" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41061729 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Боевое Братство
Здорові сили українського спорту – проти рейдерства та корупції Надрукувати Надіслати електронною поштою
   28 січня 2009 року в Національно-інформаційному агентстві “Укрінформ” відбулася прес-конференція на тему “Діти, інваліди та ветерани спорту самостійно протидіють проявам рейдерства та корупції”.
Представники громадського руху “Планета сильних” та міська благодійна організація “Дитячий оздоровчо-спортивний клуб “Мала флотилія” висвітлити на прес-конференції ситуацію знищення  та рейдерського захвату дитячо-юнацької спортивної бази на Трухановому острові в Києві.
Детальніше...
 
ЗНАМЯ «АФГАНЦЕВ» ДОБРОПОЛЬЯ ПОБЫВАЛО НА ЭЛЬБРУСЕ Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Близится 15 февраля 2009 года, двадцатая годовщина вывода советских войск из Афганистана. В Доброполье, небольшом  шахтерском городке в Донецкой области,  к этой дате начали готовиться загодя, причем нестандартным образом. Предоставим слово журналисту, пишущему на шахтерскую тематику, участнику боевых действий в Афганистане (ММГ-2, г. Ташкурган, в/ч 2099) Юрию Мурованному:
Детальніше...
 
Українські військові лікарі надали хірургічну допомогу колишньому генералу моджахедів Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У афґанській провінції Гор, де у складі литовської Групи з відновлення цієї провінції Міжнародних сил сприяння безпеці в Афґаністані виконують завдання офіцери українського миротворчого персоналу, й до цього часу проживають люди, які брали участь у війні 1979 – 1989 років як на стороні моджахедів, так і на боці прихильників тодішнього прорадянського уряду Афґаністану.
Детальніше...
 
Справи ветеранські Надрукувати Надіслати електронною поштою
Суть проблеми - не в коштах! А в чиновницькому сумлінні
Цьогоріч Україна відзначатиме знаменні в своїй історії дати. 15 лютого – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 20-ту річницю виведення військ з Афганістану. Та не менш актуальну, з огляду на виховання прийдешніх поколінь, - 65-ту річницю визволення України від фашистських загарбників. В обох випадках держава вшановуватиме своїх захисників-героїв. Ті, кому доручено активізувати ці події, намагаються підтримати славетні традиції та донести до українського суспільства правду минулих років. Сприятимуть цьому й ветеранські громадські організації.
Детальніше...
 
Актуальне інтерв`ю. Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Людмила Денісова: "Уряд гарантує дотримання усіх соціальних стандартів щодо пенсій та зарплат, закладених у Держбюджеті-2009"
  Такі соціальні стандарти і гарантії, як мінімальна пенсія, зарплата та прожитковий мінімум, стали невід'ємною складовою соціальної політики нашої держави. Але наскільки вони вдовольняють пересічних українців? Чи не економить на нас влада, затверджуючи щороку їх розміри у головному фінансовому документі - держбюджеті?
  Словом, на що, власне, сподіватися нам у найближчі 12 місяців? Адже наслідки кризи вже встиг, напевне, відчути на собі кожен, а тим більше - найменш захищені категорії громадян? Про ці та інші питання ми розмовляємо з міністром праці та соціальної політики України Людмилою Денісовою.
Детальніше...
 
Ушедший год принес 750 природных катастроф Надрукувати Надіслати електронною поштою
Природа лишний раз подтвердила: високосный год простым не бывает, - пишет Gismeteo.Ru. Большое количество природных катастроф сделало 2008 год одним из самых разрушительных.
Ихотя общее число стихийных бедствий по сравнению с прошлым годом уменьшилось с 960 до 750, имевшие место катастрофы явились более значительными по числу жертв и материальным потерям, говорится в ежегодном отчете организации «Munich Re», чья штаб-квартира находится в Германии.

Детальніше...
 
Українці бояться холоду і голоду Надрукувати Надіслати електронною поштою
Соціологічне опитування, проведене нещодавно Фондом "Демократичні ініціативи" та фірмою "Юкрейніан соціолоджі сервіс" показало, що криза українців вже добряче налякала. Найбільше наші співгромадяни бояться зростання цiн на продукти харчування та предмети найпершої необхідності (59% опитаних). Близько 50% сказали, що побоюються загального зниження рівня життя. 35% українців бояться затримок зарплат, пенсiй та стипендій. І майже третина громадян налякана втратою роботи у зв'язку зі скороченнями.
Детальніше...
 
Що корисно знати водіям? Надрукувати Надіслати електронною поштою
І.Ф. ЛИПЕЙ (Донецька обл.):
За яких умов працівники ДАІ можуть зупиняти автомобіль? Чи можуть вони зупиняти машину помахом руки, а не жезлом? Які права має водій?
ВІДПОВІДЬ ЮРИСТА:

Нещодавно в "Товариші" була опублікована інформація щодо змін у законодавстві з регулювання безпеки дорожнього руху та щодо посилення відповідальності за правопорушення на дорозі. Як свідчать листи наших читачів, ця тема не втрачає актуальності, а навпаки, набирає обертів. На адресу редакції продовжують надходити листи з усе новими запитаннями, які так чи інакше стосуються дорожнього руху.
Детальніше...
 
