" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41043860 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Вшанування пам’яті земляків Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ місті Радивилів Рівненської області біля пам’ятника полеглим у Афганській війні, за участі представників влади, ветеранів-«афганців», відбувся мітинг- реквієм.  присвячений 22- річниці виводу військ з Афганістану.
Детальніше...
 
Корюківська трагедія - у пам'яті навіки Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageТрагедія Корюківки за кількістю жертв перевищує білоруську Хатинь, чеське Лідице, французький Орадур. Про це повідомив на мітингу-реквіємі біля Меморіалу пам'яті загиблих 1—2, 9 березня 1943 року від рук фашистів голова Чернігівської облдержадміністрації Володимир Хоменко.
Детальніше...
 
Верховний Суд передасть Вищому адміністративному близько 20 тисяч справ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Передані справи щодо соціальних виплат розглядатимуться майже два роки
З початку 2011 року до Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) від Верховного Суду України (ВСУ) передано приблизно 11 300 справ, пов'язаних із соціальними виплатами. Усього таких справ та касаційних скарг повинно надійти близько 20 000, тоді як торік ВАСУ передав ВСУ приблизно 7 000. Про це йдеться у повідомленні, розмішеному на офіційному веб-сайті ВАСУ.
Детальніше...
 
Авіапідтримка триває за планом Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Для надання авіаційної підтримки операції ООН у Республіці Кот-д’Івуар відбулася чергова передислокація додаткової групи авіаційної підтримки у складі двох вертольотів Мі-24 та 30 військовослужбовців зі складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у Ліберії.
Детальніше...
 
З надією на конструктивну роботу Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Відбулося перше засідання новообраного складу Громадської ради при Міністерстві оборони України, в якому взяли участь Міністр оборони України Михайло Єжель та його заступник Борис Андресюк. Як раніше повідомляла «Народна армія», до складу консультаційно-дорадчого органу оборонного відомства входить 71 громадська організація, з них у заході взяли участь 63. Учасники засідання зібралися задля обрання її керівного складу.
Детальніше...
 
Мрії збуваються Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗ 10 березня в Івано-Франківську стартує соціальний проект «Мрії збуваються». Він розрахований для старшокласників, які на порозі вибору професії. Кожна дитина має свою мрію. Лише в одних вони збуваються, а в інших – ні. Чому це відбувається, чи треба прикладати максимум зусиль, аби бажання збувалися, чи все має бути невимушено? Що ж загалом треба зробити, щоб мрії збулися? Відповідь  на ці запитання дадуть відомі люди Прикарпаття. 
Детальніше...
 
ПОСТАНОВА ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Про вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з нагоди 25-х роковин Чорнобильської катастрофи
26 квітня 2011 року виповнюються 25-ті роковини Чорнобильської катастрофи. З метою забезпечення належного вшанування мужності, самовідданості і високого професіоналізму, поліпшення соціального захисту учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Верховна Рада України постановляє:
Детальніше...
 
СИЛЬНИЙ БІК «СЛАБКОЇ СТАТІ» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЦей випадок трапився декілька років тому, але прийшов на думку у зв’язку із наступним. У 3-му полку армійської авіації під час практичних польотів серед тих, хто виконав вправу на «відмінно», був льотчик-штурман ланки капітан Кравчук. У відомості навпроти прізвища були зазначені лише ініціали. За звичкою поцікавився у керівника польотів іменем вправного льотчика. Яким же було здивування, коли той відповів:
Детальніше...
 
Саме там розуміли справжню ціну життя Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Жахливе «горнило» не оминуло чимало наших співвітчизників війни в Афганістані. Серед них Юрій Репіло, який на той час був старшим лейтенантом. Сьогодні він — професор кафедри ракетних військ і артилерії Національного університету оборони України, працівник ЗС України, доктор військових наук, заслужений працівник освіти України. А тоді, у 80-му, лише через кілька років після того, як він закінчив Хмельницьке вище артилерійське командне училище, Юрій Євгенович вирушив виконувати «інтернаціональний обов’язок».
Детальніше...
 
