" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41090943 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
«ТЕРНОПІЛЬ» – ПЕРШИЙ СЕРЕД НАЙКРАЩИХ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЦього року екіпаж українського корвета вже вп’яте бере участь в антитерористичній операції НАТО «Активні зусилля»
У 2010 році до числа екіпажів, які представляли Збройні Сили України за кордоном, потрапили корабель управління «Славутич» та морський тральщик «Черкаси», які брали участь відповідно у весняній та літній активаціях Чорноморської групи військово-морського співробітництва «BLACKSEAFOR–2010», і корвет «Тернопіль» — учасник антитерористичних операцій «Активні зусилля». Останньому, до речі, не звикати, адже з часу його прийняття у стрій бойових одиниць ВМС корабель щороку діє «пліч-о-пліч» з силами Північноатлантичного альянсу.
Детальніше...
 
"Іракський" досвід: від тактики до стратегії Надрукувати Надіслати електронною поштою
Після річного перебування в закордонному відрядженні в Україну повернулися 10 офіцерів, які брали участь у роботі Тренувальної місії НАТО в Республіці Ірак у період з грудня 2009 до грудня 2010 року.
Детальніше...
 
Турнір пам'яті Івана Кожедуба Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Харкові, на базі спорткомплексу “Зірка”, що розташований у Харківському університеті Повітряних Сил, завершився 4-й Міжнародний турнір, присвячений пам’яті тричі Героя Радянського Союзу, маршала авіації Івана Микитовича Кожедуба і Кубок України з гирьового спорту.
Детальніше...
 
Футбол мужественных Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ Аргентине состоялся чемпионат мира по футболу среди футболистов-ампутантов, в котором приняли участие сборные  Англии, Анголы, Аргентины, Бразилии, Гаити, Ирана, Китая, России, Турции, Сальвадора, Узбекистана, Украины, Либерии, Мальты, Франции и Японии.
Детальніше...
 
Повернення миротворців Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДнями в Україну повернулися 5 офіцерів миротворчого персоналу, які протягом року – з грудня 2009 до грудня 2010 року – виконували завдання у складі Тренувальної місії НАТО в Республіці Ірак.
За час роботи за кордоном українські офіцери взяли участь у підготовці та проведенні низки командно-штабних навчань оперативно-стратегічного рівня, зокрема, “Сакр” (“Орел”), тематика якого була пов’язана з проведенням парламентських виборів у Республіці Ірак.
Детальніше...
 
Двічі міг стати Героєм Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageТого дня у клубі військового санаторію "Крим" вперше вшановували ветеранів-будівельників селища Партеніт. 40 років тому вони здали в експлуатацію автошлях, який з'єднав цей населений пункт з магістраллю Севастополь - Ялта - Алушта. Після того було розпочате будівництво центру "Крим", житла для його співробітників, інфраструктури військової оздоровниці, курортного селища.
Детальніше...
 
Розкажіть про Чорнобиль правду Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСвітова спільнота має посилити увагу до вирішення проблем людей, які постраждали від аварії на ЧАЕС. Про це йдеться в Резолюції, ухваленій нещодавно посланцями 12 країн, які прибули на запрошення Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» до Києва на Міжнародну науково-практичну конференцію. В її роботі активну участь взяла  делегація УСВА на чолі з  С. Червонопиським.
Детальніше...
 
«Афганці» з почестями «поховали» ветеранський закон під стінами Верховної Ради Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image15 грудня біля стін Верховної Ради України відбулася протестна акція, вже вдруге підряд, яка організована Громадським об’єдненням «Ніхто крім нас» та Київською міською організацією Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Детальніше...
 
Наші у Косово Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Косовому продовжує виконувати завдання за призначенням український миротворчий контингент, який перебуває у складі багатонаціональної бойової групи “East” сил КФОР.
Зокрема, наші миротворці взяли активну участь у забезпеченні безпеки та стабільності під час проведення дострокових парламентських виборів у краї минулої неділі.
Детальніше...
 
Готовь пенсию смолоду Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЕще не улеглись волнения вокруг Налогового кодекса, еще предприниматели продолжают протесты, хотя вроде бы на самые жесткие положения свода фискальных законов президент наложил вето. Предприниматели же утверждают, что в кодексе еще много осталось такого, что заставит их «уйти в тень». Потому как при подготовке Налогового кодекса к их мнению почти не прислушались.
Детальніше...
 
Вони були першими Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ історії нашого багатостраждального народу чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них — День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, серед яких були тисячі військовослужбовців Радянської армії. Вони виявили масовий героїзм, відвагу та високий моральний дух у протистоянні ядерній стихії.
Детальніше...
 
Ноша альянсу Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДля Північноатлантичного альянсу немає сьогодні проблеми важливішої, ніж Афганістан. Прийнявши у 2003 році командування Міжнародними силами сприяння безпеці в Афганістані (ISAF), НАТО серйозно зав’язнуло у проблемі, ефективного вирішення якої поки що не видно. Альянс шукає спосіб стабілізувати ситуацію в країні.
Детальніше...
 
КАК ТРУДОУСТРОИТЬ ИНВАЛИДА? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСоблюдаются ли в Украине права людей с инвалидностью? Как повлияла ратификация отечественным парламентом Конвенции ООН о правах инвалидов на ситуацию в обществе? Какие меры приняты на государственном уровне для обеспечения доступа людей с ограниченными возможностями к занятости и на чем сейчас необходимо сконцентрировать усилия? Эти и другие вопросы обсуждались на состоявшейся в Киеве пресс-конференции «Международный день инвалидов: соблюдение прав украинских граждан с инвалидностью».
Детальніше...
 
