" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41062249 Відвідувачів
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Василь Шевченко: "Економіка - це романтика у жорстких рамках" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Двадцять з гаком років тому військовий комісар Маньківського району Черкаської області, переконуючи Василя Шевченка вступати до одного з військових училищ, навів «залізний» аргумент: «Я в тобі, Василю, хочу бачити генерала»... Гострий армійський розум досвідченого військового комісара знав, як стимулювати худорлявого хлопчину в складному і непередбачуваному світі. Життя юнака складалось по-різному, проте не пішов Василь стежкою військового - сьогодні це перший заступник міністра транспорту та зв'язку України.
Кажуть, що побут людини в чомусь обов'язково відображає його характер.
Детальніше...
 
Тема 20-річчя закінчення Афганської війни на прикладі заходів у Згурівському районі Київської обл. Надрукувати Надіслати електронною поштою
Детальніше...
 
Сергей ЧЕРВОНОПИСКИЙ: «Проблемы у ветеранов те же, что и у большинства обычных граждан Украины» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Неожиданный поворот случился в программе «Шустер-live» (ТРК «Украина»), прямой эфир которой состоялся в минувший понедельник. Едва редакторы упомянули среди значимых событий недели 20-летие окончания афганской войны - последней из войн советской эпохи,- как постоянный участник передачи известный журналист Евгений Киселев тут же обрушился с нападками на лидера украинских интернационалистов, генерал-майора Сергея Червонопиского. Киселев с пафосом принялся вещать, что не может простить Червонопискому того, как он, будучи участником съезда народных депутатов СССР, сорвал выступление Андрея Дмитриевича Сахарова.
Детальніше...
 
Первый национальный Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Леонид Кравчук, первый украинский президент, — об опасности централизации власти, водителях и секретаршах с депутатскими значками и возможностях детей первых лиц страны. 75-летний политик ответил на вопросы читателей сайта Корреспондент.net
Детальніше...
 
Святошинський район столиці вшанував пам’ять полеглих у Афганській війні. Надрукувати Надіслати електронною поштою
 17 лютого 2009 року у Святошинському районі столиці на вулиці Чорнобильській відбулося урочисте відкриття пам’ятника воїнам, які загинули в Афганістані.
Детальніше...
 
Музейні експoнaти як пoсвятa вoїнaм Надрукувати Надіслати електронною поштою
У місті Гайсин є народний музей ветеранів війни в Афганістані. Його відкрили у лютому 1999 року на честь 10-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану. Він був на той час першим за своїм статусом в регіоні й Україні. Ідея його створення належить голові районної спілки ветеранів Афганістану, кавалеру ордена Червоної Зірки підполковнику Руслану Мушиманському. Особливо багато зробили для будівництва учасники бойових дій Петро Стецюк, Сергій Канишин, Микола Рябокінь, Микола Мельник, Василь Іщук, Вадим Тептюк.
Детальніше...
 
Гвоздики на граніті Надрукувати Надіслати електронною поштою
 15 лютого, в день християнського свята Стрітення, до пам'ятника загиблим у локальних війнах їхні рівненські побратими приносять вічнозелену ялинову гірлянду та живі квіти. Цього року афганці неодмінно покладуть до гранітного монумента 20 гвоздик: адже два десятиліття тому для радянських солдатів та офіцерів завершилася чужа, афганська війна...
З-поміж інших виділяються дві постаті, які йдуть, міцно тримаючись під руки і ніби побоюючись втратити одна одну. Бойові побратими Сергій Зінич та Петро Шевчик ходять так завжди. Адже за скельцями тонованих Сергієвих окулярів - вічна пітьма... Там, у далекому Кандагарі, війна відібрала у танкіста Зінича Богом даний дар бачити цей нехай і не завжди справедливий, а інколи й жорстокий світ.
Детальніше...
 
Останнім вийшов прикордонник Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Про участь радянських військ у війні в Афганістані написано багато. Здається, чогось нового не додаси до цієї трагічної сторінки історії. Проте виявляється, що в ній є чимало маловідомих фактів. Наприклад, не всі знають, що там воювали і прикордонники. Більше того, останнім покинув цю державу представник 5-ї моторизованої маневреної групи Тахта - Базарського прикордонного загону.
Детальніше...
 
Білий халат проти афганських куль Надрукувати Надіслати електронною поштою
У 1986 році у Людмили БЄЛКІНОЇ було двоє синів, молодший щойно пішов до першого класу. І раптом - направлення до Афганістану, цілковита несподіванка і страх.
Детальніше...
 
