядулла оглу Мадатли. Візит поважного гостя був пов’язаний з відкриттям пам’ятника Герою Радянського Союзу Михайлу Алекперову (на знімку).
Детальніше...
 
В Киеве провели масштабное празднование Дня Независимости Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На праздновании 20-летия независимости страны, в Киеве были проведены яркие и насыщенные акции. В этот день, на 4-х сценических площадках выступило более 2,5 тысяч исполнителей. Особенно масштабной стала вечерняя сцена на Майдане Незалежности.
Детальніше...
 
Перспективні розробки на варті незалежності Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У спадок від СРСР Україні дісталося 700 оборонних підприємств, з яких 344 виробничих та науково-виробничих об'єднань були "ядром" ОПК. Через відсутність системної роботи з реструктуризації галузі в перші роки незалежності переважна більшість цих підприємств виявилися неспроможними працювати в ринкових умовах і опинилися на межі виживання. Про це, зокрема, свідчить статистика: на початок 1997 року кількість оборонних підприємств скоротилася у п'ять разів, тобто 80% їх остаточно зникли з "мапи" вітчизняного ОПК.
Детальніше...
 
Міноборони підтримає міждержавний проект «Ми — нащадки Перемоги!» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 До Міністра оборони України Михайла Єжеля звернулися голова центрального штабу міжнародного проекту «Ми — нащадки Перемоги!», колишній командувач 40-ї армії в Афганістані генерал армії В. Єрмаков та керівник Міжнародної спілки «Мужність і героїзм» В. Нємчінов.
Детальніше...
 
Кіпр: нові перспективи миротворчості Надрукувати Надіслати електронною поштою
Кабінет Міністрів України порекомендував главі держави підписати указ «Про внесення змін до статті 2 Указу Президента України від 11 вересня 2009 року №732», який юридично дозволяє українським миротворцям брати участь у словацькому контингенті у складі сил ООН з підтримання миру на Кіпрі.
Детальніше...
 
Відбулися традиційні змагання з водно-моторного спорту Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Черкасах відбулися традиційні змагання з водно-моторного спорту на Кубок пам’яті загиблих воїнів-афганців. Їх організувала Спілка ветеранів Афганістану. Переможці визначалися в індивідуальному та командному заліку.
Детальніше...
 
Поздравляем с Юбилеем Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПредседателю Симферопольской  городской организации Украинского Союза ветеранов Афганистана
 Шувалову А.А.
  Уважаемый Александр Александрович!
От имени Украинского Союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов) и меня лично примите  искренние, сердечные поздравления по случаю Вашего юбилея – 45-летия со Дня рождения!
Детальніше...
 
Військові почесті — оборонцям Одеси Надрукувати Надіслати електронною поштою
 З церемонії покладання квітів до пам’ятника Невідомому матросу в Південній Пальмірі розпочалися заходи з нагоди 70-х роковин початку героїчної оборони міста-героя Одеси.
Аби вшанувати пам’ять тих, хто мужньо відстоював свободу і незалежність нашої Вітчизни, того дня на Алею Слави прийшли військовослужбовці місцевого гарнізону, командний склад Південного оперативного командування, керівництво обласної і міської гілок виконавчої влади, представники духовенства та громадських організацій, а також посадові особи дипломатичного корпусу РФ в Одесі, школярі та мешканці міста-героя.
Детальніше...
 
Пам'яті видатного воєноначальника Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ понеділок біля меморіальної дошки на честь Героя України, генерала армії Івана Герасимова, що торік була відкрита на головній будівлі Міністерства оборони, перший заступник Міністра оборони України Володимир Можаровський, керівництво Генерального штабу Збройних Сил України, представники ради Організації ветеранів України вшанували пам’ять видатного воєначальника. Івану Олександровичу в цей день виповнилось би 90 років...
Детальніше...
 
Генерал Герасимов — захисник Батьківщини та її захисників Надрукувати Надіслати електронною поштою
 8 серпня генералу армії Івану Герасимову виповнилось би 90 років...
Іван Олександрович народився у звичайній селянській родині, яка на той час проживала у башкирському селі Пестровка Стерлітамацького району. З раннього дитинства хлопчина вирішив присвятити себе військовій службі, тож у 1938 році вступив до Ульяновського бронетанкового училища, де провчився два роки. Так розпочалася його офіцерська кар’єра, протягом якої він пройшов чимало щаблів: командував танковим взводом, ротою на Південному і Південно-Західному фронтах, танковим батальйоном на Північнокавказькому фронті, полком на Воронезькому, 1-му Українському фронті, воював на посаді начальника штабу танкової бригади 2-го Далекосхідного фронту.
Детальніше...
 
«Пролетели года, отгремели бои». Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНо несмотря ни на что, воины-интернационалисты чтят память о погибших товарищах: они честно исполнили свой гражданский долг, оставались верными присяге до конца. Теперь ветеранам Афганистана давно за сорок, тем, кто вернулся - тем, кто остался жив.
Детальніше...
 
Меньше слов – больше дела Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСостоялось выездное заседание правления Харьковского областного союза ветеранов Афганистана в  городе  Дергачи.  В его работе приняли участие 47 руководителей районных и первичных организаций, представители областного совета Организации ветеранов Украины и других общественных организаций  области и Дергачевского района.
Детальніше...
 
НЕ ЗУПИНЯТИСЯ НА ДОСЯГНУТОМУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОсь уже понад двадцять років живе особливим життям, нерозривно поєднаним із рідним краєм, Полонська районна організація ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), що на Хмельниччині. Весь час очолює її людина, котра пройшла Афган командиром окремого батальйону у Шинданді, – Віктор Миколайович Чудінов.
Детальніше...
 
Наша партизанська слава Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКабінет Міністрів України прийняв розпорядження щодо заходів з відзначення у 2011 році Дня партизанської слави і 70-ї річниці  партизанського руху в Україні в період Великої Вітчизняної війни 1941―1945 років.  Утворено Організаційний комітет з підготовки та проведення запланованих заходів, очолюваний Віце-прем’єр-міністром України ― міністром соціальної політики  Сергієм Тігіпком. 
Детальніше...
 
На честь загиблого героя Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНовий час вносить корективи у життя кожної держави: він здатен змінювати негативну домінанту буття на позитивну, а інколи, навпаки, стираючи з пам’яті людської жахливі і потворні чвари минулих подій, повторювати їх, через недбалість або ж цілеспрямовану дію політичних діячів. Заради спокою у майбутньому, миру та сонцесяйного майбуття прийдешніх поколінь ми маємо не забувати страшних уроків історичних подій, які так болісно позначилися на юному поколінні 80-х, поколінні, яке було втягнуте у безглузду Афганську війну, але яке з честю вийшло із ситуації, виконавши обов’язок воїна.
Детальніше...
 
Десантники Приазовья почтили память героев Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКаждый год 2 августа десантники Мариуполя и Приазовья приходят к Памятному знаку воинам-«афганцам», расположенному в пойме реки Кальчик, возлагают цветы и вспоминают погибших.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Наступна > В кінець >>

Всього 4551 - 4576 з 6421

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.