Інспекція взаємодії Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Представники Місії ООН у Ліберії провели інспекційну перевірку основного та допоміжного обладнання, майна самозабезпечення та умов проживання особового складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, що виконує миротворчі завдання у цій західноафриканській країні. Зокрема, під час інспекції, що проводиться кожні півроку, перевірено повну боєготовність загону, всю техніку, кожну одиницю генераторів, засобів зв’язку, автопарку, складів тощо.
Детальніше...
 
Пам’яті мужнього сина України Надрукувати Надіслати електронною поштою
 3 березня 2011 року зупинилося серце ветерана Великої Вітчизняної і Афганської війн, голові Дніпропетровського міського комітету Товариства сприяння і обороні України, члена Організації ветеранів України,  Дніпропетровського міського об’єднання Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), генерал-лейтенанта Волівача Івана Васильовича.
Детальніше...
 
У Вінниці робитимуть гелікоптер Мі-2МСБ2 Надрукувати Надіслати електронною поштою
 ВАТ "Мотор Січ" придбає державне підприємство "Вінницький авіаційний завод" і налагодить на ньому ремоторизацію вертольотів "Мі-2". Як передає кореспондент УНІАН, про це на брифінгу у Вінниці повідомив голова Ради директорів "Мотор Січі" В’ячеслав БОГУСЛАЄВ. «Економіка на Вінницькому авіазаводі склалася не кращим чином, і Міністерство промислової політики вирішило піти шляхом банкрутства підприємства. У результаті цього приблизно через півроку підприємство у Вінниці стане повноправною частиною "Мотор Січі".
Детальніше...
 
Постарайся вернуться живым Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДнепропетровец Василий Новиков – один из тех, кто знает цену жизни не по слухам. Он стал ветераном войны в неполные двадцать. Что пришлось пережить солдату на чужой афганской земле, словами передать трудно. Может быть, поэтому память снова и снова настойчиво возвращает его в то время, когда жизнь могла оборваться в любую минуту. Но как бы там ни было, суровая служба сделала его настоящим мужчиной, помогла понять, что нет ничего важнее мирного неба, научила беречь дружбу, сохранять верность боевому братству. А это дорогого стоит.
Детальніше...
 
Врятуймо військову бібліотеку! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageБільш як 200 томів книжок на історичну і художню тематику передали військовій бібліотеці 197-ї авіаційної бази активісти Івано-Франківського осередку «Пласт».
Детальніше...
 
Формат авіапідтримки — незмінний Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На базовому аеродромі 56-го окремого вертолітного загону сил Місії ООН у Ліберії відбулася чергова ротація військовослужбовців вертолітної групи, що виконує завдання з оперативної підтримки Місії ООН у Кот-д’Івуарі. Зокрема, пара транспортно-бойових вертольотів Мі-8 МТ, вилетівши з аеродрому Буаке, що в сусідньому Кот-д’Івуарі, та подолавши відстань у 615 кілометрів, прибула до Ліберії на базовий аеродром 56-го ОВЗ. Того ж дня, після заміни вертольотів та особового складу, група авіаційної підтримки вирушила у зворотному напрямку.
Детальніше...
 
Свято на Звенигородщині Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ День захисників Вітчизни жителі  Звенигородкі що на Черкащині побачили незвичайне шоу. На проспекті Шевченка поблизу районного Будинку культури курсанти Оршанецького навчального центру Державної прикордонної служби України влаштували показовий виступ зі стрільбою й переслідуванням "злочинців". Хлопці й дівчата у плямистих камуфляжах вправно демонстрували навички рукопашного бою, способи знешкодження й затримання умовного противника. Особливе захоплення як у школярів, так і в присутніх жителів міста старшого віку викликав показ виучки службового собаки. А кульмінацією  виступу стало затримання автомобіля умовних злочинців, в якому був задіяний БТР-80.
Детальніше...
 
Он с нами в песнях и стихах. Памяти Николая Вишняка Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ областной научной библиотеке состоялась встреча, посвящённая памяти известного автора-исполнителя, поэта и композитора, воина-«афганца», лауреата многих конкурсов Николая Вишняка.
Прошёл год после трагической смерти Николая Александровича. Пришли  почитатели таланта  земляка и все, кто его знал и любил, школьники, перед которыми он часто выступал, курсанты  мореходных колледжей Херсона.
Детальніше...
 
