" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41040901 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
На честь прикарпатців Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ районному центрі міста Тлумач, що у Івано-Франківській області, урочисто відкрито пам'ятник на честь прикарпатців, що загинули під час бойових подій у республіці Афганістан 1979-1989 роках. На цю подію воїни-афганці, які живуть на Прикарпатті, чекали більш ніж десять років. Пам'ятник встановлено в одному з найкращих куточків міського парку. До речі, це восьмий обеліск, котрий відкритий в області.
Детальніше...
 
Тривають випробування переносного ракетного комплексу “Стугна П” Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ 1-й окремій танковій бригаді, що дислокується у селищі Гончарівському на Чернігівщині, тривають випробування переносного ракетного комплексу "Стугна П".
Як повідомив голова комісії з проведення державних випробувань ракети "Стугна П" газеті  "Народна Армія", начальник відділу служби полігонів, полігонного обладнання та тренувальних засобів Управління бойової підготовки,командування Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Сергій Михеєвський, до них безпосередньо залучається особовий склад експерементальних розрахунків, що сформовані з військовослужбовців бриргади. Мета – ефективне застосування нової зброї в бойових умовах.
Детальніше...
 
Свій обов'язок виконали чесно Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНапередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 21-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан у Державному комітеті України у справах ветеранів відбулися урочисті заходи.
Детальніше...
 
Відкриття пам’ятника воїнам-афганцям у місті Камінь-Каширському Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageГолова облдержадміністрації Микола Романюк 13 лютого з робочою поїздкою перебуває у Камінь-Каширському. У райцентрі він взяв участь в урочистому відкритті пам'ятника воїнам-"афганцям", приуроченому до 21-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану.
Детальніше...
 
Янукович обещает заботу ветеранам ВОВ и воинам-интернационалистам Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageИзбранный президент Украины Виктор Янукович пообещал обеспечить заботу государства о ветеранах Великой Отечественной войны и воинах-интернационалистах.
Янукович в понедельник возложил цветы к памятнику воинам-афганцам. Вместе с ним почтить память погибших воинов-афганцев пришли сотни непосредственных участников боев на афганской земле, народные депутаты от Партии регионов.
Детальніше...
 
Урочистості з нагоди святкового дня Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image    15 лютого по всій країні проходять меморіальні урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 21 річниці виведення військ колишнього Радянського Союзу з Афганістану. Основними організаторами заходів, які в основному проходить біля пам’ятників загиблим в Афганістані, стали місцеві формування Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Детальніше...
 
Президент закликав ушанувати тих, кому в мирний час довелося брати участь у бойових діях Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПрезидент Віктор Ющенко закликав усіх своїх співвітчизників вшанувати тих українців, яким у мирний час випало брати участь у бойових діях за межами Батьківщини. Про це йдеться у його зверненні з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, повідомляє президентська прес-служба.
Детальніше...
 
Пекельний подих "чужої" війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
Полковника запасу Володимира Новікова знаю зі спільної роботи в редакціях газет Київського військового округу "Ленинское знамя" та Міністерства оборони України "Народна армія". Як учасник бойових дій в Афганістані, він в окружній газеті відповідав за підготовку матеріалів про бойовий досвід воїнів-"афганців". Робив цю справу досить професійно, бо сам на посаді заступника командира роти воював у складі окремої гвардійської 56-ї орденоносної десантної штурмової бригади. За вісім років участі в бойових діях майже кожен третій її боєць загинув, отримав поранення, захворів, помер.
Детальніше...
 
Розпочалися пам'ятні заходи до річниці виходу з Афганістану Надрукувати Надіслати електронною поштою
У Севастополі 12 лютого розпочалися пам`ятні заходи, присвячені 21-й річниці виведення радянських військ з Афганістану.
Детальніше...
 
Вічний вогонь на честь інтернаціоналістів палатиме Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОсь вже 21 рік, як на території всього колишнього Радянського Союзу святкується радісне і водночас сумне свято – День виводу радянський військ з Афганістану. Свято кінця ще однієї війни об’єднує і людей, і сім’ї – не залежно від їх національності, віри та громадянства, адже всі вони загартовані як минулими бойовими діями, так і життям вже у мирний час.
Детальніше...
 