"Візьміть мене в Афганістан!" Надрукувати Надіслати електронною поштою
Чернігівець генерал-майор Микола ВОЛКОВ - один з тих наших співвітчизників, кому довелося пройти через пекло афганської війни. Бувало, що виховані у військово-патріотичному дусі юнаки мало не марили, аби потрапити до
Афганістану, та згодом в суспільстві з'явилося чимало думок з приводу доцільності й справедливості тих дій. Депутат Чернігівської обласної ради Волков має щодо цього власну думку.
Детальніше...
 
Афганські щоденники: "у горах Гіндукушу" Надрукувати Надіслати електронною поштою
Крізь горнило афганської війни пройшли 2876 закарпатців. Із них 53 загинули, чотири зникли безвісти, понад сто померли вже повернувшись. Володимирові Хорькову, який воював в Афгані з листопада 1981-го до листопада 1983 року, пощастило вижити й повернутися додому. Нині колишній майор очолює Ужгородську міську організацію Соціалістичної партії України. Із ним напередодні річниці виведення військ із Афганістану ми розмовляємо про події, яких ветеран ніколи не забуде.
Детальніше...
 
Уманські афганці не здають позицій Надрукувати Надіслати електронною поштою
Уманська ветеранська організація ще у 1999 році була визнана найкращою в області й досі не здає своїх позицій.
Детальніше...
 
"Що я роблю тут, на чужині?" Надрукувати Надіслати електронною поштою
Це питання не раз собі задавав, перебуваючи в Афганістані, молоденький радянський солдат, уродженець гуцульського села Верхній Березів Петро Баранський.
Детальніше...
 
Рейс на Кабул Надрукувати Надіслати електронною поштою
Двадцять три роки тому для Анатолія Фоміна закінчилися жахи афганської війни: він вижив і повернувся додому. Але повоєнне життя складалося аж ніяк не безхмарно.
Детальніше...
 
"Вдень ми ділилися з ними солдатським пайком... а вночі "духи" виходили проти нас зі зброєю" Надрукувати Надіслати електронною поштою
"Не навчальна, а справжня..."
Щорічно, починаючи з 1979 року й до дня виведення радянських військ, по кілька чоловік відправляли з Тростянця до Афганістану. Віталій Поляковський прибув у Кандагар, де вже відбули свій строк служби два його земляки, Олександр Віленський та Олександр Марченко.
Детальніше...
 
Ветерани-афганці: 20 років миру Надрукувати Надіслати електронною поштою
Кандагар, Саланг, Кабул, Джелалабад... Ці назви міцно й на довгі роки засіли у пам'яті тих, хто хоча б раз прокладав по них воєнні маршрути. Що пам'ятають ті люди, які пройшли ту війну, чим живуть вони зараз? Чи їх все ще непокоять афганські сни?.. Ці запитання напередодні роковин виведення радянських військ з Афганістану "Товариш" задавав ветеранам з різних регіонів України.
Детальніше...
 
Митрополит Володимир вручив нагороди воїнам-афганцям Надрукувати Надіслати електронною поштою
Напередодні відзначення 20-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану, Блаженніший Митрополит Володимир у своїй резиденції у Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі провів зустріч з лідерами Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та священиками-ветеранами війни в Афганістані.
Детальніше...
 
В Украине отметили 20-ю годовщину вывода советских войск из Афганистана Надрукувати Надіслати електронною поштою
15 февраля 2009 по всей территории Украины состоялись мероприятия, посвященные Дню чествования участников боевых действий на территории других государств и 20-й годовщины вывода войск бывшего СССР с республики Афганистан.
Детальніше...
 
ПАМЯТЬ ЖИТИМЕ В СЕРЦЯХ... Надрукувати Надіслати електронною поштою
15 лютого виповнюється двадцять років відтоді, як радянські війська вийшли з Афганістану. Вони покинули цю гірську країну з розгорнутими бойовими прапорами, виконавши свій військовий та інтернаціональний обов'язок, проявивши при цьому героїзм, доблесть, мужність, стійкість та відвагу. Понад 200 тисяч солдатів та офіцерів були нагороджені бойовими орденами і медалями, а 87 стали Героями Радянського Союзу. Тривала афганська війна залишила після себе незагоєну рану, невідступний біль, пам'ять про загиблих друзів у серцях тих, хто повернувся до рідної домівки. Понад 3200 українців полягли смертю хоробрих.

Детальніше...
 
