" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41062200 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Cертифікація “УкрПолбат” Надрукувати Надіслати електронною поштою
 На Ангарському полігоні в Криму триває сертифікація національної складової спільного українсько-польського миротворчого батальйону “УкрПолбат” нової – 12-ї – ротації до виконання завдань у складі багатонаціональної тактичної групи “East” сил КФОР у Косовому.
Детальніше...
 
СЕРГЕЙ САДОВОЙ: «НАМ НЕ НУЖНЫ ПОДАЧКИ, НАМ НУЖНЫ ПРАВА» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Лицо столицы определяют ее районы, многие из которых под стать крупным областным центрам. Таким можно считать и Голосеевский район, где проживает более трехсот тысяч киевлян. О том, с какими проблемами сталкиваются районные власти и как собираются их решать, — в интервью с главой района Сергеем САДОВЫМ.
Детальніше...
 
РАДА ИСПРАВИЛА ОШИБКУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Верховная Рада Украины приняла закон «О внесении изменений в закон Украины «О налоге с владельцев транспортных средств и других самоходных машин и механизмов».
Детальніше...
 
Житло для військовослужбовця Надрукувати Надіслати електронною поштою
За рішенням суду, родину підполковника запасу Романа К. нещодавно виселили з комунального гуртожитку. На вулицю. Будь-якої успадкованої від батьків хатинки в селі, де сім'я могла б попервах знайти притулок, ані він, ані його дружина не мають. Винаймати житло в столиці офіцерові запасу не по кишені.
Детальніше...
 
Протестна акція Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image
Учасники акції Віктор Кашин, Василь Юрьєв і Юрій Зубко
9 березня відбулася протестна акція громадських організацій, активними учасниками якої були Київська міська спілка ветеранів Афганістану і Всеукраїнська громадська організація «Закінчимо війну».
Акція була спрямована на недопущення ліквідації соціальних гарантій для ветеранів війни, родин загиблих, інвалідів, військовослужбовців та інших соціально-вразливих категорій громадян.
Детальніше...
 
Урок пам’яті у Бершадській школі Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Стало доброю традицією в Бершадській ЗОШ І-ІІІ ст №2. що у Вінницькій області, кожного року проводити заходи, присвячені річниці виведення радянських військ з Афганістану.
   Ось і цього року було проведено урок пам’яті "Афганістан болить в душі моїй". Сценарій заходу було написано учителем історії Пацаром Василем Володимировичем та класним керівником 10-Б класу Почапською  Світланою Петрівною.
Детальніше...
 
9 березня виповнюється 195 років із дня народження Тараса Шевченка Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Тарас Григорович Шевченко народився 9 березня 1814 року в селі Моринці Звенигородського повіту Київської губернії в сім'ї кріпаків поміщика Енгельгардта. Дуже рано хлопець залишився сиротою. Подальша доля малого Шевченка - аж до викупу його з кріпацтва - була пов'язана з долею Енгельгардта, з Петербургом.
Детальніше...
 
Одесские ветераны–«афганцы» взяли под охрану перекрывших трассу «Одесса-Киев» дальнобойщиков Надрукувати Надіслати електронною поштою
Члены Одесской областной организации Украинского союза ветеранов Афганистана и воинов-интернационалистов взяли под контроль ситуацию на месте перекрытия автотрассы «Киев-Одесса» одесскими дальнобойщиками. Предполагается, что группы по 20 «афганцев» будут контролировать ситуацию на месте акции протеста и обеспечивать безопасность участников акции. Смена групп будет происходить раз в 6 часов.
Детальніше...
 
Руслан Аушев: В АФГАНИСТАНЕ ГОВОРЯТ, СОВЕТСКИЕ СОЛДАТЫ БЫЛИ МУЖЕСТВЕННЫМИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Судьба подарила этому человеку такую богатую биографию, которой могло бы с лихвой хватить и на десяток судеб. В 27 лет он стал Героем СССР, в 30 с небольшим - генералом. Служил на Дальнем Востоке, был народным депутатом СССР, дважды избирался президентом Ингушетии - в непростой период фактической войны с Северной Осетией и военных действий в соседней Чечне. Потом был сенатором, спасал заложников из «Норд-Оста» и школы Беслана... Сейчас главная работа Руслана Султановича - Комитет по делам воинов-интернационалистов при Совете глав правительств стран СНГ. Аушев вместе с коллегами до сих пор вывозит на родину из Афганистана прах солдат, погибших более двадцати лет назад.
Детальніше...
 
Інформаційне повідомлення Надрукувати Надіслати електронною поштою
 05.03.2009 року Київська міська спілка ветеранів Афганістану разом з киянами пікетувала міську мерію з вимогами прийняти соціально-орієнтований бюджет міста направлений на соціальний захист людей старшого покоління, ветеранів війни та праці, родин загиблих, інвалідів, учасників бойових дій, військовослужбовців запасу.
Детальніше...
 
