" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41062201 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Кабмін удосконалює порядок забезпечення інвалідів автомобілями Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ умовах кризи питання забезпечення інвалідів війни автомобілями стоїть надто гостро. Нині на обліку для забезпечення автотранспортом перебуває 92 тис. громадян, з них понад 23 тисячі - інваліди війни. Для повного забезпечення їх автомобілями потрібно 3,3 млрд грн, включаючи майже 950 млн грн для закупівлі автомобілів саме інвалідам війни. На це звернула увагу народних депутатів України міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова під час парламентських слухань на тему "Про соціальне, медичне і пенсійне забезпечення ветеранів війни та відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".
Детальніше...
 
"Ключі" від неба готує ІАС Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageБезпека польотів та інженерно-авіаційна служба (ІАС) у 56-му окремому вертолітному загоні ЗС України, який виконує спеціальні завдання у складі миротворчого контингенту сил Місії ООН в Ліберії, - поняття практично тотожні. Забезпечити безаварійну льотну роботу за рахунок якісної, грамотної підготовки авіаційної техніки до вильоту - прямий і надзвичайно відповідальний обов'язок інженерів і техніків загону. Значний обсяг та складність завдань українських вертолітників під час сезону тропічних дощів, який прийшов на зміну палючому сонцю вологого африканського клімату, вимагає від льотно-підйомного складу максимальної концентрації професійних навичок і вмінь.
Детальніше...
 
Туристичними стежками спортивної гри «Крокус» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНапередодні Дня захисту дітей в суботу-неділю 30-31 травня  Троїцька спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) допомагала в проведені спортивної гри «Крокус» організованої Благодійним Фондом «Рідний Край», за підтримкою  райдержадміністрації, та молодіжного руху «Ізвора» Любашівського району, Одеської області. Чотири  школи району приймали участь в цій спортивній грі: Зелоногірська, Бобрицька – І, школа-гімназія, школа-ліцей смт. Любашівка. Спортивна гра пройшла біля ставка, серед мальовничої природи с. Чайківка.
Детальніше...
 
Увековечивание памяти Надрукувати Надіслати електронною поштою
ПРЕЗИДЕНТУ УКРАИНЫ В.А.ЮЩЕНКО
Уважаемый Виктор Андреевич!
   Комитет по делам воинов-интернационалистов выражает Вам свое уважение и благодарит за поддержку наших инициатив по проблемам социальной помощи ветеранам и инвалидам боевых действий в Афганистане, членам их семей и родителям погибших.
Детальніше...
 
В ЗЕНИТЕ бесславия Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageМеждународный день защиты детей Киев встретил удручающей новостью — в этом году на Трухановом острове не будет ни одного лагеря, хотя еще десять лет назад там за лето оздоравливались до 6 тыс. ребят. Похоже, остров станет курортом только для избранных — так, из Матвеевского залива дуэт бизнеса и власти изгоняет еще и уникальный клуб «Малая флотилия».
Детальніше...
 
До Криму на двосторонні тренування прибули два катери Берегової охорони Туреччини Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУчора до Криму прибули два катери Берегової охорони Туреччини на чолі з командиром походу – командувачем Берегової охорони Турецької Республіки в регіоні Чорного моря капітаном І рангу Ільясом Кочаком. Метою цього візиту є проведення спільних двосторонніх тренувань та обмін досвідом з правоохоронних та прикордонних питань, підвищення готовності до спільних дій в Чорному морі із Морською охороною Державної прикордонної служби.
Детальніше...
 
Автoмoбіль для інвaлідa Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа перше січня цього року на обліку з отримання спеціального автомобіля перебувало 92932 інваліди. З них 27624 особи мають право на позачергове забезпечення автомобілями, 65308 інвалідів перебувають у порядку загальної черги. Про те, як забезпечуються люди з обмеженими фізичними можливостями автівками, розповідає заступник міністра праці та соціальної політики Леонід САВЕНКО.
Детальніше...
 
Грошова компенсація замість жилих приміщень Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image11 червня, Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення житлом громадян”.
Цей Закон передбачає надати право військовослужбовцям, які мають вислугу на військовій службі 20 років і більше, та членам їхніх сімей за їх бажанням отримувати грошову компенсацію замість жилих приміщень для постійного проживання.
Детальніше...
 
