" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40993048 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Ірак купує українські Ан-32 для своїх ВПС Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнські авіабудівники отримали контракт на постачання літаків для військово-повітряних сил Іраку. Загальна вартість замовлення - понад $ 80 млн. Інформація про те, хто підписував документ з української сторони, не розголошується. Однак, за деякими даними, угоду організував "Укрспецекспорт" - держкомпанія, уповноважена торгувати зброєю, військовою технікою і товарами, які містять державну таємницю.
Детальніше...
 
Афганские чиновники по выходным устраивают джихад Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image  Пока американцы безрезультатно пытаются уничтожить талибские формирования в Афганистане и Пакистане, журналисты Би-би-си выяснили природу движения сопротивления и пришли к выводу, что в ближайшее время афганцы не собираются отказываться от поддержки движения Талибан, и причина этого — поведение «освободителей» и властей.
Детальніше...
 
Канада отказалась увеличивать военный контингент в Афганистане Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПремьер-министр Канады Стивен Харпер не будет принимать решение об увеличении военного контингента в Афганистане, даже если президент США Барак Обама его лично об этом поспросит.
Такое заявление сделал представитель правительства Канады Димитрий Соудас, передает Associated Press. Он также сообщил, что канадские войска будут выведены из этой страны уже в 2011 году.
Детальніше...
 
У 66-у річниця визволення Сум від німецько-фашистських загарбників Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   66-у річницю визволення від німецько - фашистських загарбників святкувало місто Суми 2 вересня. Саме в цей день відбулося відкриття Меморіалу пам’яті загиблим воїнам інтернаціоналістам Сумської області, учасникам бойових дій в Республіці Афганістан. У сквері слави воїнам Афганцям розташована каплиця Іоанна воїна Руського, у центрі скверу - пам’ятник загиблим воїнам інтернаціоналістам Сумщини, поруч бойова техніка, яка брала участь у бойових діях у Афганістані. На урочисте відкриття приїхали Голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький, представники усіх районів області, були присутні громадські організації міста, молодь, мешканці  та гості міста Суми.
Детальніше...
 
Парашутисти - люди відчайдушні Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа Харківщині пройшов відкритий чемпіонат області зі стрибків з парашутом на точність приземлення. В чемпіонаті змагалися близько 80 спортсменів з України, Білорусі, Росії, Казахстану, клубів Збройних сил України.
До речі, представники Казахстану приїхали сюди вперше. Однак ні "новачки", ні "старожили" особливо своїх хвилювань не виказували. Спокій на їхніх обличчях пояснити просто: за плечима у кожного - не один десяток і навіть сотня стрибків. Зокрема один з учасників чемпіонату Євгеній Манірко розповів, що за тридцять років зробив майже сім тисяч стрибків з парашутом. Тепер він неодноразовий чемпіон світу і майстер спорту міжнародного класу. За його словами, парашутисти - люди відчайдушні і добре натреновані.
Детальніше...
 
Податкова соціальна пільга Надрукувати Надіслати електронною поштою
Заступник голови Державної податкової адміністрації України С. ЛЕКAРЬ на лист В'ячеслава ЩЕРБАКОВА з м. Молодогвардійська Луганської обл. стосовно пільг з оподаткування доходів фізичних осіб, які є ветеранами війни - учасниками бойових дій на території інших країн, повідомляє:
Детальніше...
 
В общественных организациях Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   Отведать блюда интернациональной кухни пригласили всех мариупольцев и гостей города Александр Чепайкин, председатель общественной организации "Долг", и Александр Власов, председатель Приазовской ассоциации ветеранов Афганистана. Для этого нужно подойти на праздновании Дня города к палатке афганцев в районе библиотеки им. Короленко. На днях оба председателя побывали в гостиной пресс-центра и рассказали о ближайших планах своих организаций.
Детальніше...
 
Миротворчу естафету підхопить "крилата гвардія" Надрукувати Надіслати електронною поштою
На базі 95-ї окремої аеромобільної бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України триває сертифікація чергової, тринадцятої, ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону "УкрПолбат" до виконання миротворчих завдань у складі сил KFOR у Косові.
Детальніше...
 
