" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41068839 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Афганская мышеловка Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУже восемь лет прошло с начала натовской операции в Афганистане, получившей кодовое название «Enduring Freedom», условно переведенное на русский как «Несокрушимая свобода». В течение нескольких недель одиозный режим талибов пал, но мир и стабильность не наступили.
Детальніше...
 
30 українських "альфівців" вирушають на боротьбу з піратами Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageРада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення про направлення 30 українських бійців спецпідрозділу для участі в операції Європейського Союзу із протидії піратству «Аталанта» в районі Африканського Рогу. «Сьогодні РНБО прийняла рішення про направлення українського миротворчого контингенту – спецпідрозділів – у район Африканського Рогу для участі в операції ЄС по збройній протидії піратству «Аталанта», - повідомив міністр закордонних справ П.ПОРОШЕНКО. Керівник МЗС повідомив, що на першому етапі передбачається участь до 30 осіб, зокрема, представників спецпідрозділу СБУ «Альфа».
Детальніше...
 
Тігіпко заявив, що Ющенко втягує Україну у війну в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКандидат у президенти України Сергій Тігіпко звинуватив чинного Президента Віктора Ющенка у втягуванні України у війну в Афганістані.
Про це йдеться у коментарі Тігіпка стосовно рішення РНБО про збільшення "у рази" чисельності українського контингенту в рамках місії ООН в Афганістані.
Детальніше...
 
Сім'ям з інвалідами автомобілі без черги Надрукувати Надіслати електронною поштою
Кабінет Міністрів прийняв розпорядження, відповідно до якого сім'ї, де проживають двоє та більше інвалідів, забезпечуватимуться автомобілями без черги. Про це повідомила після засідання уряду міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова.
Детальніше...
 
Вітання! Надрукувати Надіслати електронною поштою
Полковник Р. Х. Камалов (у центрі) з бойовими побратимами.
Полковник Р. Х. Камалов (у центрі) з бойовими побратимами.
Щиро вітаємо з днем народження Камалова Рафіка Ханафійовича, бойового побратима, ветерана Збройних Сил, учасника бойових дій в Афганістані, головного стоматолога Збройних Сил України, заслуженого лікаря України, кандидата медичних наук, голову правління Печерської спілки ветеранів Афганістану міста Києва, людину чуйну, добру і справедливу.
Бажаємо здоров’я, довголіття, сімейного благополуччя, натхнення в роботі та особистого щастя!
Правління КМСВА.
До вітання щиро приєднується керівництво Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів – інтернаціоналістів).
 
КЛИНИКА НАДЕЖДЫ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВедущая в мире компания «Фрезениус Медикал Кеа» открыла в Черкассах первый в Украине диализный центр.
Даже далекий от медицины человек наверняка слышал термин «искусственная почка». Современная «искусственная почка» в большинстве наших больниц —  сложный, внушительных размеров аппарат. Он необходим, чтобы подменить больной орган, временно взять на себя выполнение его функций. Процесс очистки крови в «искусственной почке» называется гемодиализом.
Детальніше...
 
ТРОЙНАЯ ПОБЕДА Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ течение 2009 г. проходил Международный конкурс «Национальная Литературная Премия Золотое Перо Руси 2009» в Москве, на котором представили свои работы около 20 херсонцев. Учредителями конкурса являются  писательница, главный редактор Общероссийской газеты, «Молодежь Московии» Светлана Васильевна Савицкая и Александр Николаевич Бухаров.
Детальніше...
 
В Одесі закінчилися випробування Л-39М1 Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа Державному підприємстві Міністерства оборони України “Одеський авіаційно-ремонтний завод “Одесавіаремсервіс” завершено виконання програми пред’явницьких випробувань літака Л-39М1. Даний літак - варіант часткової модернізації навчально-тренувального літака Л-39, який одеські авіаремонтники виконали в інтересах Повітряних Сил Збройних Сил України. Роботи з модернізації цього типу літака на підприємстві були розпочаті понад сім років тому, але відсутність належного фінансування не дозволила завершити роботи раніше.
Детальніше...
 
У Ліберії загинув український миротворець Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Ліберії 17 листопада внаслідок нещасного випадку загинув військовослужбовець 56-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України сил Місії ООН старшина контрактної служби Іщук І.В. Як повідомили УНІАН в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, подія сталася на узбережжі Атлантичного океану.
Детальніше...
 
