" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41092419 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Афганистан спасут афганцы Надрукувати Надіслати електронною поштою
На следующей неделе в Москву со всего мира начнут съезжаться афганцы. 29 июля в одном из столичных отелей состоится международный конгресс, название которого звучит незамысловато -- "Мир и стабильность в Афганистане". Но поскольку применительно к сегодняшней ситуации в стране все эти понятия кажутся фантастикой, понятно, что речь пойдет прежде всего о будущем. Обсуждать его будут представители афганских диаспор из России, стран бывшего СССР, государств Европы, США, Индии, Ирана и Пакистана. Инициатива по созыву конгресса принадлежит российскому Центру изучения современного Афганистана (ЦИСА) и Центру содействия гражданам Афганистана.
Детальніше...
 
Відкриття меморіальної дошки Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image12 липня на фасаді Слобідської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Тисменицького району Івано–Франківської обл. урочисто відкрили встановлену там дошку в пам'ять про односельчанина Михайла Присяжнюка, котрий у молоді роки виконував інтернаціональний обов'язок у Республіці Афганістан.
Детальніше...
 
«Афганці» завжди поряд Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНадання не лише моральної, а й матеріальної підтримки тим, хто її потребує, є одним з пріоритетних напрямків діяльності Львівської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану.
Детальніше...
 
Шановні користувачі сайту usva.org.ua Надрукувати Надіслати електронною поштою
В період з 27 липня по 25 серпня 2009 року канал-сайт інформаційно буде поновлюватись вибірково.
Вибачаємось за тимчасові незручності
Прес-служба УСВА.

 
До візиту Московського Патріарха в Україну Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗапланований на 27 липня – 5 серпня візит в Україну Святійшого Патріарха Московського та всія Русі Кіріла викликав досить великий та ажіотажний інтерес у різних громадсько-політичних сил нашої країни. Нажаль, у більшості своїй – провокаційний, налаштований на конфліктну і навіть агресивну протидію з різних сторін. У Цьому зв’язку Українська Спілка ветеранів Афганістану провела перемовини з низкою громадських і партійних структур, спрямовані на зняття конфліктної напруги на заходах за участі Московського Патріарха. Одна з домовленостей завершилась спільною заявою.
Прес-служба УСВА
Детальніше...
 
«Афганський вітер» Івана Шерстюка Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image  Затихли, розчинилися у просторі концертного залу останні акорди копнозиції. Зал, що до того, затамувавши подих, слухав, умить зірвався бурхливими оплесками. Хлопець поглянув зі сцени і побачив вдячні, подекуди зі сльозами, очі слухачів. У військових одностроях, з бойовими нагородами йому аплодували воїни – афганці…
Детальніше...
 
СЕРГЕЙ КУНИЦЫН: СВА БУДЕТ ЖЕСТКО ОТСТАИВАТЬ ИНТЕРЕСЫ СЕМЕЙ ПОГИБШИХ И ИНВАЛИДОВ-АФГАНЦЕВ Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Украинский Союз ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов) и его Крымская организация будут жестко отстаивать в органах власти вопросы социальной защиты семей погибших в Афганистане, а также интересы инвалидов-афганцев. "В настоящее время из пяти тысяч ветеранов афганской войны в Крыму – более одной тысяч инвалидов, среди них инвалиды первой группы, многие из них не имеют трудового стажа и нуждаются в социальной защите".
Детальніше...
 
С Днем Рождения, Ля-Минор! Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image    Философский дискуссионный интеллектуальный Клуб «Война и Мир»,  Комитет по взаимодействию с силовыми структурами (РАСО)  и участники Всероссийской памятной Акции «Мама, я вернулся!»  с удовольствием поздравляют самый музыкальный, самый песенный, самый мелодичный телеканал с Днем Рождения!
Детальніше...
 
ПРЕПОДОБНЫЙ СЕРАФИМ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   1 августа православные христиане отмечают День памяти великого русского святого Серафима Саровского, Святого, которого почитает весь православный мир. В любом православном Храме России или Украины, Молдавии или Белоруссии, Болгарии или Сербии, Греции или Америки, в скитах и монастырях Афона можно найти его икону. Его молят о помощи в бедах и напастях, во время войн и болезней. Сколько молитв, сколько воздыханий, сколько просьб при жизни выслушивал преподобный Серафим! Сколько воинов благословил он в 1812 году. По ходатайству командования Российской армии за молитвенный подвиг иеромонах Серафим был награжден памятным золотым крестом в честь победы в Отечественной войне 1812 г., а ведь всё время войны он не покидал стен монастыря!
Детальніше...
 