Завдяки вчасному переливанню крові вдалося врятувати життя Надрукувати Надіслати електронною поштою
 22 січня українські військові лікарі зі складу литовської Групи з відновлення провінції Гор Міжнародних сил сприяння безпеці в Афґаністані взяли участь у рятуванні життя мешканки адміністративного центру провінції міста Чакчаран.
У цей день вранці до медичної секції литовського миротворчого контингенту звернулися по допомогу доктора лікарні міста Чакчаран. Три дні тому молода місцева жителька мала важкі пологи, після яких у неї відкрилася сильна кровотеча, що загрожувала життю породіллі. З того часу афґанські лікарі намагалися зупинити післяпологову кровотечу, але це не давало бажаного результату.
Детальніше...
 
США пока не будут дарить свои корабли Украине – боятся, что они станут металлоломом Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Посол США Уильям Тейлор заявляет, что Украина не готова к принятию американских кораблей во время экономического кризиса.
Об этом Тейлор заявил в четверг на пресс-конференции в Симферополе.
По его словам, Министерство обороны Украины начало консультации с ВМС США по вопросу передачи кораблей до начала кризиса, поэтому в сложной экономической ситуации Минобороны может не хватить средств на переоборудование техники.
"Очень дорого стоит поддержание военных кораблей США, а также оборудование их соответствующим образом", - заявил посол.
Детальніше...
 
КНИГА-ФОТОАЛЬМАНАХ – «МИ – ВОЇНИ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТИ, МИ – ВОЇНИ-МИРОТВОРЦІ» –НАША БІОГРАФІЯ Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Про афганську неоголошену війну, її безпосередніх учасників, про інтнернаціональні та миротворчі походи радянських і українських воїнів написано силу-силенну художньо-документальних творів, як поетичних так і прозових, використано незлічену кількість фотоплівок, на яких професіоналами-журналістами та любителями-фотографами, як у бойовій обстановці, так і в мирний час сфотографовані солдати та генерали, водії БМП та кулеметники, льотчики та сапери, командири та підлеглі, звичайно, що і представниці жіночої статі, які разом з чоловіками виконували свій обов’язок, як в Афганістані так і в Іраку.
Детальніше...
 
Корисно знати потенційним безробітним Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Різке збільшення кількості безробітних в Україні очікують у першому кварталі цього року (нині - майже 1 млн. осіб). Тому не виключено, що те, чого ви боялися кілька останніх місяців, усе-таки трапиться: вас попередять про звільнення. І якщо у вас немає на прикметі іншого відповідного місця роботи, а друзі й родичі теж не можуть посприяти із працевлаштуванням, то залишиться один шлях - на біржу праці, яку в нас офіційно називають Центром зайнятості. Оскільки багатьох громадян доля досі оберігала від відвідин такої установи, наш сайт вирішив допомогти розібратися, що треба знати, перш ніж туди вирушати.
Детальніше...
 
В помещении Николаевского областного союза воинов-интернационалистов и запаса открылся музей. Надрукувати Надіслати електронною поштою
   В помещении Николаевского областного союза воинов-интернационалистов и запаса оформлена музейная экспозиция. Небольшая приемная наполнилась экспонатами, стены местами задрапированы маскировочной сеткой, часть их покрывает художественная роспись с коллажами: на фоне афганских гор в адском пламени не сгорает, не исчезает огромная, светящаяся в темноте, слеза. В ней - фотографии погибших. Здесь же колышутся языки пламени вечного огня в память о них. Впечатляет недавно подаренный музею большой фотопортрет афганца, ну и, конечно, привлекает к себе внимание посетителей манекен в полном обмундировании.
Детальніше...
 
Лучшие фильмы о ВДВ к 100-летию генерала армии В.Ф. Маргелова Надрукувати Надіслати електронною поштою
 17 января 2009 года в г. Мытищи, Московской области (театр «ФЭСТ») прошла церемония чествования лауреатов второго международного кинофестиваля «Десант-2008», который был посвященный 100-летию легендарного Командующего Воздушно-десантных войск генералу армии Василию Филипповичу Маргелову. В кинофоруме принимали участие 43 фильма из шести стран мира (Россия. Украина, Республика Белоруссия, Латвия, Узбекистан, Португалия).
Детальніше...
 
В высших учебных заведениях Афганистана начались вступительные экзамены Надрукувати Надіслати електронною поштою
В нынешнем году в борьбу за путевку в ВУЗы страны включились почти 100 тысяч выпускников школ. Накануне телеканал «Толо» показал репортаж о начале вступительных экзаменов на севере страны в Балхском университете.
Детальніше...
 
Гуманітарна акція Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В рамках гуманітарної акції українські військові лікарі в Афганістані разом зі своїм литовським колегою надали медичну допомогу 370 мешканцям гірського кишлаку Тагі-Тимур
19 січня українські військові лікарі зі складу литовської Групи з відновлення провінції Гор Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані разом зі своїм литовським колегою провели гуманітарну акцію з надання медичної допомоги мешканцям гірського кишлаку Тагі-Тимур.

