" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40993720 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Візит за грати Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image15 лютого – 22 річниця виводу радянських військ з Афганістану. Щороку до цієї: дати коломийські «афганці»  готуються ґрунтовно. Серед  цілої низки заходів обов'язковим пунктом є відвідини побратимів, що перебувають за гратами Товмачицької виправної колонії.
Детальніше...
 
НАТО призвало Украину увеличить миротворческий контингент в Афганистане Надрукувати Надіслати електронною поштою
НАТО призвало Украину увеличить миротворческий контингент в Афганистане. Об этом на брифинге в МИД Украины заявил Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен, передает корреспондент РБК-Украина.
Детальніше...
 
З Днем захисника Вітчизни! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВід імені Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) щиросердечно вітаю з Днем захисника Вітчизни!
Це свято – вияв глибокої поваги до тих, хто своєю мужністю і героїзмом на фронті і в тилу захистив свою Батьківщину  в роки  Великої Вітчизняної війні, післявоєнний час, хто сьогодні носить горде звання захисника Вітчизні – незалежної України.
Бажаю Вам чистого неба, миру та злагоди, невичерпної життєвої енергії, добробуту у Вашій родині.
Нехай світло цього дня буде завжди з нами, гуртує до нових звершень в ім’я зміцнення і процвітання Української Держави!
Сергій ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ,
голова УСВА, генерал-майор.
 
Символ української звитяги, хоробрості і мужності Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageАфганістан і досі навіює багато смутку навіть тим, які були далекими від тих страшних подій. Там за якусь мить життя безвусі юнаки стали дорослими.
Цими вихідними у Заставні Чернівецької області  урочисто відкрили пам’ятник воїнам-«афганцям», про який мовилося не раз на шпальтах газети, де оприлюднювалися рахунки, куди не байдужі земляки, перера-ховували посильні суми. У тій жорстокій, нікому не потрібній борні із нашого району загинуло сім хлопців, про яких знають і завжди пам’ятатимуть. Їхні прізвища, фотографії увіковічилися на пам’ятнику, до якого, за будь-якої погоди, пори року зможуть прийти матері, родичі, друзі і знайомі.
Детальніше...
 
«Офіцерські старти -2011» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 З нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану у Національному університеті оборони України відбувся турнір з міні-футболу «Офіцерські старти». У змаганнях взяли участь команди, що представляли види Збройних Сил та установи Міністерства оборони України. Організатори змагань висловлюють сподівання, що турнір «Офіцерські старти» стане традиційним і проводитиметься щороку, а коло його учасників та друзів з кожним роком розширюватиметься. Фото автора
Детальніше...
 
Львівщина відзначила чергову річницю Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЛьвівщина урочисто відзначила День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і  22-у річницю виводу військ з Афганістану.
У пішій ході через Львів та у покладанні квітів спочатку до пам’ятника Т. Г. Шевченку, а згодом до Пам’ятного Знаку громадянам Львівщини, полеглим у війні в Афганістані 1979 – 1989 років взяли участь голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Михайлович Цимбалюк, голова обласної ради Олег Ігорович Данькевич, міський голова Андрій Іванович Садовий, керівники силових відомств, політичних партій, громадських організацій, понад тисячу членів Української Спілки ветеранів Афганістану, родині загиблих воїнів. Учасники заходу  схилили голови перед полеглими у війні та померлими у мирний час.
Детальніше...
 
Cевастополь – Коломыя – Говерла. Надрукувати Надіслати електронною поштою
В городе-герое Севастополе стартовала зимняя экспедиция восхождения на вершины Украинских Карпат. Экспедиция проводится в рамках проекта «Вершины нашей Отчизны 2011».
Детальніше...
 
Спортивные баталии в Севастополе. Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ городе-герое Севастополе состоялись традиционные соревнования, посвященные Дню чествования участников боевых действий на территории других государств и 22-й годовщине  вывода советских войск из Афганистана.
Детальніше...
 