Україна створить спільну миротворчу бригаду з Литвою та Польщею Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ штаб-квартирі НАТО в Брюсселі 16 листопада відбулася церемонія підписання Листа намірів щодо створення спільної литовсько-польсько-української миротворчої бригади “ЛитПолУкрбриг”. Документ підписали тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України Валерій Іващенко, Державний секретар з питань воєнної політики Міністерства національної оборони Республіки Польща пан Станіслав Коморовські та Міністр охорони краю Литовської Республіки пані Раса Юкнявічене.
Детальніше...
 
Житлова проблема Надрукувати Надіслати електронною поштою
Чи є в столиці "острів надії"?
Чим ближче до введення в експлуатацію чергового столичного житлового будинку по вулиці Бориспільській, 26, тим напруженішими стають засідання житлової комісії Київського гарнізону. Так, за словами голови комісії полковника Олега Сидоренка, у грудні очікується здача оборонному відомству 101 квартири за вищезгаданою адресою. Скільки ж осель буде виділено на загальну чергу, поки що достеменно невідомо.
Детальніше...
 
Завершилась чергова ротація "УкраПолбату" Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image18 листопада, завершилася чергова ротація національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР у Косовому. О 6-й ранку в рамках другого етапу ротації на залізничний вокзал міста Сімферополь прибув потяг з 80 українськими миротворцями “УкрПолбату”.
Детальніше...
 
Путівки для ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Директор Департаменту у справах людей похилого віку та соціальних послуг Мінпраці С. УСТИМЕНКO розглянув звернення СВЕЧІНСЬКOГO В. О. з м. Києва щодо забезпечення учасників війни та дітей війни санаторно-курортним лікуванням:
Детальніше...
 
СВЕТЛАЯ ПАМЯТЬ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ городе Днепродзержинске проходил городской матч по боксу, посвященный дню военной разведки, в память погибших в Афганистане разведчиков спецназа майора В.Удовиченко и лейтенанта О.Злуницына.Соревновались мальчишки боксерских клубов города в возрасте  от 8 до 17 лет.Грамотами и призами награждали вдова Г.Удовиченко, мать А.Злуницына и брат К.Злуницын, а также присутствующие ветераны войны в Афганистане.Торжественную часть открыл полковник запаса, ветеран спецназа ГРУ Кривопалов О. В.
Детальніше...
 
Нова ротація українських миротворців у Косовому Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image12 листопада, у Косовому, в базовому таборі українського миротворчого контингенту “Бреза” відбулася урочиста церемонія передачі повноважень військовослужбовцям нової ротації національної складової спільного українського-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР.
Детальніше...
 
Коли проблема набуває світового масштабу Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageІсламське "Ассаламу алейкум" у перекладі означає "Мир вам". Ті військовослужбовці, які потрапляють до Афганістану, мають це добре знати, оскільки ця вітальна фраза є ключем до серця афганців. Якщо ви й справді бажаєте миру цим людям, то у відповідь почуєте "Уа 'алейкум ассалам", а не автоматну чергу.
Детальніше...
 
"Військовий зріз" антипіратства Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageМіністр закордонних справ України Петро Порошенко заявив про те, що наша держава розглядає можливість супроводу підрозділами спеціального призначення судів з українським екіпажем. Заява ця примусила відчути надію - можливо, нарешті українські громадяни перестануть бути легкою здобиччю для піратів, перестануть лити сльози їхні рідні і близькі, і самі моряки, йдучи у плавання, перестануть вважати це "лотереєю" - захоплять - не захоплять. А українське суспільство перестане відчувати одночасно співчуття і роздратування, змішане з подивом: що ж відбувається, які пірати, коли сьогодні ХХІ століття?
Детальніше...
 
Афганское измерение исторической миссии Америки Надрукувати Надіслати електронною поштою
Поверженные стихией: вместо предисловия
Многие из тех, кто пользуется историческим подходом при анализе событий в Афганистане, сравнивают войну США в этой стране с попыткой Гитлера завоевать Россию.
Гитлер решился на захват Москвы в сезон холодов: в тех же условиях, в каких до него, такой же холодной зимой, Наполеон Бонапарт сдавал свой экзамен на завоевание столицы русских царей. Гитлеровская армия была остановлена в 5 километрах от Москвы и изнемогала на 50-ти градусном российском морозе так же, как за 140 лет до того, 500-тысячное войско Наполеона замерзало на подступах к Москве, и только 3 тысячам французов удалось выбраться живыми из той переделки.
Детальніше...
 