Пенсійна реформа: повернення до справедливості Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image"Ми активно продовжуємо реформи", - зазначив Президент Віктор Янукович у ході недавньої зустрічі з міністром закордонних справ Естонії Урмасом Паетом, підкресливши, що ця програма "виконується на 100%". Разом з тим глава держави констатував наявність "негативу", оскільки, за його словами, "економіка не так швидко реагує на початі реформи, а суспільство хоче результатів відразу".
Детальніше...
 
П'ятий похід "Тернополя" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКорвет Військово-Морських Сил Збройних Сил України "Тернопіль" під командуванням капітана 3 рангу Григорія Бреєва святкує 6 грудня під час бойової служби в Середземному морі в рамках антитерористичної операції НАТО "Активні зусилля". Екіпаж працює у складі тактичної групи разом із фрегатом італійських ВМС "Есперо", який, до речі, входить до бойового складу сил НАТО. За час чергування офіцерами корабля опитано близько 50 цивільних суден.
Детальніше...
 
Наші в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнський миротворчий персонал Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані продовжує на високому рівні виконувати миротворчі завдання у складних умовах цієї центрально-азійської країни.  
Так, днями українські військові лікарі медичної секції багатонаціонального контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці в афганській провінції Гор майор медичної служби Володимир Негодуйко, капітан медичної служби Сергій Тиртишний та лікар-анестезіолог майор медичної служби Андрій Родзоняк надали допомогу місцевому хлопчику.
Детальніше...
 
В защиту своих прав Надрукувати Надіслати електронною поштою
В минувший четверг в Феодосии у памятника Назукину состоялся митинг в честь Международного дня инвалидов, инициаторами проведения которого выступили активисты Феодосийского городского общества инвалидов и «Союз ветеранов Афганистана и других локальных войн».
Детальніше...
 
Навіки вісімнадцятирічний Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ  Черешенській школі-інтернаті на Чернігівщині  встановлено і урочисто відкрито  меморіальну  дошку  на честь воїна-«афганця» Віталія  Анатолійовича   Микитенка.
Детальніше...
 
Один день в армии Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПобывав в шкуре курсанта военной академии, корреспондент «КП» пыталась понять, через что проходят будущие офицеры на пути к своей профессии.
Многие мальчишки в детстве мечтают стать космонавтами или военными. В космонавты, правда, берут не всех, а вот побывать в армии должен каждый настоящий мужчина. И не только мужчина: корреспондент «КП» тоже с детства мечтала об этом. Накануне праздника Украинской армии ее мечта сбылась. Правда, всего на один день.
Детальніше...
 
Українці відзначають день Збройних сил Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image6 грудня, в Україні відзначається 19-а річниця Збройних Сил України. З нагоди свята по всій території нашої держави проводяться урочисті заходи, зокрема, церемонії покладання вінків і квітів до пам’ятників і меморіалів, Божественні літургії.


Детальніше...
 
У дружбы нет границ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image…Почти месяц, с 1 по 28 сентября, провели на украинской земле участники весьма известной среди российских, и не только уже российских «афганцев», екатеринбургской группы «Афганский блокнот». О том, как проходила эта незабываемая поездка и о своих ярких впечатлениях от всего увиденного, в беседе с нашим внештатным корреспондентом поделились сами музыканты и исполнители таких популярных композиций, как «Гимн ветеранов ОКСВА» и «Мы живы, братва!» Татьяна Соболева и Михаил Пальшин (третьим участником турне стал соло-гитарист группы «Кордон» из Нефтеюганска Сергей Брыксин).
Детальніше...
 
3 грудня – Міжнародний день інвалідів. Ініціатива шепетівських «афганців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗ ініціативи Шепетівської районної  організації ветеранів Афганістану Хмельницької області   зроблено капітальний ремонт кімнати  ветерана у водолікарні головного оздоровчого закладу краю. Зокрема, встановлено нові  металопластикові вікна, санвузол, приміщення побілено. Цю благу справу  «афганці» приурочили до  Міжнародного дня  інваліда.
Детальніше...
 
Памяти товарища, коллеги Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image1 декабря 2010 года перестало биться сердце нашего товарища, активного члена Украинского Союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов), историка, доктора наук, профессора, академика Международной кадровой академии Костыри Анатолия Арсентьевича.
Детальніше...
 
Поздравление с Днем Матери Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageФилософский Дискуссионный Интеллектуальный Клуб Война и Мир поздравляет всех Матерей защитников Отечества, матерей военнослужащих и служащих силовых структур, мам наших воинов - афганцев и матерей участников боевых  действий всех локальных войн и военных конфликтов. От вашего труда, терпения и умения зависит и боевая мощь армии, и спокойствие  Отечества.
Детальніше...
 
На кубок пам’яті Сергія Зайчука Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageТретій рік поспіль за ініціативи Шепетівської спілки ветеранів Афганістану у селі  Судилкові проводиться фінал районного юнацького турніру з міні-футболу на кубок, присвячений пам’яті воїна-інтернаціоналіста Сергія Зайчука. У фінальній частині змагань брали участь команди Грицівської, Чотирбоківської, дві команди Судилківської ЗОШ І-ІІІ ступенів, а також Городнявського НВК.
Детальніше...
 
На честь загиблих воїнів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image27 листопада 2010 року на території Свято – Варварівського храму міста Первомайська Миколаївської області  відбулося закладення капсули та освячення Каплички Святого Іоанна Воїна. Захід ініціювали члени міського товариства ветеранів Афганістану, яке очолює В. Йонга. Капличка буде побудована щоб   вшанувати  подвиг радянських воїнів, котрі загинули під час виконання нтернаціонального обов’язку на території інших держав.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Наступна > В кінець >>

Всього 4941 - 4966 з 6423

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.