В Коломиї студентам розповіли про Афганістан Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image12 лютого працівники Коломийської центральної районної бібліотеки організували вечір-зустріч з воїнами-афганцями "Час і досі не загоїв рану – цей одвічний біль Афганістану", присвячений 21-й річниці виведення військ з Афганістану.
Детальніше...
 
Ющенко і Тимошенко вшанували пам'ять загиблих афганців Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПрезидент України Віктор Ющенко і прем'єр-міністр Юлія Тимошенко поклали квіти до меморіального комплексу громадянам, які загинули в Афганістані.
Учасники церемонії вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання.
Детальніше...
 
ЄС опрацьовує можливість участі української морської піхоти в операції "Аталанта" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Відповідаючи на запитання кореспондента УКРІНФОРМу щодо реакції на пропозицію українського Міністерства закордонних справ про участь українських морських піхотинців в охороні цивільних суден в Аденській затоці (яку нещодавно оголосив міністр закордонних справ України Петро Порошенко), шведський воєначальник виявив певну обережність у формулюваннях.
Детальніше...
 
Зведені батальйони армій США, Великобританії та Франції - країн-учасниць антигітлерівської коаліції Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Зведені батальйони армій США, Великобританії та Франції - країн-учасниць антигітлерівської коаліції під час Другої світової війни - візьмуть участь у параді Перемоги 9 травня, повідомляє керівник справами президента РФ Володимир Кожин.
Детальніше...
 
У Ліберії розпочався третій етап ротації 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН Надрукувати Надіслати електронною поштою
 10 лютого, з прибуттям літака Ан-124-100 “Руслан” до міжнародного аеропорту “Робертсфіл”, що у Ліберії, розпочався черговий, 3-й етап ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України сил Місії ООН у цій західно-африканській країні.
Детальніше...
 
АЛЛЕЯ СЛАВЫ ПРИНЯЛА НА ВООРУЖЕНИЕ НОВУЮ ЕДИНИЦУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗавершающим аккордом в оформлении Аллеи Славы стала установка последней, предусмотренной проектом, единицы боевой техники. В десять часов вечера в субботу 6 февраля в Николаев прибыла БМП, прошедшая демилитаризацию и готовая к установке в качестве памятника. А в понедельник 8 февраля машина заняла свое место в Парке Победы.
Детальніше...
 
У Дніпропетровську афганці 15 лютого відпочиватимуть. Всі інші - на роботу Надрукувати Надіслати електронною поштою
Дніпропетровська міська рада своїм рішенням від 4 лютого рекомендувала керівникам підприємств, установ і організацій міста всіх форм власності дати два вихідних дня ветеранам війни в Афганістані, повідомляє Gorod.dp.ua.
Детальніше...
 
На Рівненщині встановили пам'ятник загиблому афганцю Надрукувати Надіслати електронною поштою
9 лютого відкрили та освятили меморіальну стелу в пам’ять про загиблого в Афганістані Андрєєва Олексія Миколайовича, який проживав в с.Кутянка, у приміщенні Кутянківської ЗОШ І-ІІІ ст.
Детальніше...
 
Ансамбль «Голубые береты» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image6 років поспіль 15 лютого в Україні офіційно відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
Ця дата стала символічною після виведення 15 лютого 1989 року радянських військ з території Республіки Афганістан. Цьогоріч цю дату із вінницькими воїнами-інтернаціоналістами зустріне відомий російський ансамбль «Голубые береты». У 2010 році колектив відзначає 25-річний творчий ювілей.
Детальніше...
 
У Каневі звучали афганські пісні Надрукувати Надіслати електронною поштою
"Трагедії і помилки Афганістану. 30 років потому" – так називалася пісенна програма, з якою минулої суботи виступили у Каневі виконавці афганських пісень з різних куточків України.
Детальніше...
 