Святые равноапостольные великий князь Владимир и княгиня Ольга. Надрукувати Надіслати електронною поштою
Во имя Отца, и Сына, и  Святаго Духа!
   Благоволением Божиим каждая страна и каждый народ, а нередко и город, имеют в своей истории просветителя. Господь воздвигал из среды людей избранников Своих и через них просвещал светом веры народ Свой.
Детальніше...
 
Киевская мэрия выдает ордера на квартиры в несуществующих домах? Надрукувати Надіслати електронною поштою
Ветераны боевых действий в Афганистане обвиняют Киевскую горгосадминистрацию в игнорировании их прав на социальную защиту и государственную поддержку, гарантированные национальным законодательством
Детальніше...
 
Міністерський оптимізм Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУряд Юлії Тимошенко досить впевнено «піарить» свої дії в нинішній кризовий час, коли жити стає все гірше. Воно й зрозуміло – розпочалися передвиборні перегони. Тому є сенс ставити на контроль слова урядовців і вимагати їх виконання. Це стосується і теми мінімальних соціальних стандартів, про які йдеться в інтерв’ю з міністром праці та соціальної політики Людмилою Денісовою.
Детальніше...
 
Пільги чорнобильцям Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ 1986 році ліквідатори аварії на ЧАЕС ціною свого здоров'я, а хто й життя, запобігли поширенню страшної катастрофи. Чимало з них сьогодні потребують державної підтримки, бо не можуть працювати у зв'язку з інвалідністю. Отож їм надаються пільги, компенсації та гарантії в рамках чинного законодавства та виходячи з соціально-економічного становища країни й фінансових можливостей Державного бюджету. Перше запитання, яке ставлю заступнику міністра праці та соціальної політики Олені МІТРОФАНОВІЙ, стосується коштів. Чи достатньо їх для виконання чорнобильських програм у бюджеті?
Детальніше...
 
Новая трагедия в Афганистане Надрукувати Надіслати електронною поштою
В Афганистане — новая трагедия с вертолетом российской марки. В Кандагаре потерпел крушение Ми-8 российской авиакомпании «Вертикаль-Т». Выжил только экипаж машины — двое россиян и белорус, 16 человек — цивильных американцев, сотрудников компаний, строящих базы в Афганистане, — погибли.
Детальніше...
 
Об афганской трагедии по материалам газеты «Сегодня» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВо вторник были убиты 6 украинцев. Из Крыма командир экипажа Сергей Полященко и штурман Сергей Приходько, остальные четверо летчиков — жители Нового Калинова Юрий Рущак, Олег Храмов, Михаил Наконечный и Владимир Ковалив. Самому младшему было 38, старшему — 48 лет... Они нанялись в натовское подразделение перевозить гуманитарные грузы.
Впервые через 20 лет после вывода войск из Афганистана в городок авиаторов Новый Калинов под Львовом опять привезут «груз 200».
Детальніше...
 
Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ рамках підготовки до 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні відбувся Круглий стіл «Ніхто не забутий! Ніщо не забуте! (стан, проблеми і перспективи меморіальної роботи по Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років в Україні відповідно до Закону України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років»).
Детальніше...
 
У Великій Британії зростає підтримка війни в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
Британська громадськість у своєму відношенні до британської військової місії в Афганістані розділена практично порівну, однак опитування громадської думки, проведене Бі-Бі-Сі й газетою Guardian, свідчить, що з 2006 року підтримка військових виросла.
Детальніше...
 
Фахові поради працюючим пенсіонерам. Надрукувати Надіслати електронною поштою
Аналізуючи пошту сайту, ми зробили висновок, що не всі пенсіонери знають про можливості перерахунку пенсій через кожних два роки. Кому і за яких умов належить перерахунок? Про це розповідає директор департаменту пенсійного забезпечення Міністерства праці та соціальної політики Микола Шамбір.

