" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41014560 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Окликом з вічності Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВійна в  Афганістані залишила по собі гіркий слід. Безліч безглуздих смертей, тисячі поранених воїнів… І хоча від часу виведення радянських військ минуло чимало  часу, спогади ще живі.  Ветерани цієї війни не забувають  своїх побратимів, які  не повернулися на рідну землю із афганського пекла. Нещодавно в Баришівському   районі вшанували пам’ять земляка,  уродженця села Лук’янівки, Сергія Шимка.
Детальніше...
 
ВІЙНА СКІНЧИЛАСЯ, СОЛДАТИ… Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОстанки 8 воїнів-червоноармійців, загиблих під час Великої Вітчизняної війни урочисто перепоховали на Чернігівщині.
У народі кажуть: війна скінчиться тоді, коли буде поховано останнього загиблого солдата. Тож для восьми воїнів Червоної армії, які у 1941 році захищали місто Остер, що на Чернігівщині від фашистської навали, Велика Вітчизняна війна нарешті завершилась. Саме тут в далекому 41-му ці молоді хлопці стримували наступ гітлерівських військ на Київ та поклали свої життя задля наближення Великої Перемоги.
Детальніше...
 
Когда УПА извинится перед «западенцами»? Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image10 октября во Львове прошел «Марш славы Украинской Повстанческой Армии». 14 октября в Киеве – очередной поход за «признание УПА».
Такие акции устраивают разные национал-патриотические организации, но поддерживает их не слишком много жителей этих городов. Возможно, симпатиков в Украине было бы больше, если бы оставшиеся в живых ветераны этого вооруженного формирования и их молодые последователи попросили прощения за жертвы среди мирного населения Западной Украины и бывших жителей восточных регионов Польши, вызванные деятельностью сначала бандеровской ОУН, а впоследствии и УПА.
Детальніше...
 
Квартири - інвалідам війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
Прем'єр-міністр України Микола Азаров під час робочої поїздки до Чернігівської області наголосив: до кінця року уряд забезпечить усіх інвалідів Великої Вітчизняної війни першої групи житлом.
Детальніше...
 
У Запоріжжі проживає понад тисяча ветеранів-фронтовиків Надрукувати Надіслати електронною поштою
Напередодні Дня визволення міста від гітлерівців соціальні служби відзвітували, кому і як допомогли.
Детальніше...
 
Акцент — на посилення захисту «чорнобильців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Президент України Віктор Янукович підписав Указ № 937/2016 «Про заходи, пов'язані з 25-ми роковинами Чорнобильської катастрофи». Його виконання, на переконання Глави держави, обов'язково приверне увагу суспільства й світової спільноти до проблем подолання наслідків страшної трагедії, а також посилить захист громадян, які постраждали внаслідок цієї катастрофи.
Детальніше...
 
За порозуміння і злагоду Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЯк повідомляла «Народна армія», в Центральному будинку офіцерів ЗС України проводився перший Всеукраїнський форум ветеранів, на який прибуло 430 делегатів від 47 ветеранських організацій. їм надіслали свої вітання Президент, Прем'єр-міністр України та Голова Верховної Ради. «Ми зробимо все від нас залежне, — йшлося, зокрема, у привітанні Миколи Азарова, — щоб розквітала й ставала заможнішою рідна Україна, щоб ми були гідними ратного і трудового подвигу наших батьків та дідів».
Детальніше...
 
П'ючи чай, треба сміятися Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПерсональну виставку своїх карикатур відкрив житомирянин Василь Вознюк. Він відомий як головний художник «Асоціації КВК України», а ще — завдяки своїм шаржам на політиків піц час ток-шоу на одному з телеканалів України. Василь є арт-дирекгором Міжнародного фестивалю екранних мистецтв «Кінотур», який проводять «афганці». Він — дійсний член Міжнародної організації з захисту прав карикатуристів, Міжнародної організації захисту свободи слова «Репортери без кордонів». Не раз був лауреатом міжнародних конкурсів карикатур.
Детальніше...
 
Субсидія - як виняток Надрукувати Надіслати електронною поштою
Як визначають розмір житлової субсидії для придбання твердого палива та скрапленого газу?
Відповідають фахівці Департаменту державного соціального захисту населення Міністерства праці та соціальної політики України:
Детальніше...
 
Українці не вірять у те, що національна армія здатна захистити країну. Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПро це свідчать передані агентству УНІАН результати телефонного опитування, проведеного Інститутом Горшеніна.
Зокрема, 67,1% опитаних вважають, що наша армія не зможе захистити Україну у разі реальної загрози з боку інших країн. З них 45,7% вибрали варіант відповіді на це запитання - «скоріше, ні», а майже кожен п`ятий (21,4%) – «точно, ні».
Детальніше...
 
Ветеранов будут лечить бесплатно Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageС января следующего года ветераны смогут получать лекарства бесплатно, сообщил первый заммэра Александр Попов.
«Для ветеранов это очень важно. Кроме того, бесплатные лекарства в будущем будут получать и пенсионеры», — сказал Попов.
Детальніше...
 
Эстафету памяти ветераны завершили в Одессе Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУчастники памятной акции посетили южный город, где отдали дань памяти погибшим солдатам.
На днях в Одесский порт на теплоходе «Маршал Кошевой» прибыло около ста ветеранов Великой Отечественной войны, ветеранов труда и Героев Украины, участвующих в эстафете памяти «Через всю Украину».
Детальніше...
 