Украина отправит миротворцев на Кипр Надрукувати Надіслати електронною поштою
Президент Виктор Ющенко поручил Кабинету министров обеспечить подготовку и направление миротворческого персонала из числа работников органов внутренних дел для участия Украины в силах ООН по поддержке мира на Кипре. Об этом говорится в указе №732/2009 от 11 сентября.
Детальніше...
 
Школьный музей славы Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image1 сентября 2009 года в г. Херсоне в День знаний в средней школе №26 был открыт музей Афганской войны Днепровской районной организацией УСВА. В музее предоставлены экспонаты, фотографии, личные вещи участников боевых действий, оружие, стенды, рассказывающие о событиях тех времен.
Детальніше...
 
НИКТО НЕ ЗАБЫТ... Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageГоворят, что война не закончилась до тех пор, пока не найдут и не похоронят со всеми воинскими почестями последнего солдата. И хотя в Житомирской области уже есть 22 братские могилы, в каждой из которых сотни погибших, по-видимому у нас война так и не закончилась. Ведь останки погибших воинов здесь находят до сих пор.
Детальніше...
 
Зустріч друзів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image    З 3 по 4 вересня у с. Плиски, Борзнянського району Чернігівської області пройшов турнір з рибної ловлі серед інвалідів “Ветерани та інваліди за майбутнє України”, присвячений Дню Незалежності нашої держави. Змагання проходили за міжнародними правилами спортивної рибалки. Суддями були спеціалісти, які добре знаються на тонкощах подібного роду змагань.
Детальніше...
 
Турнір пам’яті буковинців Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image    В с. Бояни Новоселиць кого району Чернівецької області, в спортивно-туристичному комплексі “Сонячна долина”, під гаслом  “Разом – ми сила” проведено турнір серед ветеранів Афганістану, присвячений пам’яті буковинців, які загинули в Афганістані (1979 – 1989рр.).
Детальніше...
 
Контрольні відмітки прогресу Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   Хоча їхні результати поки не зрозумілі, але президентські вибори в Афганістані продемонстрували, що афганський народ хотів би мати більш відповідальне керівництво. І так само абсолютно не зрозуміло, чи буде реалізоване дане бажання: слабке керівництво Афганістану закладає небезпечно слабкий підмурок участі країни в міжнародних справах.
Детальніше...
 
Непідйомна реформа Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСоюзником змін у системі соціального захисту є економічна криза, а противником — вибори
Соціальний захист громадян, зокрема, найбільш вразливих, — одне із основних завдань, яке бере на себе керівництво будь-якої країни. Нині в Україні вже ведуться дискусії про необхідність комплексних реформ у цій важливій сфері, оскільки, як показує досвід, кошти, які виділяються на ці статті, є дуже великими, а користі — мало. Наприклад, за даними Міжнародного фонду «Відродження», який провів дослідження системи соціального захисту та соціального забезпечення в Україні, соціальні видатки зведеного бюджету та видатки державних цільових позабюджетних фондів у 2008 році разом склали 276 мільярдів гривень, або 29% ВВП (для порівняння: серед розвинених країн нас випереджають тільки Швеція та Франція).
Детальніше...
 
"Реки крови". Западу наплевать на гибель афганцев Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image"Большие шишки" из США и Европы бубнят свое про войну в Афганистане, что так они сделают улицы собственных городов безопасными, а афганцы расплачиваются реками невинной крови - крови граждан, детей и женщин. Последним эпизодом этой непрекращающегося кровопролития стал бомбовый удар, нанесенный НАТО в пятницу в провинции Кундуз. Погибло, по меньшей мере, девяносто человек, в основном мирные люди, но командование НАТО не хочет этого признавать.
Детальніше...
 
66-а річниця визволення Донбасу від німецько-фашистських загарбників Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image8 вересня, у Донецьку відзначили 66-ту річницю визволення області від німецько-фашистських загарбників.
В основних заходах в обласному центрі взяли участь офіцери і солдати 156-го зенітного ракетного полку Повітряного командування “Центр” Повітряних Сил ЗС України, військовослужбовці Донецького обласного військового комісаріату, члени обласної громадської організації “Ветерани Збройних Сил”, а також багато інших людей.
Детальніше...
 
