" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41049404 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Похвалили за успіхи, проаналізували недоліки Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image3 червня відбулася VI звітно-виборна конференція Київської  обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Делегатів привітали голова Київської облдержадміністрації А. Й. Присяжнюк і голова обласної ради О. С. Качний, з вітальним словом звернулися  голова УСВА С. В. Червонописький  і перший заступник голови Держслужби у справах інвалідів і ветеранів України В. Г. Сіроштан.
Детальніше...
 
Парад «зелених кашкетів» у Звенигородці Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ велелюдне і яскраве дійство вилилося цьогорічне, святкування Дня прикордонника у місті Звенигородка Черкаської області. Це свято  вже стало у місті традиційне і  вкотре ми за це мусимо дякувати районній організації Української Спілки ветеранів Афганістану і воїну-інтернаціоналісту, директору підприємства «Шампаньтранс» Олегу Бойку. Вони зуміли приємно вразити як звенигородчан, так і гостей міста, для яких в дивину була і музейна бронетехніка із Шампані, і Почесна варта біля пам’ятного знаку загиблим воїнам-інтернаціоналістам, вбрана у військову форму прикордонників різних часів, і духовий оркестр Оршанецького навчального центру Державної прикордонної служби.
Детальніше...
 
Четвертый солдат бундесвера погиб в Афганистане за неделю Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Боевики "Талибана" подорвали проводившую патрулирование немецкую БМП "Мардер", сообщается на официальном сайте бундесвера
Нападение произошло в провинции Баглан в 36 километрах к югу от опорной базы бундесвера в Кундузе. Шестеро находившихся в БМП военнослужащих получили ранения: трое - легкие, трое - тяжелые. Один из раненых скончался.
Детальніше...
 
Європейська конференція в Одесі Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image30-31 травня 2011 року в Одесі проходила дводенна Європейська конференція «Імплементація положень Плану дій Ради Європи щодо сприяння правам і повній участі людей з обмеженими можливостями в суспільстві на 2006-2015 роки».
Вперше у нашій країні, в рамках головування України у 2011 році (з травня по листопад) в Комітеті Міністрів Ради Європи, проводився такий промовистий загальноєвропейський захід. У конференції брав участь і голова Державної служби з питань інвалідів та ветеранів України Володимир Маслаков. Виступаючи перед учасниками заходу з вітальним словом, він наголосив, що з метою забезпечення реальних умов для реабілітації та соціальної адаптації інвалідів Указом Президента України була створена Державна служба з  питань інвалідів та ветеранів.
Детальніше...
 
За 19 збитих літаків мали присвоїти звання Героя Радянського Союзу Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПро те, що льотчика-винищувача Захари Мшвидобадзе, нині мешканця Вінниці, рекомендували на присвоєння звання Героя Радянського Союзу, він дізнався від… дружини. Валентина Григорівна пройшла війну в одному підрозділі з чоловіком. Служила радисткою. Одружилися уже після війни. А познайомилися на фронті.
Детальніше...
 
Відверта і щира розмова Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Змістовною і корисною для всіх учасників стала чергова зустріч керівників Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) з ветеранами, які лікуються в Українському госпіталі для воїнів-інтернаціоналістів «Лісова поляна».
Детальніше...
 
ИГРА ДРУЖНЫХ, СИЛЬНЫХ, СМЕЛЫХ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ детско-юношеской спортивной школе города Лутугино Луганской области собрались  молодые, активные, веселые школьники для участия в военно-спортивной  игре «Зарница», инициаторами проведения которой не первый год выступают воины-интернационалисты при поддержке районного методического кабинета образования, регионального отделения ОБФ « Благовест» и сектора по делам семьи, молодежи и спорта райгосадминистрации.
Детальніше...
 
Поздравляем с Юбилеем Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПредседателю Севастопольской городской организации Украинского Союза ветеранов Афганистана Перминову А. П.
Уважаемый Александр Павлович!
От имени Украинского Союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов) и меня лично примите  искренние, сердечные поздравления по случаю Вашего юбилея – 60-летия со Дня рождения!
Детальніше...
 
ПОСТАНОВА ВЕРХОВНО РАДИ УКРАЇНИ № 3430-VI. Надрукувати Надіслати електронною поштою
Про запровадження в Україні особливої церемонії - проведення 22 червня кожного року Хвилини пам'яті за загиблими у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років
Детальніше...
 