БОЕВОЕ БРАТСТВО - ЭТО НЕ ПРОСТО СЛОВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Представляем нашего собеседника: полковник Ядршыников Михаил Викторович родился 27 февраля 1947 года в Челябинской области. В 1965 году закончил школу и поступил в Благовещенское танковое училище. Потом служил на Дальнем Востоке. В 1977 году поступил в бронетанковую академию. После завершения обучения в академии по распределению попал в Украину, в Прикарпатский военный округ.
С декабря 1981-го по август 1984 года служил в Афганистане.
Награжден орденом Красной Звезды. После Афганистана проходил службу сначала в Днепропетровской области, а затем в Чугуеве (в Башкировке). Работал военком Киевского района г. Харькова. Окончил Харьковскую юридическую академию.
С декабря 1996-го по март 1997 года принимал участие в ликвидации последствий аварии на Чернобыльской АЭС.
Детальніше...
 
Его знают не только в Харькове Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Путь в Афган
«Учебку» проходил в Литве, в медико-санитарном батальоне. Когда к нам в часть приехали «покупатели» из Афганистана, которые рассказали нам о прекрасной жизни там, то шестеро ребят согласились.
Я попал в 350-й парашютно-десантный полк, так называемый, всем известный «полтинник». Стояли мы в районе аэродрома Кабул. В нашу задачу входила охрана аэродрома, патрулирование города. Довелось охранять резиденцию маршала Соколова. Но мне, как довольно опытному санинструктору, часто приходилось выезжать на боевые задания и с другими подразделениями. Поэтому у меня выходы на боевые операции начались несколько раньше, чем у моих сослуживцев. Всего же на моем счету более 60 «боевых».
Детальніше...
 
Поздравление Союза ветеранов афганской войны Республики Армения Надрукувати Надіслати електронною поштою
Ужаваемый г-н Червонопиский!
В 1989г. закончилась война, оставившся неизгладимый след в судьбе каждого из нас. Для тех кто прошел через горнило Афганистана день вывода войск не просто памятная дата – это день памяти и скорби о тех наших товарищах, кто отдал свои жизни, исполнив с честью свой солдатский долг.
Детальніше...
 
Поздравление Белоруского Союза ветеранов войні в Афганистане Надрукувати Надіслати електронною поштою
Уважаемые боевые друзья, соратники, члены семей погибших при выполнении интернационального долга в Афганистане!
15 февраля – День памяти воинов-интернационалистов.
Двадцать лет назад последний бронетранспортер с доблестными советскими воинами, с честью выполнившими конституционный долг, пересек мост через Амударью, по фарватеру которой проходила государственная граница СССР.
Завершилась война в Афганистане, которая длилась 2238 дней и ночей.
Детальніше...
 
Велика група офіцерів Повітряного командування “Захід” були удостоєні державних та відомчих нагород Надрукувати Надіслати електронною поштою
 13 лютого, у військових частинах Повітряного командування “Захід” Повітряних Сил ЗС України відбулися урочистості з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.
Так, у Львові, в управлінні Повітряного командування “Захід” відбувся захід, присвячений пам’ятним подіям неоголошеної війни. Він розпочався із вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих воїнів-інтернаціоналістів.
Цього дня вшанувати воїнів, які брали участь у бойових діях прийшли представники Львівської обласної державної адміністрації, Протоієрей Української Православної Церкви отець Євген, воїни-афганці Львівської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану та заступник начальника Західного регіонального Управління “ПриватБанку” Орест Блащук.
Детальніше...
 
У Одеському Національному політехнічному університеті відбулася науково-практична конференція Надрукувати Надіслати електронною поштою
Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та з нагоди 20-річчя виводу радянських військ з Афганістану у Військовому інституті Одеського Національного політехнічного університету відбулася науково-практична конференція.
У заході взяли участь ветерани Великої Вітчизняної та “афганської” війн, воїни-миротворці, керівний та науково-педагогічний склад інституту, а також студенти факультету підготовки офіцерів запасу.
Під час конференції її учасниками було наведено сумну статистику афганського лихоліття та розглянуто низку питань щодо впливу воєнних конфліктів ХХ сторіччя на процес підготовки офіцерських кадрів та професіоналізації всього особового складу Збройних Сил України.
Детальніше...
 
Привітання голови Служби зовнішньої розвідки України Надрукувати Надіслати електронною поштою
Шановний Сергію Васильовичу!
15 лютого в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Це день пам'яті про сумнозвісні події війни в Афганістані та в інших країнах, вшанування усіх воїнів-інтернаціоналістів.
Ви завжди чесно і мужньо виконували свій військовий обов'язок. Ми шануємо Ваш героїзм і звитягу. Ми захоплюємося найкращими людськими якостями тих, хто пройшов крізь афганську війну, не посоромивши своєї честі та гідності. Ми схиляємо голови перед тими, хто віддав своє життя, виконуючи свій обов'язок.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Наступна > В кінець >>

Всього 5903 - 5928 з 6422

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.