Наші у Ліберії Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Ліберії, на аеродромі “Робертс інтернешнл”, відбулося планове тренування з проведення пошуково-рятувальних робіт особового складу 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН у цій країні.
До заходу було залучено два екіпажі вертольотів Мі-8 під керівництвом  командира ланки військового льотчика 2-го класу підполковника Олега Корнійчука та старшого льотчика ланки військового льотчика 1-го класу підполковника Ігоря Нічипорука.
Детальніше...
 
Житомирські десантники готуються відправитися до Косово Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image8 вересня, у Житомирі, на базі 95-ї окремої аеромобільної бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України триватиме сертифікація чергової, 13-ї ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” до виконання миротворчих завдань у складі сил КФОР у Косовому.
Детальніше...
 
Наші у Косовому Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнські морські піхотинці зі складу 12-ї ротації спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної групи “East” сил КФОР у Косовому взяли участь у благодійній акції зі здачі крові для мешканців муніципалітету Штрпце.
Необхідно зазначити, що акція, яка стала вже традиційною, проводиться тричі на рік у березні, вересні та грудні і була організована Головою представництва Червоного Хреста муніципалітету Штрпце Іваном Пужіч, у взаємодії з офіцерами секції зв’язків з місцевим населенням “УкрПолбату”.
Детальніше...
 
Наші у Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУкраїнські військові лікарі зі складу медичної секції багатонаціонального контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці в провінції Гор Ісламської Республіки Афганістан надали кваліфіковану медичну допомогу хорватським миротворцям, які зазнали осколкових поранень.
Днями до українських військових лікарів медичної секції багатонаціонального контингенту Міжнародних сил сприяння безпеці в афганській провінції Гор звернулися два хорватських військовослужбовця, які в ході занять з вогневої підготовки під час виконання навчальної вправи з метання наступальних гранат отримали поранення.
Детальніше...
 
Юрьевские афганцы воплотили мечту Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ центральном парке Юрьевки открыт памятник воинам- интернационалистам. Гранитный монумент установлен на месте символического камня, у которого ежегодно, в течение многих лет, собирались воины-афганцы района. Идея увековечить память всех погибших и отдать должное мужеству живых участников десятилетней войны возникла у юрьевцев 15 февраля этого года, в годовщину вывода советских войск с территории НРА.
Детальніше...
 
Завдяки діяльності українських миротворців, відкрито новий водогін Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Косовому, у адміністративному центрі муніципалітету Штрпце, який входить до зони відповідальності національної складової українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної групи “East” сил КФОР, відбулася урочиста церемонія відкриття водогону, який забезпечуватиме питною водою цей населений пункт.
Детальніше...
 
"Козак" - маневрений, потужний, сучасний Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПід час параду в День незалежності України серед техніки й озброєння, які були продемонстровані широкому загалу, можна було побачити новинки вітчизняного оборонно-промислового комплексу - танк "Оплот", БТР-4, легкоброньований транспортний засіб "Дозор-Б". Всі ці машини, за великим рахунком, вже нам відомі - їх українці бачили раніше під час випробувань й презентацій. Проте на майданчику техніки й озброєння була представлена й машина, яку наші громадяни (за винятком вузького кола фахівців) побачили вперше - бойова броньована машина (ББМ) для Сил спеціальних операцій "Козак" - новітня розробка українських "оборонщиків".
Детальніше...
 
Гуманітарна акція Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Косовому українські військові лікарі зі складу 12-ї ротації національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР провели чергову гуманітарну акцію з надання безкоштовної медичної допомоги мешканцям селища Сушице муніципалітету Штрпце.
Детальніше...
 
Тупики афганской войны Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageС момента, когда новый командующий силами США и НАТО в Афганистане генерал Стэнли Маккристал принял руководство контингентом у генерала Дэйвида Маккирнана, прошло четыре месяца. После того как в мае президент США Барак Обама распорядился об отправке в Афганистан дополнительного контингента, в страну прибыли еще более 30 тысяч американских военных.
Их количество, таким образом, почти удвоилось, а общая численность международных сил достигла 100 тысяч. Но перелома в войне с талибами не наступило. Пытаясь обеспечить проведение выборов, американцы и британцы развернули широкомасштабную операцию в провинции Гильменд, однако ожидаемого результата не получили.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Наступна > В кінець >>

Всього 5565 - 5590 з 6420

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.