Цей кишлак для проведення гуманітарної акції було обрано невипадково. Ще 11 січня група рекогносцировки на чолі з українським лікарем майором медичної служби Володимиром Негодуйком відвідала Тагі-Тимур і провела тут медичну розвідку.
Детальніше...
 
Обласний семінар Надрукувати Надіслати електронною поштою
19 січня 2009 року в Києві відбувся семінар Київської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) (КОО УСВА).
У роботі семінару взяли участь голова УСВА С. В. Червонописький, голова КОО УСВА В. М. Красуля, голови районних та міських організацій.
Детальніше...
 
В феврале пенсии могут задержать Надрукувати Надіслати електронною поштою
В феврале с выплатой пенсий могут быть проблемы. Вчера с трибуны парламента об этом заявила министр труда и социальной политики Людмила Денисова из-за отказа депутатов рассмотреть на заседании во втором чтении проект закона о пенсионном обеспечении.
Детальніше...
 
Іспити ліберійським нічним небом Надрукувати Надіслати електронною поштою
  У 56-му окремому вертолітному загоні, який нещодавно завершив ротацію та приступив до виконання миротворчих завдань у складі Місії ООН в Республіці Ліберія, відбулися дві льотні зміни. Вдень екіпажі транспортно-бойових Мі-8 і бойових Мі-24 виконували польоти за планом центру керівництва авіаційними операціями Місії, а ближче до темної пори льотно-підйомний склад визначених екіпажів під керівництвом командира загону полковника Володимира Пастухова вже готувався до тренувальних польотів вночі у простих метеорологічних умовах.
Детальніше...
 
В России и Армении вспомнят годовщину вывода советских войск из Афганистана Надрукувати Надіслати електронною поштою
Специальная межведомственная комиссия по организации и проведению юбилейных мероприятий, посвященных 20-летию вывода советских войск из Афганистана, на очередном заседании утвердила в Ереване программу юбилейных мероприятий, сообщает информационное агентство «Новости - Армения».
Детальніше...
 
КРЫМСКИЕ АФГАНЦЫ ГОТОВЯТСЯ К 20-Й ГОДОВЩИНЕ ВЫВОДА СОВЕТСКИХ ВОЙСК ИЗ АФГАНИСТАНА Надрукувати Надіслати електронною поштою
  В Симферополе на заседании правления Крымской республиканской организации Украинского союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов) был утвержден план мероприятий к 20-й годовщине вывода советских войск из Афганистана. В Симферополе мероприятия пройдут 13 февраля и начнутся с возложения цветов и венков к Мемориальному комплексу "Крымчанам погибшим в Афганистане". Здесь же пройдет гражданская панихида по погибшим воинам. В Крымском украинском академическом музыкально-драматическом театре пройдет торжественное заседание и праздничный концерт. Участники мероприятий также посетят музей "Памяти и славы воинов-интернационалистов".
Детальніше...
 
Пояснювальна записка Надрукувати Надіслати електронною поштою
Шановні ветерани!
 15 грудня 2009 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення зміни до  деяких законів України” (щодо поховання учасників бойових дій і соціального захисту членів їх сімей), який подали народні депутати Верховної Ради 5-го скликання України  Сергій Червонописький і Юрій Зубко.
Детальніше...
 
Житло завдяки добрим людям Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Наша Ставищенська районна спілка ветеранів Афганістану, керуючись Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», ще в 2005 році прийняла рішення про виділення коштів на будівництво житлового будинку для моєї сім'ї, оскільки ми проживали в так званій «времянці». Пережити зиму в такій будівлі було дуже важко, тож і дитина наша часто хворіла.
Детальніше...
 
Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законів України" Надрукувати Надіслати електронною поштою
(щодо поховання учасників бойових дій і соціального захисту членів їх сімей)
Детальніше...
 
Кабмін упорядкує систему видачі посвідчень ветеранів війни Надрукувати Надіслати електронною поштою
З метою упорядкування системи видачі бланків посвідчень ветеранам війни, забезпечення їх листами талонів на пільговий проїзд, а також у зв’язку з передачею органам Пенсійного фонду функцій з призначення та виплати пенсій деяким категоріям громадян Мінпраці розробило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 1994 р. №302 та визнання такими, що втратили чинність деяких постанов Кабінету Міністрів України». Цей документ було схвалено 14 січня 2009 року на черговому засіданні Кабінету Міністрів.
Детальніше...
 
Наші в Ліберії Надрукувати Надіслати електронною поштою
Різдво "по-африканськи"
У день Різдва Христового за Григоріанським календарем у базовому таборі 56-го окремого вертолітного загону, який виконує миротворчу Місію ООН в Ліберії, було незвично тихо. Незважаючи на те, що 70% населення цієї африканської країни сповідує місцеві культи, 20% становлять мусульмани і тільки 10% місцевих мешканців - християни, усі 12 миротворчих військових контингентів опосередковано, але відчули Christmas.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 Наступна > В кінець >>

Всього 5955 - 5980 з 6422

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.