" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41033666 Відвідувачів
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
«Губами имитируют звук турбин самолетов» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У десантников нет денег ни на парашюты, ни на прыжки. Без топлива стоят и корабли, и самолеты.
Одни из самых боеспособных частей украинской армии — аэромобильные войска (бывшие ВДВ) бьют тревогу. Их нынешнее денежное довольствие ставит войска на грань уничтожения. «В этом году, в связи с тем, что в бюджете выделено гораздо меньше средств, нет денег для закупки топлива.
Детальніше...
 
Результати дає тільки єдність дій Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Редакція газети “Третій Тост” отримує величезну кількість звернень щодо допомоги у вирішенні проблем типового для ветеранів війни характеру. Оскільки користування сайтом УСВА все збільшується, знайомимо з одним з таких листів.
Детальніше...
 
Гроші ветеранам війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Кабінет Міністрів прийняв постанову, якою встановив розміри разової грошової допомоги, що виплачується в 2009 році відповідно до законів України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань".
Детальніше...
 
Щодо безоплатного поховання учасників бойових дій Надрукувати Надіслати електронною поштою
До сайту УСВА і газети «Третій Тост» продовжують надходити запити щодо змін у законодавстві по похованню учасників бойових дій . Інформуємо.
Детальніше...
 
Віддають шану пам'яті героїв Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Проблема збереження пам'ятників, споруджених на нашій землі, лежить у площині суспільної моралі. Усвідомлюючи цю істину, влада Дніпропетровщини ухвалила обласну програму реставрації та впорядкування меморіалів полеглим у роки Великої Вітчизняної війни. Заходи в рамках програми розраховані на 2008-2010 роки.
Детальніше...
 
Небайдужість до «афганців» від газети «День» Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Відмоніторивши увагу вітчизняних ЗМІ до теми 20-річчя виведення військ з Афганістану прес-служба УСВА звернула увагу на дивну поведінку звично зваженої у своїх оцінках газети «День». Зігнорувавши «афгансько-ветеранське» питання безпосередньо до резонансної для суспільства річниці, поважне друковане видання вибухнуло серією негативно-критичних публікацій навздогін. Маєте свою тенденційну точку зору – не питання, можемо дискутувати. Дивує інше – відсутність об’єктивності аж до відвертої брехні. По тому ж С. Червонопиському вже вкотре тиражуються слова, які ніколи й ніде він не говорив. Відповідно, пішло вже реагування читачів газети. Наводимо приклад.
Детальніше...
 
Правительство повышает пенсии Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В этом году из-за кризиса рост пенсий и социальных выплат будет не таким ощутимым, как прежде, хотя дополнительные несколько гривен получат все пожилые украинцы.
Детальніше...
 
Одесские воины-афганцы попросили Скорика заставить председателя СБУ извиниться перед ними Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Члены Союза ветеранов Афганистана (СВА) через обращение к председателю Одесского областного совета Николаю Скорику потребовали у главы Службы безопасности Украины Валентина Наливайченко извинений за нанесенное им оскорбление.
Детальніше...
 
Нам никто ничего не должен… Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Задумывались ли Вы, уважаемые читатели, от чего зависит успешность работы общественной организации? Я не первый год несу этот так называемый «чемодан без ручки», который и нести тяжко и бросить жалко, а потому хотела бы поделиться своими мыслями и соображениями. Думаю, со мной согласится каждый, когда я скажу, что главное в нашей общественной работе - это количество и качество проводимых общественных культурно-массовых мероприятий.
Детальніше...
 
Місце служби - Афганістан Надрукувати Надіслати електронною поштою
Вже декілька років поспіль литовський контингент бере участь в операції Міжнародних сил сприяння безпеці (ISAF) в Ісламській Республіці Афганістан. Зона відповідальності - провінція Гор. Два роки тому до них приєдналися й українські миротворці - військові лікарі. Хоча у складі литовської Групи з реконструкції афганської провінції Гор їх небагато, проте добрих справ вони встигли зробили чимало.
Детальніше...
 
Не время нам в НАТО Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Американскому президенту рекомендуют не тянуть Украину в Альянс во имя дружбы США c Россией.
Комиссия по изучению политики США в отношении России предоставила американскому президенту Бараку Обаме список рекомендаций по отношениям с Кремлем, сообщает AFP. Среди прочего отмечается, что в интересах улучшения взаимоотношений с Москвой Белому дому невыгодно поощрять Грузию и Украину к вступлению в НАТО.
Детальніше...
 
Украинские миротворцы батальона "УкрПолбат" в Косово награждены медалями НАТО "За службу миру" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В лагере "Бреза" национальной составляющей совместного украинско-польского миротворческого батальона "УкрПолбат" многонациональной тактической группы "East" сил КФОР в Косово состоялся "Парад медалей".
Детальніше...
 
Друзья помянут миротворца, погибшего в Косово Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Сегодня в Тернополе помянут старшего лейтенанта Внутренних войск МВД Украины Игоря Киналя, год назад трагически погибшего при выполнении служебного долга в Косово, сообщил нам товарищ Игоря, воевавший с ним в одном взводе, — бывший миротворец Виктор Голумбивский.
Детальніше...
 