Від Ірану до Маньчжурії Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДороги п’ятнадцяти країн – такий бойовий шлях полковника у відставці Василя Сергійовича  Краснова. Шанований ветеран на грудях якого виблискують сім орденів і чотири десятки медалей, днями відзначив свій 90-річний ювілей.
Детальніше...
 
Допомагають «афганцям» Надрукувати Надіслати електронною поштою
245 інвалідів—учасників бойових дій в Афганістані одержать по 300 гривень матеріальної допомоги. Крім того, повідомили в управлінні праці та соціального захисту населення міськради, з міського бюджету разову матеріальну допомогу щороку виділяють родинам загиблих воїнів. І з кожним разом її розмір збільшується. Нагадаємо, сьогодні у Дніпропетровську проживають 2,5 тис. учасників бойових дій в Афганістані.
 
Встреча в гимназии Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ Днепропетровской гимназии № 3 звучали песни военных лет, один за другим на экране актового зала менялись кадры кинохроники Афганской войны. Мальчишки и девчонки читали стихи, строки из писем "из-за речки". На этот раз в гостях у ребят был прославленный разведчик  старший прапорщик в запасе Николай Иванович Скалянский.
Зная о том, что бывший солдат Афганской войны немногословен, учащиеся подготовилась основательно. Расспросы его боевых товарищей и командиров, газетные публикации, старые фотографии, воспоминания родных и близких Николая Ивановича легли в основу рассказа,  который читали сами дети. Скромному разведчику оставалось только смущенно улыбаться.
Детальніше...
 
Про пенсію, її розмір і принципи призначення Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У сесійній залі парламенту під керівництвом Голови Верховної Ради Володимира Литвина відбулись парламентські слухання за участю віце-прем'єр-міністра України — міністра соціальної політики Сергія Тігіпка, представників уряду, депутатського корпусу, громадських організацій та експертів. Розглядалася пенсійна реформа, способи її вдосконалення.
Детальніше...
 
«Між минулим і майбутнім» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У військово-музичному центрі Сухопутних військ Збройних Сил України, що в Чернігові, відбулась презентація книги «Між минулим і майбутнім». Її автор — генерал-майор у відставці Віталій Раєвський, за плечима якого 33 календарних роки вислуги. Він є одним із засновників і першим командувачем аеромобільних військ ЗС України.
Детальніше...
 
Баталії на шаховій дошці Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 22-а річниця виведення військ з Афганістану. З метою збереження пам’яті воїнів­інтернаціоналістів на Київщині проведено військово­патріотичні, виховні й культурні заходи, одним з яких став міжнародний  шаховий турнір у Ржищіві.
Детальніше...
 
Урок солдатської слави Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Командування Запорізького обласного військового комісаріату напередодні Дня захисника Вітчизни організувало урок солдатської слави «Є така професія — Батьківщину захищати». На захід запросили представників місцевих органів влади, громадських організацій, ветеранів війни та військової служби, воїнів-«афганців», ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС, працівників облвійськкомату, строковиків 55-ї окремої артилерійської бригади, учнівську молодь.
Детальніше...
 
БУВ НА ВІЙНІ У ЧИСЛІ ПЕРШИХ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ один із останніх  зимових днів, на Стрітення, відзначає свій ювілей воїн-«афганець» Володимир Лозовий. Саме цього дня  хочеться сказати якнайбільше добрих слів на адресу людини, яку добре знають і поважають у  спілці  ветеранів Афганістану.
Народився Володимир Миколайович 15 лютого 1961 року в селі  Новоселиці Катеринопільського району Черкаської області. У 1979 році, закінчивши  середню  школу, вступив до Шевченківського коледжу Уманського національного університету садівництва. Першокурсником був призваний до  Збройних Сил. Службу проходив у Афганістані. Пройшов нелегкі випробування долі, був  поранений, лікувався і повернувся в частину, де продовжував нести службу. У свої 18 років зрозумів, що війна – велике горе.
Детальніше...
 