В запас не списують, а гідно проводжають Надрукувати Надіслати електронною поштою
Військова служба починається зі складання присяги. Церемонія цього ритуалу чітко розписана в усіх подробицях. Тому кожному військовослужбовцю вона на все життя запам'ятовується.
Завершення військової служби - це теж не менш значуща сторінка в житті людини в погонах. Та чи проводи в запас схожі з ритуалом відзначення її початку?  Написав ці рядки і пригадав пісню, в якій стверджується: "и провожают пароходы совсем не так, как поезда".
Детальніше...
 
Українські авіавиробники візьмуть участь в індійському тендері з розвідувальним варіантом Ан-74 Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   АНТК ім.Антонова візьме участь у тендері на постачання військовому флоту Індії шести морських розвідувальних літаків середнього класу спільно з харківським державіапідприємством та ВАТ «Мотор Січ». Про це повідомляє «Ділова столиця» від 8 червня 2009 р. з посиланням на заступника генерального конструктора, начальника відділу маркетингу і продажів АНТК ім.Антонова Олександра Ківу.
Детальніше...
 
Кризис войнам не помеха Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗатраты на оборонные нужды в мире растут ежегодно на миллиарды долларов. В Украине они падают
Стокгольмский международный институт исследования проблем мира (SIPRI) опубликовал доклад за 2008 год о военных расходах в мире. Выяснилось, что затраты на эти нужды выросли на 4% и достигли рекордной суммы $1,464 трлн (на каждого жителя Земли $217), несмотря на бушующий кризис. А по сравнению с 1999 годом эти расходы возросли на 45%.
Детальніше...
 
Патріарх Філарет посвятив пам'ятник загиблим афганцям Кременеччини. Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ м. Кременець Тернопільської області відбулася визначна духовна подія - Святійшим Патріархом Київським і всія Руси-України Філаретом було посвячено пам'ятник загиблим воїнам на Афганській війні та в інших локальних війнах, відправлена свята літургія. На освячені пам'ятника також були присутні голова Тернопільської обласної організації УСВА Місько В. В., заступники Лісовий С. І. та Маришев В. В. голова Кременецької районної організації УСВА Стецюк С. В.та члени Укранської Спілки ветеранів Афганістану.
Лісовий С. І.,
заступник голови Тернопільської
обласної організації УСВА
Детальніше...
 
МИР У ДУШІ, МИР В ДОМІ, МИР У СВІТІ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   Таку назву мала тема зустрічі ветеранів Афганської війни з представниками громадськості міста, яка відбулася 29.05.09 в Міжнародний день миротворця у, гостинному приміщені Волинської обласної бібліотеки для дітей. Організатори цього заходу: Волинська обласна організація УСВА, Луцька міська асоціація інвалідів і Волинське асоційоване товариство „Афганський синдром”. Кілька років тому у цій залі уже вівся діалог, що мав назву “Афганськими дорогами – до Бога”. Тоді зустріч проводилася з тими, хто повернувся з афганського пекла і обрав для себе служіння Богу у якості духовних пастирів.
Детальніше...
 
В КРЫМУ ПОДВЕДЕНЫ ИТОГИ КОНКУРСА ЖУРНАЛИСТОВ НА ЛУЧШЕЕ ОСВЕЩЕНИЕ ВОЕННО-ПАТРИОТИЧЕСКОЙ ТЕМАТИКИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Ко Дню журналиста Украины, который отмечается 6 июня, в Симферополе Крымской республиканской организацией Украинского союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов) подведены итоги традиционного Республиканского конкурса на лучшее освещение военно-патриотической тематики в средствах массовой информации Автономной Республики Крым.
Детальніше...
 
У наказовому способі Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНемає нічого важливішого для держави російської, ніж правильне тлумачення історії. Криза, ціни на нафту й газ, зупинка підприємств і тому подібне не так хвилює кремлівських можновладців, як правильна історія. І найголовніше, щоб вона сама не шкодила інтересам Росії. А стежити й дотримуватися їх буде комісія. Поки лише комісія, але, мабуть, поява міністерства правди не забариться. Принаймні, початок є.
Детальніше...
 