Детальніше...
 
Сардар Мохаммад Дауд Хан Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ этом  месяце исполняется сто лет со дня рождения первого президента Республики Афганистан Мохаммад Дауда Хана.
Мохаммад Дауд Хан родился 18 июля 1909 в Кабуле. Его отец – сардар Мохаммад Азиз Хан был сводным братом будущего короля Надер Шаха. Происходили они от одного из сыновей Паянде Хана и представляли собой группу так называемых «Пешаварских сардаров».
Детальніше...
 
КМУ дає гроші на виробництво Оплотів Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКабінет міністрів виділив для підготовки виробництва танку «Оплот» в 2009 році 50 млн. гривень з стабілізаційного фонду державного бюджету. Про це говориться в постанові уряду № 691 від 8 липня. Даним розпорядженням Кабмін затвердив порядок використання в 2009 році передбачених держбюджетом коштів стабфонду для створення, модернізації і закупівлі озброєнь за держзамовленням (згідно держбюджету - 2,767 млрд. гривень).
Детальніше...
 
Я горжусь своим дедом! Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image    «Красная звезда» продолжает свое участие в международной акции «Горжусь своим Дедом! Горжусь Отцом!», проводимой под эгидой Философского интеллектуального дискуссионного клуба «Война и Мир» и посвященной бессмертному подвигу советского народа в годы Великой Отечественной войны.
Детальніше...
 
В Афганістані збили вертоліт з українцями Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В Афганістані розбився цивільний молдавський вертоліт, на борту якого перебували 6 українців. Деякі з них загинули.
На півдні Афганістану ракетою було збито вертоліт Мі-26 молдавської компанії Pecotox Air. За даними Державної адміністрації цивільної авіації Молдови, на його борту перебували шість громадян України.
Детальніше...
 
Голова - новий, а ось проблеми... Надрукувати Надіслати електронною поштою
У  залі засідань Головного квартирно-експлуатаційного управління ЗС України навідь  проходи заставлені стільцями. А ті, кому їх забракло – просто скупчилися біля задніх рядів. Якби загальні збори військовослужбовців проводили, скажімо, в Центральному будинку офіцерів, то і там вільних місць, мабуть, бракувало. Бо на порядку денному - звіт житлової комісії Київського гарнізону, обрання її нового складу. Військовослужбовців, які потребують поліпшення житлових умов, нині в Київському гарнізоні понад сім тисяч. І тут все ясно без слів...
Детальніше...
 
Що хвилює ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Не просити, а вимагати! Під таким гаслом відбувся круглий стіл на тему: "Ніхто не забутий. Ніщо не забуте!"
Якось у нас вже стало поганою традицією згадувати про ветеранів, ушановувати їх лише з нагоди Дня Перемоги або чергової річниці звільнення України від фашистських загарбників. У цей день висловлюють слова подяки за ратний подвиг, пригощають ритуальними "фронтовими 100 грамами", запевняють у турботі й підтримці в майбутньому. А потім настають будні, в ході яких колишні захисники Вітчизни залишаються один на один зі старістю, хворобами, заробленими на війні.
Детальніше...
 
З військовослужбовців - у підприємці Надрукувати Надіслати електронною поштою
Підготовчі курси, спрямовані на надання економічної освіти, розв'язання проблем соціальної адаптації та працевлаштування колишніх військовослужбовців, почали працювати на базі Полтавського університету споживчої кооперації України. Організовано їх у рамках програми НАТО - Україна з перепідготовки військовослужбовців, звільнених у запас або відставку.
Детальніше...
 
В гори ходять не ногами, а головою Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Такий девіз гірськострілецької роти спеціального призначення внутрішніх військ України «Лаванда». Це, звичайно, не означає, що її бійці виконують завдання замість гір на папері або чіпляються зубами за стрімкі скелі (хоча, напевно, і це можуть). Просто їм доводиться працювати в таких умовах, де просто фізичної силою і завзяттям не обійдешся. Мало хто зміг би, прокинувшись під метровим шаром снігу, солодко позіхнутиі потихеньку викопуватися, щоб заварити в казанку ранкової кави. А ці ще й не на таке здатні.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Наступна > В кінець >>

Всього 5617 - 5642 з 6423

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.