Афганський біль пройняв усіх серця... Надрукувати Надіслати електронною поштою
 З таким надписом на камені під силуетом скорбящої жінки відкрито пам’ятний знак загиблим воїнам-афганцям в районному центрі смт.Демидівка Рівненської області. 13 лютого 2009 року. На мармуровій плиті викарбовано три імені, однак жертв Афганської війни в районі втричі більше, вже за повоєнний час з життя передчасно пішли семеро ветеранів-демидівчан.
Детальніше...
 
Герої поруч з нами Надрукувати Надіслати електронною поштою
У мальовничому селі Самчики Старокостянтинівського району навесні 1969 року народився наш герой, герой нашого часу - Фольварков Олександр Олександрович. Дитинство провів на берегах річки Случ. Час линув швидко.Закінчив школу, згодом Хмельницьке училище.
Детальніше...
 
АФГАНСКИЙ СИНДРОМ Надрукувати Надіслати електронною поштою
  За годы, что прошли после войны, пожалуй, не найдется  ни одного «афганца», который бы не столкнулся  с тем, что его  или не понимают, или просто не хотят понять. К сожалению, и по сей день, для подавляющего большинства чиновников  всех рангов, «афганцы»  были и остаются «болезненным прыщем» на теле их спокойствия и благополучия, которые всегда, и, как правило, в ненужное  время, приносят только одни неприятности.
Детальніше...
 
Справи ветеранські Надрукувати Надіслати електронною поштою
Що наше життя? Боротьба!
Розпочалася "Естафета пам'яті", присвячена 65-й річниці визволення України від фашистських загарбників. Проте для ветеранів Великої Вітчизняної, як і учасників бойових дій взагалі, схоже, боротьба триває й досі. Так, до Державного комітету України у справах ветеранів надходить чимало листів від ветеранів війни, інвалідів, ліквідаторів ЧАЕС та інших категорій ветеранів з проханням допомогти вирішити нагальні проблеми житлово-побутового характеру чи медичного забезпечення.
Детальніше...
 
новые крылья войны Надрукувати Надіслати електронною поштою
Ушли в отрыв. Истребители пятого поколения F-22A обеспечивают США господство в воздухеВоенная авиация XXI века станет в три раза быстрее, избавится от пилотов и вооружится лазерами.
Авиация стала одной из важнейших сил сразу после своего появления — еще в 1-ю мировую войну. В ходе 2-й мировой ее роль возросла до решающей. Японская атака на Перл-Харбор во многом определила течение войны в Тихом океане, превосходство Германии в воздухе обеспечило блокаду Британии, позже массированные бомбардировки союзников, сравнявшие с землей пол-Германии, приблизили конец войны.
Детальніше...
 
Афганська місія українських миротворців Надрукувати Надіслати електронною поштою
 «Навіщо?» — таким було перше запитання після слів генсека НАТО Яапа де Хоопа Схеффера і глави українського оборонного відомства Юрія Єханурова, які заявили, що Київ має намір збільшити чисельність українського миротворчого персоналу в Афганістані. Хіба не досить того, що в цій країні вже перебувають десять наших офіцерів? Адже на Банковій добре знають: в українському суспільстві живий «афганський синдром», а політики, які представляють опозицію і коаліцію, готові використати будь-який привід заради блокування трибуни парламенту. То навіщо ще посилати наших людей у країну, в якій ситуація погіршується, а кількість загиблих серед військового контингенту Міжнародних сил зі сприяння безпеці в Афганістані (ISAF) зростає?
Детальніше...
 
Пам’яті командира «Альфи» Надрукувати Надіслати електронною поштою
В обласному центрі Волині, на будинку по вулиці Воїнів-інтернаціоналістів, 1, з'явилася меморіальна дошка Героя Радянського Союзу, генерал-майора, командира знаменитої «Альфи», голови правління Асоціації ветеранів війни в Афганістані Віктора Карпухіна.
Детальніше...
 
Был ветеранским вожаком Надрукувати Надіслати електронною поштою
 24 февраля ушел из жизни активный участник Великой Отечественной войны, генерал-лейтенант в отставке ВАЛЕНТИН АЛЕКСЕЕВИЧ АНАСТА СИЕВ, председатель совета Организации ветеранов Украины, народный депутат Украины третьего и четвертого созывов. Совет Организации ветеранов Украины, ветераны войны, труда и военной службы глубоко скорбят по поводу преждевременной кончины заслуженного защитника Отчизны, верного сына народа.
Детальніше...
 
Відлуння подій Надрукувати Надіслати електронною поштою
20 років потому
       Широко відзначили 20-річчя виведення радянських військ з Афганістану на Львівщині. Ще напередодні у старовинному центрі Львова, у державному історичному музеї, було відкрито виставку під назвою «Афганістан болить в моїй душі». Зал, в якому зібрано зразки зброї, військового одягу і спорядження, численні фотографії та інші експонати, вже відвідало багато жителів і гостей міста, особливо молоді.
Детальніше...
 