Україна на 14 місці серед експортерів зброї Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОбсяг експорту основних видів озброєнь України в 2008 році, за даними Стокгольмського міжнародного інституту дослідження миру (СІПРІ), склав $ 233 млн. З таким показником Україна зайняла 14-е місце в світовому рейтингу експортерів озброєнь СІПРІ, тоді як в 2007 році, згідно з уточненими даними СІПРІ, вона була на 7-му місці з обсягом $ 774 млн.  Трійку лідерів світового рейтингу СІПРІ в 2008 році очолили США з експортом $ 6159 млн, 2-е місце у РФ - $ 5953 млн, 3-є у Німеччини - $ 2837 млн, 4-е у Франції - $ 1585 млрд., Повідомляє «Інтерфакс-Україна» .
Детальніше...
 
"Наші десантники не поступаються закордонним колегам" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗа часів колишнього Союзу на теренах України дислокувалися близько 10 частин і з'єднань повітрянодесантних військ. Сьогодні у складі Збройних Сил України їх чотири. Вони вважаються найбільш боєздатними і входять до складу Об'єднаних сил швидкого реагування.
Детальніше...
 
Привітання Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВідповідно до розпорядження Президента України від 4 листопада 2009 року № 231 головою Барської районної державної адміністрації Вінницької області призначено ЯКУБЧИКА Василя Цесовича.
Якубчик В. Ц. – учасник бойових дій в Анголі, кавалер відзнаки Президента України - ордена «За мужність III ст.», член Української Спілки ветеранів Афганістану, знана, відповідальна та  компетентна у різних сферах народного господарства людина.
Детальніше...
 
Пенсії для гідного буття Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗ 1991 року Україна розпочала перехід до розбудови пенсійної системи, заснованої на страхових засадах. За цей час була напрацьована відповідна законодавча база. А з 2004 року впроваджено солідарну систему загальнообов'язкового державного пенсійного страхування та систему недержавного пенсійного забезпечення. 14 жовтня цього року уряд схвалив Концепцію подальшого проведення пенсійної реформи. Тепер цей документ проходить громадське обговорення. Що ж пропонує концепція людям, які перебувають на пенсії, та тим, хто виходитиме на заслужений відпочинок? Про це - у розмові з заступником міністра праці та соціальної політики Оленою ГАРЯЧОЮ.
Детальніше...
 
Якщо пасажир на інвалідному візку Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЩороку вітчизняна залізниця намагається підвищувати рівень обслуговування своїх пасажирів. Серед них є такі, що потребують особливої допомоги та уваги під час перевезення - це люди з обмеженими фізичними можливостями.
Зокрема в Укрзалізниці передбачено використати 907,6 млн грн на реконструкцію вокзалів зі створенням належних умов для перевезення інвалідів, придбання нових спеціалізованих вагонів та підйомних засобів для їхньої посадки. Це визначено постановою Кабінету Міністрів від 29.07.09 N 784 "Затвердження плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2009-2015 рр. "Безбар'єрна Україна".
Детальніше...
 
Работающие на ГЭС в Афганистане украинцы не пострадали Надрукувати Надіслати електронною поштою
Никто из украинских и афганских специалистов гидроэлектростанции Дарунта не пострадал в воскресенье при нападении на колонну бензовозов в пригороде города Джелалабад, административного центра восточной афганской провинции Нангархар, сообщил РИА Новости по телефону специалист по гидросооружениям Руслан Назаренко, работающий над реконструкцией турбин ГЭС.
Детальніше...
 
У Північній Європі створили нову оборонну організацію Надрукувати Надіслати електронною поштою
У Гельсінкі відбулася зустріч міністрів оборони країн Північної Європи: Швеції, Норвегії, Данії, Фінляндії та Ісландії, повідомляє кореспондент УКРІНФОРМу. Глави оборонних відомств дійшли згоди про об'єднання зусиль у галузі оборони і створили нову організацію з Північноєвропейського оборонного співробітництва Nordefco (Nordic Defence Cooperation).
Детальніше...
 
Середземноморський похід "Тернополя" триває Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЧерговим етапом участі корвета “Тернопіль” в антитерористичній операції НАТО “Активні зусилля” стало друге патрулювання визначеного району Середземного моря. Як і минулого разу, кораблем-партнером у патрулюванні був фрегат грецьких ВМС “Саламіс”. Грецький та український кораблі діють у складі тактичної групи НАТО 4001 та підпорядковуються командиру оперативного з’єднання кораблів Сил реагування НАТО в Середземному морі SNMG1.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Наступна > В кінець >>

Всього 5435 - 5460 з 6422

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.