Ми - у світовій дев'ятці Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЯк повідомляла "Народна армія", з 30 вересня по 4 жовтня в Гостомелі на аеродромі "Київ-Антонов" усьоме пройшов міжнародний авіаційно-космічний салон "Авіасвіт-ХХІ". У роботі салону, який цього року став найбільш представницьким за всю історію існування з 1999 року, взяли участь понад 280 підприємств авіаційної, ракетно-космічної, оборонної та інших галузей наукоємного машинобудування з 32 країн світу. У межах заходу відбулися зустрічі та переговори фахівців авіаційної і ракетно-космічної промисловості.
Детальніше...
 
“Парад медалей” Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДнями у базовому таборі 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України Сил Місії ООН у Ліберії відбувся “Парад медалей”. 275 українських миротворців 13-ї ротації за благородну і шляхетну справу підтримання миру на африканському континенті урочисто нагородили медалями Організації Об’єднаних Націй “За службу миру”.
Детальніше...
 
Банк данных пополняется Надрукувати Надіслати електронною поштою
Союз ветеранов войны в Афганистане Республики Молдова завершил сбор образцов крови родственников военнослужащих, без вести пропавших в годы афганских событий в 1979 – 1989 годах. Об этом сообщил  председатель организации Михаил Мокан.
Детальніше...
 
Українська "оборонка" визначається з майбутнім Надрукувати Надіслати електронною поштою
Міністерство промислової політики України опікуватиметься питаннями розвитку і підтримуватиме всі підприємства оборонно-промислового комплексу України, включно з тими, які зараз перебувають у складі інших відомств. Про це повідомив керівник Мінпромполітики України Дмитро Колєсніков, виступаючи в ході міжнародного авіасалону "Авіасвіт-ХХІ", який пройшов в Гостомелі, що неподалік Києва.
Детальніше...
 
Сторінки історії Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ  Скадовському  технікумі Херсонської державної аграрної академії України відбулася урочиста подія – відкриття  краєзнавчого музею та вечір пам’яті, присвячений воїнам-інтернаціоналістам, учасникам Афганської війни.
Детальніше...
 
Злочинність у силових структурах Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКорупція і позастатутні стосунки, крадіжки зброї та боєприпасів, зловживання владою і хабарництво міцно прижилися майже в усіх військових формуваннях нашої країни.
«На жаль, ні Збройні сили, ні жодне інше силове відомство України не можуть сьогодні похвалитися зразковою дисципліною, дотриманням в частинах і підрозділах статутного порядку, - розповідає перший заступник начальника Головного управління військових прокуратур Генеральної прокуратури України, заслужений юрист України, генерал-майор юстиції Василь Козачук. - Уся різниця, за великим рахунком, у кількості злочинів і правопорушень, скоєних у тому чи іншому відомстві».
Детальніше...
 
Террористы готовили атаку на Колизей и Эйфелеву башню Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ Европе нейтрализуют террористическую сеть, которая планировала серию терактов в туристических объектах, о чем «Сегодня» писала в понедельник. Гнездо экстремистов обнаружили в Гамбурге, на что указал арестованный в июле в Афганистане гражданин Германии афганского происхождения Ахмеда Сидики.
Детальніше...
 
В гостях у артилеристів Надрукувати Надіслати електронною поштою
День відкритих дверей для ветеранів війни в Афганістані відбувся у розташуванні 55-ї окремої Запорізької артилерійської бригади 6-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.
Детальніше...
 
Победила дружба Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ  Севастополе состоялся XIV Международный открытый турнир по мини-футболу среди воинов-интернационалистов и ветеранов Вооруженных Сил, посвященный 21-й годовщи-не вывода советских войск из Афганистана и 227-летию основания города.
Детальніше...
 
Пісенна дорога надії Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВінницький  концертний зал «Райдуга» на два дні  перетворився на арену творчих баталій адже саме тут відбувся  I Міжнародний фестиваль «афганської»  та військово-патріотичної пісні «Дорога надії – 2010». Щоправда,  1989 року подібне дійство вже  проходило у місті за участю авторів і виконавців пісень «афганської» тематики. Втім, головне, що на подільській землі збираються обдаровані люди, які своїми піснями створюють святковий настрій собі й глядачам.
Детальніше...
 
Всеукраїнський форум ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ  Центральному будинку офіцерів Збройних Сил України відбувся перший Всеукраїнський форум ветеранів, який було  організовано  Державним комітетом України у справах ветеранів і присвячено  Міжнародному дню людей похилого віку і Дню ветерана.
Детальніше...
 
Авторитет як показник професійності Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПолковник Олександр Апполонов повернувся з миротворчої місії в Афганістані у травні поточного року. Він перший, хто офіційно очолював групу українських офіцерів як радник командира литовської групи з реконструкції провінції Гор.
Детальніше...
 
Американці ліквідували лідера «Аль-Каїди» Надрукувати Надіслати електронною поштою
У пакистанській провінції Північний Вазиристан у результаті ракетного удару американських безпілотних літальних апаратів вбито одного з командирів «Аль-Каїди» Мохаммада Фатех аль-Масрі.
Детальніше...
 
Достатньо іскри.. Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image«Бензиновий» скандал навколо українських миротворців у Косові може надовго закрити Києву дорогу до участі в будь-яких міжнародних операціях.
Звинувачення українських миротворців у Косові в махінаціях з пальним знову загострило питання зі зловживаннями українських солдатів під час міжнародних місій. Схожі скандали виникають у різних куточках світу та стають дедалі загрозливішими. Ще кілька років – і українців перестануть запрошувати нести мир у гарячі точки планети.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 191 192 193 194 195 196 197 198 199 200 Наступна > В кінець >>

Всього 5019 - 5044 з 6420

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.