Турнір пам'яті Ігоря Сущинського Надрукувати Надіслати електронною поштою
8 лютого двадцять другий рік підряд в смт. Єзуполі Тисменицькому районі Івано – Франківської обл., серед шкільних команд проводиться районний турнір з баскетболу, присвячений пам’яті Ігоря Сущинського, який загинув в Афганістані, та 20-тій річниця виводу військ з Афганістан.
Детальніше...
 
Презентація книги «Обпалені війною. Афганістан (1979-1989)» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Сьогодні на Тернопільщині проживає близько 2500 учасників бойових дій в Афганістані. Доля провела їх далекими і стрімкими дорогами серед похмурих скель  Афганістану, охрестила їх вогнем і порохом чужої війни. Жахливим болем відгукнулася вона в серцях матерів і батьків, сестер і наречених. Ненаситний молох неоголошеної війни поглинув тисячі молодих життів. Сумна статистика афганської війни не обминула і Тернопільщину : 46 наших земляків загинули, 2 пропали безвісти, 46 повернулися з війни інвалідами, 9 дітей залишилися без батьківського тепла, більше 300 стали інвалідами після війни та 120 чоловік померло вже в мирний час внаслідок поранень, контузій та різних захворювань. Такий рахунок виставив  Афганістан тернополянам.
Детальніше...
 
Герою України, легендарному розвіднику Березняку Є. С.! Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Вельмишановний Євгене Степановичу!
   Від Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) прийміть щирі, сердечні вітання з нагоди Вашого ювілею — 95-річчя з Дня народження! Учасники бойових дій в Афганістані та воїни-інтернаціоналісти України висловлюють Вам щиру шану та вдячність за героїчні подвиги в роки Великої Вітчизняної війни та в повоєнні роки. Час віддаляє нас від тих подій, змінилися устрії та кордони колишньої могутньої держави, захисту якої Ви доклали сил та здоров'я. Але пам'ять про війну до цих пір відлунюється в серцях мільйонів українців. Ваш життєвий шлях - це зразок самовідданості та наполегливості, стійкості духу, чесності і справжньої чоловічої дружби.
Детальніше...
 
Чи варто піднімати вікову планку? Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Світова фінансова криза спонукає чиновників багатьох країн задуматися, як виконувати програми пенсійного забезпечення. У цьому аспекті поновлені дискусії на тему збільшення віку при виході на пенсію.
Сьогодні в Україні існують такі норми - 60 років для чоловіків і 55 - для жінок. Хоча є ще пільгова категорія осіб, а таких в Україні близько двох мільйонів, котрі йдуть на пенсію раніше на 5-20 років. Це також неабиякий привід для дискусій: за яких умов повинні надаватися пільги?
Детальніше...
 
Україна вшанувала воїнів-інтернаціоналістів. Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)до 20-річчя виведення радянських військ з Афганістану зініціювала та провела велику кількість заходів, які широко висвітлені засобами масової інформації. Наводимо моніторингове дослідження інформації щодо “афганської” теми в ресурсах тільки інформаційного агентства “Укрінформ” і тільки за півтора місяці нинішнього року. Цю інформацію (другий блок – з фотоматеріалами) можна не тільки деталізувати, викликавши на інтернет-сайті Укрінформу, але й скласти загальне уявлення щодо розмаху  заходів по їх формі та змісту в цілому по Україні.
Прес-служба УСВА
Детальніше...
 
В честь 20-летия вывода советских войск из Афганистана. Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Прошло 20 лет со дня окончания той, уже далекой афганской войны. До сих пор идут споры об ее итогах и последствиях. Не вдаваясь в эту дискуссию, одно можно сказать определенно и бесспорно – те, кто в ней участвовал, в своем большинстве показали образцы стойкости, мужества, самоотверженности. Они честно выполнили свой воинский долг и вернулись на Родину победителями. Как на всякой войне были горькие потери. Среди не вернувшихся с той войны, тех, кто сложил головы, были 15 наших земляков-севастопольцев. Их имена увековечены на памятнике, расположенном в центре города, в сквере воинов-интернационалистов. В их память и в память всех, кто участвовал в военных конфликтах в Афганистане и в других зарубежных странах, в Севастополе прошел целый ряд мероприятий, посвященных этой знаменательной дате.
Детальніше...
 
Чи треба так? Надрукувати Надіслати електронною поштою
 15 лютого 2009 року виповнилося двадцять років від дня виведення радянських військ із Афганістану. Напередодні у Палаці культури «Україна» з цієї нагоди було проведено урочистий захід, де вшановували ветеранів-афганців тієї безглуздої війни. Відкрили захід голова Української спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький і гості з Росії — відомий колишній командувач 40-ї армії Борис Громов і Герой Радянського Союзу Руслан Аушев.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Наступна > В кінець >>

Всього 5877 - 5902 з 6422

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.