" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41095312 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
«Перевал» - діє. Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image  В місті Ірпені що на Київщині при підтримці районної спілки ветеранів Афганістану (голова – Анатолій Валерійович Прохоренко) створено ансамбль військово-патріотичної пісні під назвою «Перевал» -- керівник Сергій Володимирович Мелека. Практично всі учасники ансамблю є учасниками бойових дій в Афганістані. І хоч ансамбль створений в лютому 2009 року на особисті кошти ветерана Афганської війни Миколи Антоновича Сиденко, про його творчість вже знають не тільки в Київської області, але і в Україні.
Детальніше...
 
Дорогие мои земляки! Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image  Каждый раз приезжая к родственникам в Красноярск (Восточная Сибирь) прихожу к мемориалу «Воинам-интернационалистам», который был открыт 2 августа 1994 года по проекту скульптора Бориса Мусета и архитектора Сергея Геращенко.
  167 красноярцев погибли в  Афганистане, трое из них пропали без вести. Столько же увековечено на гранитных плитах после Афганской войны. Среди них Герои России капитан Олег Тибекин, лейтенант Владимир Боровков, мичман Андрей Захарчук, младший сержант Иван Кропочев.
Детальніше...
 
Армія та Церква Надрукувати Надіслати електронною поштою
Священика - до Ліберії? Так!
Душпастирство та миротворчість - так коротко можна назвати головну тему засідання Ради у справах душпастирської опіки при Міністерстві оборони України, яка відбулася під головуванням архієпископа Львівського і Галицького Августина (голови Синодального відділу з взаємодії зі Збройними Силами та іншими військовими формуваннями України).
Детальніше...
 
“300 спартанців” Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Косовому, на американській військовій базі “Bondsteel”, відбулися спортивні змагання серед представників багатонаціональної тактичної групи “Еast” сил КФОР під назвою “300 спартанців”.
Активну участь у цьому спортивному заході взяли і українські морські піхотинці зі складу спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат”. Наші військові вкотре довели свою перевагу над суперниками, посівши за підсумками змагань першу та третю сходинку п’єдесталу пошани.
Детальніше...
 
Отчеты и выборы в Донецке Надрукувати Надіслати електронною поштою
    26 сентября 2009 года в г. Донецке прошла VI-я отчетно-выборная конференция Донецкой областной организации (ДОО) УСВА. 197 делегатов от 40 городских и районных «афганских» организаций области заслушали и обсудили отчеты правления и ревизионной комиссии организации, с которыми выступили председатель ДОО УСВА С. Горбатенко и председатель ревкомиссии В. Акашев. В обсуждении докладов приняли участие 12 человек. Делегаты признали работу правления за отчетный период (апрель 2004 − сентябрь 2009 г.) удовлетворительной и утвердили отчет ревкомиссии.
Детальніше...
 
«ПО УКРАИНСКИМ НОРМАМ НАС ПРИРАВНЯЛИ К ПЕХОТЕ. ЭТО ВООБЩЕ – МАРАЗМ!» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВоздушно-десантные войска Украины (правильно - аэромобильные войска Сухопутных войск ВСУ) второго августа отметили в этом году своё 79-ти летие. А вчера, 28 сентября, своё пятидесятилетие отметил начальник аэромобильных войск-начальник управления АМВ СВ ВС Украины полковник Сергей Лисовой. Украинский Cоюз ветеранов Афганистана поздравляет главного десантника страны, ветерана боевых действий в Афганистане Сергея Гурьевича Лисового с юбилеем и желает ему крепкого, истинно десантного здоровья и успехов в ратном служении украинскому народу.
Детальніше...
 
День партизанської слави Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗ нагоди відзначення в Україні Дня партизанської слави 22 вересня 2009 року в Музеї партизанської слави – філії  Музею історії міста Києва  - відбулася урочиста зустріч з ветеранами підпільно-партизанського руху, представниками Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну» та була проведена літературно-музична композиція за участю учнів «Слов’янської гімназії» м. Києва.
Детальніше...
 
"Мотор Січ" розпочала поставки нових двигунів для українських Мі-24ПУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ першій половині вересня ВАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя, Україна) здійснило поставку перших серійних вертолітних двигунів ТВ3-117ВМА-СБМ1В, призначених для установки на Модернізовані транспортно-бойові вертольоти Мі-24 Збройних сил України. "Ці двигуни були поставлені на адресу держпідприємства" Авіакон "(м.Конотоп), що здійснює модернізацію вертольотів Мі-24", - уточнили "Інтерфаксу-АВН" у четвер у прес-службі ВАТ "Мотор Січ". 
Детальніше...
 