Квартирна черга не зупинятиметься Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Шановна редакціє! Написати вам листа підштовхнули публікації в «Народній армії» про прийоми громадян з особистих питань у громадській приймальні Міноборони, де часто-густо розглядалися житлові проблеми військовослужбовців. Хвилює квартирне питання й мене. Адже перебуваю у черзі на покращання житлових умов у Запорізькому гарнізоні з вересня 1992 року. За цей час загальна черга скоротилася більш як на 450 осіб, а пільгова — лише на 27. З 2006 року я став першим серед позачерговиків на отримання оселі та 32-м — за загальною чергою. Останній розподіл новозбудованих квартир у Запоріжжі відбувся восени 2003 року.
Детальніше...
 
XXII заседание Постоянного Комитета по европейским делам Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В Киеве с 26 по 28 мая 2011 года состоялось очередное  XXII заседание Постоянного Комитета по европейским делам (SCEA) Всемирной Федерации ветеранов (ВФВ).
Организаторами встречи  выступили Украинский Союз ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов),  Всеукраинский Союз участников войны при поддержке Государственной  службы по делам инвалидов и ветеранов Украины.
Детальніше...
 
Час відроджувати духовність Надрукувати Надіслати електронною поштою
У складні часи живемо. Хтось поспіхом відкидає набуті попередніми поколіннями духовні цінності, хтось йде ще далі, швидко пристосовуючись до хижацьких законів вовчої зграї. За прикладами далеко ходити не треба. Згадаймо бодай осквернене святкування Дня Перемоги у Львові, розтрощені вандалами пам’ятники воїнам-інтернаціоналістам у Києві, Одесі…Що це? Новітня «мораль» чи примітивна бездуховність сучасних варварів?
Детальніше...
 
1 июня – Международный день защиты детей Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Международный день детей — один из самых старых международных праздников. Решение о его проведении было принято в 1925 году на Всемирной конференции, посвященной вопросам благополучия детей в Женеве. История умалчивает, почему этот детский праздник было решено отмечать именно 1 июня.
Детальніше...
 
За плечима — Афганістан та Балкани Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Військово-медичному клінічному центрі Південного регіону добре знають полковника Олександра Черниша, заступника начальника ВМКЦ з логістики. Справжній фахівець своєї справи, чуйна людина, він завжди прийде на допомогу або дасть слушну пораду. Проте у медичному закладі не всім відомо, що полковник Черниш — учасник бойових дій в Афганістані, Сараєві та Косові. Адже Олександр Анатолійович небагатослівний і дуже скромний, натомість бойова і миротворча сторінки його біографії таки варті уваги.
Детальніше...
 
Гуманітарна місія за бойових умов Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageCтарший викладач кафедри військової хірургії Української військово-медичної академії — лікар вищої категорії підполковник медичної служби Андрій Бондаревський працює у Клініці таракальної хірургії Головного військово-медичного клінічного центру Міністерства оборони України «головний військовий клінічний госпіталь». Має ступінь кандидата медичних наук та досконало володіє бойовим досвідом, отриманим під час виконання обов'язків офіцера-медика у двох міжнародних місіях. Ним він щедро ділиться зі своїми колегами та учнями.
Детальніше...
 
Військово-історична спадщина — в надійних руках Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У столиці в залі слави Меморіального комплексу «Національний музей історії Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років» відбулась урочиста церемонія нагородження переможців історико-патріотичної вікторини «Військово-історична спадщина України», присвяченої 20-й річниці Незалежності нашої держави. Вона проводилася з ініціативи Всеукраїнського інформаційно-аналітичного журналу «Камуфляж», спільно з Головним управлінням освіти і науки міста Київ та Меморіальним комплексом «Національний музей Великої Вітчизняної війни 1941–1945 років» серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів України.
Детальніше...
 
На 90-річчя — «Знак пошани» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Уселі Тарасівка Жмеринського району Вінницької області мешкає Герой Радянського Союзу генерал-майор у відставці Іван Ковальов. Ця людина пройшла всю війну, починаючи з червня 1941-го й до перемоги над мілітаристською Японією у вересні 1945 року. Декілька поранень та контузій не завадили офіцеру Ковальову виконати свій громадянський обов’язок так, що Батьківщина відзначила його подвиги «Золотою Зіркою».
Детальніше...
 
«Гарячі точки» полковника Когута Надрукувати Надіслати електронною поштою
 З Андрієм Когутом ми познайомилися ще у 2010 році в Бродах напередодні 13-ї ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України. Льотчик-снайпер, три тисячі сімсот годин провів у повітрі (нерідко — в складних метеорологічних умовах), воював у Афганістані... Нині він начальник армійської авіації — начальник відділу армійської авіації 6-го армійського корпусу.
Детальніше...
 