Международный союз «Боевое братство» по-прежнему активен Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСозданный по инициативе Украинского Союза ветеранов Афганистана в 1998 году в Севастополе Международный союз «Боевое братство – без границ» со временем был переименован в Международный союз общественных объединений ветеранов «Боевое братство», сменив киевскую прописку на московскую и возглавляемый в последние годы командармом 40-й  Б. В. Громовым, продолжает активно действовать. Сейчас в составе объединения общественные организации ветеранов-интернационалистов всех стран СНГ и Балтии, а также Болгарский общенародный союз «Боевая дружба».
Детальніше...
 
Свято, що єднає ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДень вшанування учасників бойових дій на території інших держав відзначатимуть 15 лютого. А напередодні голова Державного комітету України у справах ветеранів, учасник бойових дій в Афганістані, Герой Радянського Союзу Ігор Плосконіс організує прийом ветеранів — учасників бойових дій на територіях інших держав.
Детальніше...
 
Памятники воинам-интернационалистам в странах СНГ и Балтии Надрукувати Надіслати електронною поштою
Обращение к ветеранам Председателя Международного союза «Боевое братство» Громова Б.В.
ImageДорогие боевые друзья! 15 февраля ветераны боевых действий СНГ и Балтии ежегодно отмечают очередную годовщину вывода советских войск из Афганистана. За десятилетия после вывода ряды ветеранов значительно поредели и к большому сожалению мы продолжаем терять своих боевых друзей и в мирное время, которое неумолимо к ранам и контузиям, болезням и травмам. Все мы храним в себе коллективную память о наших боевых товарищах, погибших и умерших от ран. В годы нашего почти десятилетнего пребывания ограниченный контингент советских войск с честью решал задачи по защите не только граждан Афганистана, но и всего человечества от международного терроризма, что способствовало стабилизации обстановки в Афганистане, в республиках Средней Азии, на Среднем Востоке.
Детальніше...
 
Світлої пам’яті Миколи Олександровича Вишняка Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image1 лютого перестало битися серце прекрасної людини, воїна-афганця Миколи Олександровича Вишняка. Багато років свого життя Микола Олександрович віддав афганському руху.   Його смерть – тяжка втрата для всіх хто його знав і любив, для близьких і рідних людей.
Микола Олександрович народився 6 липня 1964 року. Після закінчення Херсонського культурно-просвітницького училища був призваний до лав Радянської Армії, служив в Афганістані в 1983 – 1984 рр. в батальйоні спеціального призначення. В одному з боїв був тяжко поранений, довго лікувався, став інвалідом війни ІІ групи.
Детальніше...
 
АФГАНИСТАН: ВЫЖИТЬ В АДУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image«Кандагар», Россия, 2010
Год 1995. Экипаж российского Ил-76 выполняет обычный коммерческий рейс в Кабул. Внезапно ему наперерез выходит неопознанный истребитель и приказывает в срочном порядке садиться. В случае неповиновения по беззащитному Илюшину будет открыт огонь на поражение. Командир Шарпатов (Александр Балуев, «Благословите женщину»), посоветовавшись со вторым пилотом Хайрулином (Владимир Машков, «Вор») и штурманом Здором (Андрей Панин, «Мама»), принимает решение подчиниться приказу. Сразу по прибытии весь экипаж подвергается жестокому избиению. Бородатые люди в чалмах и с огнем фанатиков в глазах валят пилотов на асфальт, топчут ногами, дробят кости прикладами калашей...
Детальніше...
 
Киев-Мариинский дворец - Четвертому Президенту Надрукувати Надіслати електронною поштою
Па завалинке избирателя!
... свободой выбора гордясь,
 и вновь на списке кандидатов
 спешу судьбе свой «крест» поставить
назначив внукам «короля»...
Избирательный участок – 2010
.. .Политические «гипертоники» организовали турне к урнам для голосования за себя «любимых»..,.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Наступна > В кінець >>

Всього 5331 - 5356 з 6421

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.