Наші у Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОфіцери українського миротворчого персоналу багатонаціонального контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці в Ісламській Республіці Афганістан підбили підсумки виконання миротворчих завдань за 9 місяців поточного року. На сьогодні український миротворчий персонал складається з 10 офіцерів. Один проходить службу у Кабулі у штабі Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, двоє – офіцери національного елементу забезпечення – також служать у Кабулі, а семеро українських офіцерів та лікарів – у складі литовської Групи з відновлення провінції Гор у місті Чагчаран.
Детальніше...
 
Змагання серед десантників Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image24 вересня на базі 79-ї окремої Миколаївської аеромобільної бригади Командування Сухопутних військ ЗС України, що дислокується у Миколаєві, відбувся ІІІ-й відкритий чемпіонат аеромобільних військ та військ спеціального призначення з рукопашного бою, присвячений пам’яті Героя Радянського Союзу генерала армії Василя Пилиповича Маргєлова.
Детальніше...
 
Не забувають ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСьогодні жителі Попівки Конотопського району не уявляють свого населеного пункту без відділення соціально-побутової реабілітації. Розпочавши роботу майже три роки тому, заклад і його працівники стали першими помічниками тих, хто через різні причини потребує підтримки й допомоги, для кого особливо важлива така практична увага. За цей час послугами відділення скористалися сотні місцевих пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян.
Детальніше...
 
“Проблема НАТО в российско-украинских отношениях” Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   23 сентября в Киеве прошло очередное заседание Центра социально-консервативной политики (Украина) на тему: «Проблема НАТО в российско-украинских отношениях».
   Основной докладчик - заместитель Председателя Украинского Союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов) Владимир Сироштан назвал несколько мифов, связанных с НАТО, которые бытуют в украинском обществе.
Детальніше...
 
Запорожские «афганцы» против судейского беспредела Надрукувати Надіслати електронною поштою
Сегодня ветераны провели акцию протеста против решения судьи Орджоникидзевского районного суда Воробьева
Несколько десятков ветеранов Афганистана, членов объединения лодковладельцев-ветеранов войны и труда сегодня провели акцию протеста против решения судьи Орджоникидзевского районного суда Воробьева. Акция проходила по адресу расположения дома, где он проживает: ул.Космическая, 87.
Детальніше...
 
Тривають випробування нової бойової броньованої машини “Козак" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВперше презентований громадськості під час параду на честь Дня Незалежності України новий бронеавтомобіль розроблений київським НПО "Практика" наразі проходить військові випробовування. Створений в першу чергу для миротворців та військ спеціального призначення, ББМ "Козак" має модульну конструкцію що дозволяє використовувати його базу як універсальне шасі, формуючи на ньому широкий спектр броньованих автомобілів. На разі створено ходовий прототип базової конструкції для проходження випробувань, та макети пікапу та універсалу на базі ББМ "Козак".
Детальніше...
 
Вітаємо учасників Міжнародного конкурсу "Мировой парень-2009"! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageА наші - найкращі!
- "Якби й у нас були час і умови для того, щоб добре підготуватися до конкурсу, наприклад, як у господарів конкурсу "Мировой   парень-2009" - росіян, немає найменших сумнівів, що наші хлопці посіли б усі призові місця".
Детальніше...
 
Соціальний захист дітей війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
Звернення ТУНИК Р. І. з с. М. Бубни (Сумська область) щодо виплати підвищення до пенсії як дитині війни розглянув заступник голови правління Пенсійного фонду В. КOРOНЕВСЬКИЙ:
Детальніше...
 
Пільги на користування санаторіями Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНачальник головного військово-медичного управління Збройних сил України, начальник медичної служби генерал-майор медичної служби П. МЕЛЬНИК розглянув звернення ТИМЧУКА В. Н. з м. Києва щодо права на пільги у санаторіях Міністерства оборони:
Детальніше...
 