І малопомітний, і потужний Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЯк вже повідомляла «Народна армія», Міністр оборони України Михайло Єжель нещодавно підписав наказ про прийняття на озброєння протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) «Стугна-П». Він призначений для ураження нерухомих і рухомих сучасних броньованих цілей, що мають комбіновану, рознесену чи монолітну броню, також і з динамічним захистом, а ще малорозмірних цілей типу дот, танк в окопі, легкоброньованих об'єктів та гелікоптерів. За своїми тактико-технічними характеристиками комплекс української розробки та виробництва нічим не поступається, а за деякими показниками навіть і перевершує існуючі закордонні аналоги.
Детальніше...
 
Вшанували ювілярів Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Київському міському будинку вчителя презентували п’ятий том всеукраїнського видання «Ювіляри України. Події та особистості XXI століття». Цей захід відбувся завдяки ініціативі Українського видавничого консорціуму та видавництва «Інститут біографічних досліджень». Організатори передусім мали за мету вшанувати з нагоди майбутньої круглої дати — 20-річчя Незалежності України провідні вітчизняні підприємства, організації, авторитетних особистостей, які, без перебільшення, є гордістю та духовним надбанням нації.
Детальніше...
 
29 мая – Международный день миротворцев ООН Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В 2002 году Генеральная Ассамблея ООН объявила 29 мая Международным днем миротворцев (International Day of United Nations Peacekeepers). Этот день призван воздать должное самопожертвованию и самоотверженной преданности миротворцев, несущих службу по всему миру. Он знаменует собой то, что было сделано ООН в разных странах для облегчения страданий и примирения враждующих сторон.
Детальніше...
 
28 травня – День прикордонника Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Від імені Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) щиро вітаю військовослужбовців, ветеранів Прикордонних військ з професійним військовим святом – Днем прикордонника!
Прикордонні війська завжди були і залишаються на передових рубежах Вітчизни, охороняючи і захищаючи їх.  Воїни Прикордонних військ  першими зазнали віроломний  фашистський напад у червні 1941 року. Де би вони не воювали, повсякденно  виявляли зразки  героїзму і відваги. Більш як 150 прикордонників за роки Великої Вітчизняної війни удостоєні  найвищої  нагороди – звання Героя Радянського Союзу.
Детальніше...
 
ВІН НЕ ПОВЕРНУВСЯ ІЗ БОЮ… Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНевимушена розмова про героїв зав’язалась між воїнами-інтернаціоналістами і молоддю на відкритті меморіальної дошки загиблому двадцятирічному учаснику бойових дій в Афганістані Олександру Вінявському.
Ініціатор, житель села Вигода Євген Волосєвич сказав, що такі герої, як Саша – приклад чесного служіння Батьківщині, виконання свого обов’язку, і таких прикладів мало б бути більше. На що один з ветеранів «афганців»  зауважив, що героїзм – це такий дивний збіг обставин, коли людина здійснює відповідний вчинок задля розв’язання якоїсь критичної ситуації, і найчастіше – за рахунок власного життя. Як на мене, думки обох мають право на існування, і в нашому щоденні дійсно не вистачає героїв чи то лідерів, які власним життєвим прикладом, вчинком прищеплюватимуть молодому поколінню риси патріотизму, вірності даному слову, виховуватимуть бажання змінювати майбутнє на краще вже сьогоднішніми справами.
Детальніше...
 
Кубок у господарів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image15 травня вже вшосте в селі Слобідці Тисменицького району Івано-Франківської області пройшов футбольний турнір пам’яті воїна-«афганця»  Михайла Присяжнюка.
Організаторами  були  відділ сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації, Тисменицька районна організація УСВА та районна федерація футболу.
Детальніше...
 
«АФГАНЦЫ» В ЧЕРНОБЫЛЕ: 25 ЛЕТ СПУСТЯ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageБольшое   видится на расстоянии. Чернобыльская атомная…  В мае 1986 года  все воспринималось по-иному. Разрушенный реактор, вертолеты, сбрасывающие в его жерло свинец, песок, доломитовую крошку; пожарные машины, борющиеся с его пылью, тысячи людей в военной форме,  респираторах, проводящие дезактивацию АЭС, города Припяти, поселков в зоне отчуждения…
Детальніше...
 
"Шляхами слави - шляхами перемоги" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Керченському гарнізоні завершився один з етапів міжнародного автопробігу «Шляхами слави — шляхами перемог» спортсменів-аматорів з України, Росії і Білорусі, присвяченого 66-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 171 172 173 174 175 176 177 178 179 180 Наступна > В кінець >>

Всього 4655 - 4680 з 6422

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.