А ну-ка, девушки! Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Вканун Международного женского дня 8 Марта одна из жительниц Афганистана показала своим соотечественницам пример настоящей отваги. Депутат нижней палаты афганского парламента Шахела Дата заявила, что она намерена баллотироваться на пост президента страны на предстоящих выборах, запланированных на 20 августа 2009 года.
Детальніше...
 
ВИЗВОЛЕННЯ УКРАЇНИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ. Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Перемога радянських військ під Сталінградом різко змінила обстановку на  фронті на користь Радянського Союзу.
    16 грудня 1942 року війська Південно-Західного і Воронезького фронтів розпочали операцію «Малий Сатурн». 18-20 грудня війська Південно-Західного фронту ввійшли в північно-східні райони Ворошиловградської (Луганської) області і поклали початок визволення України.
Детальніше...
 
Одесские афганцы собираются блокировать здание облгосадминистрации Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Одесские афганцы обещают заблокировать здание облгосадминистрации, если власти не начнут выплачивать помощь, предусмотренную программой по поддержке ветеранов Афганистана.
Об этом рассказал председатель Одесского областного Союза ветеранов Афганистана Афанасий Радукан.
Детальніше...
 
Пільги на проїзд (відповідь на багаточисельні запити) Надрукувати Надіслати електронною поштою
Інвалідам війни безплатний проїзд залізничним, водним, повітряним або міжміським автотранспортом надається раз на рік (туди і назад) у поїздах і вагонах (каютах, салонах) усіх категорій (класів) згідно з постановою КМУ від 02.01.1995 р. №1 «Про доповнення постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 1994 року №302», пояснили у Департаменті в справах ветеранів та людей похилого віку Мінпраці України.


Детальніше...
 
Виплата пенсій: вчасно і в повному обсязі Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Пенсійний фонд України виступив із заявою у зв'язку із публікаціями на сайті Партії Регіонів та в регіональних ЗМІ, у якій, підкреслюється, що жодних затримок з фінансування та виплат пенсій на цей час не існує.
Детальніше...
 
Афганська пастка Надрукувати Надіслати електронною поштою
Невивчені уроки минулого
Двадцять років тому радянські війська пішли з Афганістану. Що вони залишили після себе й чим запам’яталися афганцям — вивчав The New Times у статті Леоніда Млечина «Прощання слов’янки».
«Коли радянські війська залишили Афганістан, автор проїхав через гірський перевал Саланг — це єдина дорога, що вела з Термеза до Кабула. Їзда гірським серпантином приємно гарячить кров. Але варто було подивитися вниз — і дихання перехоплювало. Не через висоту. Там, під укосом, нескінченне кладовище підбитих і спалених радянських машин... У бензині, що горів, горіли молоді життя...»
Детальніше...
 
Афганська пастка Барака Обами Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Для нової адміністрації Білого дому сьогодні немає важливішої зовнішньополітичної проблеми, ніж Афганістан. Ще під час своєї виборчої кампанії Барак Обама критикував республіканську адміністрацію Джорджа Буша-молодшого за те, що вона переключила увагу громадськості на Ірак, тоді як лідер «Аль-Каїди» Усама бін Ладен переховується десь у талібів на афгано-пакистанському кордоні.
Детальніше...
 
Байден закликав НАТО прийняти нову стратегію стосовно Афганістану Надрукувати Надіслати електронною поштою
Віце-президент США Джо Байден закликав європейських союзників із НАТО надати Вашингтону допомогу в створенні нової стратегії для боротьби з талібами в Афганістані.
Детальніше...
 
«Афганська» школа береже традиції Надрукувати Надіслати електронною поштою
22 випускники загальноосвітньої школи за номером один, що в райцентрі Іллінці, пройшли крізь пекло Афганської війни. Усі повернулися живими...
Детальніше...
 
Пенсійний вік в Україні не підвищуватиметься Надрукувати Надіслати електронною поштою
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко запевнила, що пенсійний вік в Україні не збільшуватимуть.Про це вона сказала під час брифінгу.
Детальніше...
 
Здоров'я не для всіх. Держава зробила все, щоб оздоровлення стало недоступним для українців Надрукувати Надіслати електронною поштою
Цього року курс лікування у вітчизняному санаторії обійдеться від чотирьох тисяч гривень. Виникає питання: "Чому в умовах економічної кризи вартість оздоровлення зростає? Хто зможе поїхати в санаторій при такій ціновій політиці?". До того ж, важко сказати, що чекає цього року пільговиків. Адже держава досі не закупила для них путівок
Детальніше...
 
Афганська місія українських миротворців Надрукувати Надіслати електронною поштою
"Навіщо?" - таке поставало перше запитання після слів Генсека НАТО Яапа де Хоопа Схеффера і глави українського оборонного відомства Юрія Єханурова про те, що Київ має намір збільшити чисельність українського миротворчого персоналу в Афганістані. Хіба не досить тих десяти офіцерів, які в цій країні вже перебувають? Адже в українському суспільстві ще відчувається "афганський синдром", а деякі наші політики готові використати будь-який привід для закидів керівництву країни.
Детальніше...
 
Cертифікація “УкрПолбат” Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На Ангарському полігоні в Криму триває сертифікація національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” нової – 12-ї – ротації до виконання завдань у складі багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР у Косовому.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Наступна > В кінець >>

Всього 5851 - 5876 з 6421

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.