Двічі в одну річку... Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКажуть, що в одну річку двічі не ввійдеш. Доценту кафедри авіації Національного університету оборони України, льотчику-снайперу, полковнику у відставці Олегу Брильку це вдалося. Щоправда, назва цієї «річки» — Афганістан.
Про ті часи Олег Володимирович згадує не надто охоче. І зрозуміти його можна: навіть з висоти, на якій доводилося йому «працювати» у тій гарячій в усіх сенсах країні, війна не здавалася простою екстремальною пригодою. Одне слово — війна.
Детальніше...
 
На Вінниччині відзначили 22-річницю виведення військ з Афганістану. Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageІсторичні катаклізми ХХ століття, пов’язані з воєнними конфліктами в різних куточках планети, не обминули Україну. Війни точилися далеко за її межами, але кров у них проливали сини України, несучи народам миротворчу місію. Угорщина, країни близького і далекого сходу, Африканського континенту, Куба, Чехословаччина, Югославія, Ліван, Ірак, і найболючіша наша рана – Афганістан, війна в якому розтягнулася на довгі дев’ять з лишнім років.
Детальніше...
 
ПІДВОДНИЙ ЧОВЕН “ЗАПОРІЖЖЯ”: КРІЗЬ ПРИЗМУ ЧАСУ Й СПОДІВАНЬ Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Наявність у складі ВМС підводних сил — це ознака повноцінності військового флоту. З усіх причорноморських країн тільки в Україні так довго триває ремонт та точаться дискусії щодо доцільності утримання підводного човна (Туреччина, Росія, Румунія, та Болгарія мають підводні човни). Тільки міцна держава з потужною промисловістю спроможна мати підводний флот. Це аксіома. Варто також пам’ятати, що знищити можна швидко, а відродити в короткий термін — просто неможливо. Як ви вже зрозуміли, йдеться про єдиний у Військово-Морських Силах підводний човен, що носить назву “Запоріжжя”.
Детальніше...
 
Стрибки в 25 ОПДБр Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На базі Новомосковського загальновійськового полігону, що на Дніпропетровщині, триває виконання програми стрибкової підготовки військовослужбовцями 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.
Детальніше...
 
Поздравление Международного Союза "Боевое братство" Надрукувати Надіслати електронною поштою
Детальніше...
 
Поздравление Союза ветеранов войны в Афганистане Республики Молдова Надрукувати Надіслати електронною поштою
Детальніше...
 
Поздравление Литовского благотворительного фонда инвалидов войны в Афганистане Надрукувати Надіслати електронною поштою

Детальніше...
 
Прем'єр-міністр України вшанував пам'ять учасників бойових дій на території інших держав Надрукувати Надіслати електронною поштою
 З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав Прем'єр-міністр України Микола Азаров взяв участь церемонії покладання квітів до пам’ятника воїнам-афганцям та вшанував пам'ять учасників бойових дій хвилиною мовчання.
Крім того, Микола Азаров взяв участь у панахиді в церкві Вознесіння Христового.
 
Патріотизм ветеранів-інтернаціоналістів є взірцем для нинішнього покоління воїнів-миротворців Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Президент Віктор Янукович і надалі підтримуватиме громадський рух ветеранів-інтернаціоналістів. "Ми будемо разом послідовно вирішувати проблеми, що постають перед вами, робити все можливе, щоб ви відчували належну увагу та турботу держави", - йдеться у зверненні Глави держави з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Детальніше...
 
В.Янукович поклав квіти до пам'ятника загиблим воїнам-афганцям у Харкові Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Президент України Віктор Янукович поклав у Харкові квіти до пам'ятника загиблим воїнам-афганцям із нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 22-ої річниці виведення військ колишнього СРСР із Афганістану.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 181 182 183 184 185 186 187 188 189 190 Наступна > В кінець >>

Всього 4837 - 4862 з 6420

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.