Пам’ять про Афганістан Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВиставка-зустріч «Пам'ять про Афганістан»  організована ВАТ «Афганський синдром» відбулася у Луцьку.
Хвилиною мовчання присутні увічнили пам'ять тих, хто загинув на  Афганській та інших війнах на території іноземних держав. На дошці смутку і  карті Афганістану розміщено сумну статистику цих подій. У цинкових трунах повернулися  з Афганістану 70 волинян і троє  пропали безвісти.
Детальніше...
 
Як вивести формулу пенсійного щастя? Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Розмови про необхідність пенсійної реформи, які активізувалися після обіцянки МВФ надати черговий транш у 1,6 млрд доларів, зокрема й за умови підвищення до 60 років пенсійного віку для жінок, точаться в Україні давно, понад десятиліття. З метою, на погляд наших дописувачів та й автора цих рядків - також, однією: визначити яким чином розподілити кошти Пенсійного фонду.
Детальніше...
 
Николаевские афганцы показали юным десантникам, как стрелять из лука, метать ножи и лазать по канату Надрукувати Надіслати електронною поштою
Николаевский городской совет ветеранов Афганистана и тренер СДЮШОР, ветеран-афганец В. А. Шпилевой провели соревнования по военно-прикладному многоборью в манеже Центрального городского стадиона.
Детальніше...
 
Уроки мужності з героями Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Напередодні Дня захисника Вітчизни, в рамках реалізації загальнодержавної програми патріотичного виховання молоді, Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України спільно з Всеукраїнським громадським об’єднанням «Об’єднання ветеранів розвідки України» у підшефних гімназіях № 19 «Межигірська» та № 107 «Введенська» проведено «Уроки мужності» для учнів старших класів.
Детальніше...
 
Миротворцям у Кот-д'Івуарі суттєво збільшили зарплату Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Кабінет Міністрів України 23 лютого ухвалив постанову № 150 “Деякі питання забезпечення миротворчого контингенту”.
Цим документом Уряд України постановив, що розмір щомісячної грошової винагороди в іноземній валюті військовослужбовцям Збройних Сил із складу миротворчого контингенту, направленого для участі в наданні підтримки Операції ООН у Кот-д’Івуарі, на період їх фактичної участі в зазначеній операції збільшується на 100 відсотків.
Детальніше...
 
Оздоровлення та лікування ветеранів війни, військової служби та учасників бойових дій Надрукувати Надіслати електронною поштою
Проблеми соціальної роботи з ветеранами, людьми похилого віку нині у центрі уваги багатьох соціальних інститутів, соціальних і дослідницьких програм, спрямованих на забезпечення для них прийнятного рівня життя.
Детальніше...
 
Довгоочікувана зустріч Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЦі радянські хлопці, закінчивши школу, будували плани на майбутнє, обирали професію. Але перед ними була ще служба в армії, яка  їх об’єднала,  наче рідних братів, на довгі роки, хоч усі були з різних сіл Шепетівського району і райцентру. Вони були першими кинуті в горнило Афганської війни, яке розгоралося на десятиліття. Проходили  службу в 48-у окремому Хирівському десантно-штурмовому батальйоні.
Детальніше...
 
НА ЧЕСТЬ ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДо Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав  і з нагоди 22-ї річниці з дня виведення радянських  військ з Афганістану на Первомайщині відбулася неординарна подія. На центральному майдані селища Підгородна урочисто відкрито пам’ятний знак воїнам-інтернаціоналістам, які сумлінно виконували свою нелегку солдатську місію далеко за межами Вітчизни у «гарячих точках» з 1956 по 1992 рік.
Детальніше...
 
"Відмінно" від Місії ООН Надрукувати Надіслати електронною поштою
 56-й окремий вертолітний загін сил Місії ООН у Ліберії провів у районі населеного пункту Б'юконан практичне заняття з виконання пошуково-рятувальних робіт над Атлантичним океаном, задіявши в ньому членів рятувальної парашутно-десантної групи загону.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Наступна > В кінець >>

Всього 4811 - 4836 з 6421

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.