ПІДГОТОВКА ВІЙСЬК: «MADE IN... USSR»? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа думку незалежних американських експертів, система військового управління навчанням та підготовкою в Україні залишається багато в чому радянською системою, яка хоча й добре задовольняла вимоги Радянського Союзу і на сьогодні має чимало досвідчених та працьовитих людей, але вже не відповідає вимогам сьогодення.
Детальніше...
 
У Львові хочуть будувати шведські винищувачі Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageМинулого тижня тимчасово виконуючий обов'язки міністра оборони України Валерій Іващенко повідомив «про плідну роботу з партнерами з інших країн» з можливого розміщення складального ліцензійного виробництва в Україні багатофункціонального сучасного бойового літака. Іноземним партнером може стати шведська компанія.
Детальніше...
 
І знову в бій Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЯк грім серед ясного неба, учасники бойових дій в Афганістані 15 травня 2009 року узнали про те, що ВАТ «Вінницьке обласне підприємство  автобусних стацій 10599» виступаючи фактично, як монополіст в частині пасажирських перевезень на території області, своїм розпорядженням, посилаючись на постанову Кабінету Міністрів України від 14 січня 2009 року № 12, без погодженням з органами державної влади, не ставлячи до відома керівництво ветеранських організацій,  фактично  відмінило дію   ст.12,   ст.13, ст. 14,  ст.15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» в частині безоплатного проїзду ветеранів війни, мотивуючи відсутністю фінансування за пільгові перевезення.
Детальніше...
 
Берлускони выводит "своих ребят" из Афганистана Надрукувати Надіслати електронною поштою
Италия уходит из Афганистана. Решение отозвать военный контингент озвучил лично Сильвио Берлускони. Причина - нестабильная обстановка в стране. Солдаты, которые и должны были эту обстановку стабилизировать, всё чаще становятся жертвами местных боевиков. Только накануне в Кабуле смертник подорвал итальянский конвой. Погибли шестеро. В Риме заявили, что это - последний "груз 200", который они принимают из Афганистана.
Детальніше...
 
Допомога мирному населенню Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНещодавно до командування національного контингенту спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної групи “Еast” сил КФОР у Косовому звернувся заступник голови общини селища Готовуша Боян Радіч з проханням надати допомогу в облаштуванні дороги до місця будівництва церкви Святого Савви Сербського.
Детальніше...
 
“Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться” Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image19-20 вересня на Тернопільщині, у Марійському духовному центрі в селі Зарваниця відбудеться перше Всеукраїнське військове паломництво під гаслом “Блаженні миротворці, бо вони синами Божими назвуться”.  У військовому паломництві виявили бажання взяти участь близько тисячі офіцерів, військовослужбовців служби за контрактом з’єднань і частин Сухопутних військ, Повітряних Сил, Військово-Морських Сил та членів їхніх родин з усіх регіонів держави, а також представники інших військових формувань України.
Детальніше...
 
Миколаївські десантники виконають 585 стрибків Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ 79-й окремій аеромобільній бригаді Командування Сухопутних військ ЗС України, що дислокується на Миколаївщині, триває активна планова бойова підготовка. Воїни “крилатої піхоти” виконують один з основних елементів бойової підготовки – стрибки з парашутом.
Детальніше...
 
ПОЛЬОТИ УВІ СНІ І... НА ЗЕМЛІ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСеред проблем, які стоять перед Повітряними Силами та військовою авіацією в цілому, традиційно виділяють їх недостатню технічну оснащеність. Крім того, майже вся вітчизняна авіатехніка виробила більшу частину свого ресурсу. Незважаючи на всю гостроту цих проблем, головним для авіації є рівень бойової підготовки, одним з кількісних показників якого є середній наліт на один екіпаж.
Детальніше...
 
Новый афганский вопрос Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОбнародование результатов президентских выборов в Афганистане поставило в деликатное положение Вашингтон. Американские командующие рекомендуют увеличить американский контингент в стране, оппоненты заявляют, что сомнительный исход выборов сведет на нет попытки стабилизировать страну.
Победа Хамида Карзая, набравшего 54% голосов, на взгляд американских наблюдателей, выглядит откровенно сомнительной. В американской прессе было немало сообщений о массовых подлогах и фальсификациях в ходе голосования. По мнению наблюдателей Евросоюза, примерно полтора миллиона голосов - то есть, четверть бюллетеней – можно считать фальсифицированными.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Наступна > В кінець >>

Всього 5539 - 5564 з 6423

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.