Обращение к побратимам Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   Я участник боевых действий. Неоднократно писал Президенту Украины, Премьер-министру, министрам и другим чиновникам о том, что меня и таких как я власть бессовестно обворовала! Но получал через месяц одни отписки. Обобщая их ответы пришел к выводу, что все чиновники, готовящие ответы прошли школу нынешней бюрократической государственной машины. А это машина ужасающая.
Детальніше...
 
Україна втрачає статус миротворчої держави? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКолись один із секретарів ООН, Даг Хаммершельд, сказав, що «миротворча діяльність не є функцією армії, але тільки солдат зможе її виконати». І на знак вдячності тим, хто служив і продовжує служити в операціях з підтримання миру, Генеральна Асамблея ООН у 2002 році проголосила 29 травня Днем миротворців ООН. Прикметно, що заснували це свято з ініціативи нашої країни. Починаючи з жовтня 1992 року, Україна взяла участь у сімнадцятьох міжнародних миротворчих операціях, у яких загинуло 47 наших співвітчизників.
Детальніше...
 
Українські танки кращі Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageХарківське конструкторське бюро з машинобудування ім. Морозова (ХКБМ) завершило кілька місячні державні випробування вдосконаленого варіанта бойового танка «Оплот».
Детальніше...
 
Наші у Косовому Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Косовому сьогодні, українські морські піхотинці зі складу спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” багатонаціональної тактичної групи “Еast” сил КФОР завершили комплекс заходів, спрямованих на удосконалення навичок особового складу у володінні штатною стрілецькою зброєю.
Детальніше...
 
Генсек ООН закликає жінок іти в миротворці Надрукувати Надіслати електронною поштою
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун привітав миротворців із їх Міжнародним днем. У своєму привітанні він закликав жінок активніше приєднуватися до миротворчої діяльності.
Детальніше...
 
Держдеп США: Вашингтон не пожертвує Києвом у діалозі з Москвою Надрукувати Надіслати електронною поштою
Покращення відносин США з Росією не відбуватиметься за рахунок України. Про це в інтерв’ю «Голосу Америки» заявив заступник державного секретаря США Джеймс Стайнберг. Він також «запевнив лідерів України, що інтереси їх країни не стануть предметом торгів».
Детальніше...
 
Мінпраці ініціює уніфікацію пенсійного законодавства Надрукувати Надіслати електронною поштою
Про це заявила на брифінгу міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова.
Детальніше...
 
Український "місіонер" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Груди підполковника Сергія Шаповалова прикрашають чотири радянські бойові ордени, численні медалі, всі відзнаки Міністерства оборони України. Його можна вважати живою легендою. Цей бойовий офіцер ще в молоді літа потрапив на війну в Афганістані. Тричі був поранений. Зі своїм підрозділом Сергій Іванович прийшов на допомогу бійцям дев'ятої роти - підрозділу, про страшний
бій якого розповідається у фільмі Федора Бондарчука.
Нині він - командир командного пункту армійської авіації в Чернігові. На його рахунку п'ять миротворчих місій ООН. Підполковник Шаповалов виконував почесний обов'язок миротворця у Косові, Сьєрра-Леоне та тричі в Ліберії.
Детальніше...
 
Уряд пропонує суттєво скоротити пільги для народних депутатів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Уряд України пропонує суттєво обмежити пільги, якими користуються народні депутати України. Відповідний законопроект Кабінет Міністрів ухвалив на засіданні 27 травня.
Детальніше...
 
НАС 46 МИЛЛИОНОВ Надрукувати Надіслати електронною поштою
За период с 1 марта по 1 апреля 2009 года число украинцев уменьшилось на 21,3 тыс. и составило 46,08 млн. человек.
Такие не слишком оптимистичные данные обнародовал на днях Государственный комитет статистики.
Детальніше...
 
КАК ПРАВИЛЬНО РАЗЫГРАТЬ УКРАИНУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Прием Украины в НАТО не соответствует интересам России, Соединенных Штатов и, как это ни странно, даже самой Украины. Это ключевой элемент статьи старшего научного сотрудника и директор Центра за мир и свободу Независимого института (США) Айвена Эланда. Если администрация США, к которой апеллирует автор, согласится с его доводами, Украина станет разменной картой в игре сверхдержав.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 211 212 213 214 215 216 217 218 219 220 Наступна > В кінець >>

Всього 5695 - 5720 з 6422

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.