" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41125468 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Российские СМИ уже увольняют Черномырдина Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Вчера российские интернет-СМИ сообщили о скорой отставке посла России в Украине Виктора Черномырдина и назначении на его место героя афганской войны, генерала Бориса Громова (губернатор Московской области). Якобы представление на его назначение поступит в российский парламент уже на этой неделе. Но наши источники пока не готовы подтвердить сей факт, хотя и признают, что предпосылки для слуха имеются.

Детальніше...
 
Наши в Ираке Надрукувати Надіслати електронною поштою
 «Альфа» в Багдаде! Мало кто знает: спустя три года после вывода украинского контингента из Ирака местным террористам-смертникам и боевикам противостоит спецназ нашей СБУ, охраняя посольство и тех, кто в нем работает.
Детальніше...
 
Анонс. Анонс. Анонс. Надрукувати Надіслати електронною поштою
  25 грудня о 12.00 в агентстві «Укрінформ» відбудеться прес-конференція, присвячена 100-річчю з дня народження В. П. Маргелова, генерала армії, легендарного десантника номер один, уродженця Дніпропетровська. Спогади про знаменитого «дядю Васю» від воїнів-десантників радянського часу доповнять носії маргеловських традицій при розбудові українських Збройних Сил, всі командувачі аеромобільних військ: Віктор Савечко, Анатолій Раєвський, Іван Якубець, Сергій Лісовий. Оскільки 25 грудня – ще й чергова річниця введення радянських військ у Афганістан, то ПК веде голова Української Спілки ветеранів Афганістану Сергій Червонописький.
 
ОСНОВА ВІЙСЬКА Надрукувати Надіслати електронною поштою
Міністр оборони Юрій Єхануров підписав наказ «Про створення системи багаторівневої підготовки сержантського і старшинського складу Збройних сил України». Ним запроваджується система багаторівневої підготовки цих військовослужбовців, яка здійснюватиметься за базовим, середнім та вищим рівнями, повідомляє управління прес-служби військового відомства.
Детальніше...
 
Пам’яті шанованої в УСВА людини Надрукувати Надіслати електронною поштою
    13 грудня 2008 року на 77 році життя зупинилося серце Вехтєва Віталія Євдокимовича – нашого старшого товариша, батька загиблого в Афганістані офіцера, голови Дніпропетровської обласної ради сімей військовослужбовців, які загинули в Афганістані, члена Правління УСВА. Воїни-інтернаціоналісти у всі роки існування в Україні організованого афганського руху завжди могли розраховувати на батьківську підтримку, мудре слово і зважені підходи у вирішенні ветеранських проблем з боку цієї авторитетної людини.
  Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), сім’ї загиблих в зарубіжних війнах і конфліктах, всі ті, хто знав, працював з Віталієм Євдокимовичем висловлюють щирі співчуття сім’ї, рідним і близьким покійного у зв’язку з тяжкою втратою.
  Світла пам’ять про Вехтєва Віталія Євдокимовича назавжди залишиться в наших серцях.
Президія УСВА.

 
«Афганська» конференція в Закарпатті Надрукувати Надіслати електронною поштою
13 грудня в Ужгороді відбулася звітно-виборна конференція Закарпатської територіальної організації УСВА. У діловій, полемічній розмові взяли участь представники всіх місцевих організацій громадського об’єднання. Новим головою ЗТО УСВА обрано Шейдіка Артура Івановича, який до цього працював заступником голови організації. Головою Ревкомісії одностайно залишено Лохаївського Сергія Івановича.
В роботі конференції взяли участь представники місцевої влади, від УСВА – голова Ревізійної комісії Сіроштан Володимир Григорович.
Пресс-служба УСВА

 
Проїзд ветерана праці у міському транспорті Надрукувати Надіслати електронною поштою
Лист Олександра Кутового з м. Черкаси щодо реалізації ветеранами праці права на безплатний проїзд у міському транспорті загального користування розглянула заступник директора Департаменту державного соціального захисту населення Мінпраці – начальнику відділу Н. Коренєва:
Детальніше...
 
Залповый огонь по государственному бюджету Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Временная следственная комиссия (ВСК) ВР по вопросам выяснения обстоятельств поставки в Грузию украинской военной техники подвела итоги своей деятельности и пришла к выводу, что оружие экспортировалось с нарушением норм украинского законодательства, по бросовым ценам, а техническую помощь грузинским военным оказывали украинские специалисты. Об этом в эксклюзивном интервью «2000» рассказал глава комиссии, народный депутат от ПР Валерий КОНОВАЛЮК.
Детальніше...
 
Україна вшановуватиме учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС Надрукувати Надіслати електронною поштою
Більше 300 військовослужбовців та працівників ЗС України, які безпосередньо брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, проходять службу та працюють у Збройних Силах України.
14 грудня Україна вшановуватиме учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. У цей зимовий день було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції.

Детальніше...
 
Дбаємо про майбутнє війська Надрукувати Надіслати електронною поштою
Для школярів міста Сімферополя в окремій береговій артилерійській групі Центру військ берегової оборони Військово-Морських Сил Збройних Сил України влаштували День відкритих дверей. В гості до артилеристів завітало близько 500 сімферопольських школярів та студентів професійних училищ, повідомляє Управління прес-служби МО України.
Детальніше...
 
Хто робить мафію безсмертною? Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У газеті «Україна молода» за 12 грудня 2008 року було опубліковано статтю «Чия земля? Губського!!!», в якій викладено факти незаконних оборудок із землею та причетність до них народних депутатів України — Богдана Губського, Ігоря Савченка та інших. Ця публікація змусила мене надіслати депутатське звернення Президентові України Вікторові Ющенку.
Я неодноразово звертався до Вас та керівників правоохоронних органів держави, в яких наводив конкретні факти земельних афер та інших порушень чинного законодавства за безпосередньою участю або прикриттям високопосадовців, у тому числі й народних депутатів.

Детальніше...
 
ЧЕРНОМЫРДИНА ЗАМЕНИТ ГРОМОВ? Надрукувати Надіслати електронною поштою
Депутат Госдумы и директор Института стран СНГ Константин Затулин подтвердил возможность скорой отставки Чрезвычайного и Полномочного Посла России в Украине Виктора Черномырдина и назначения на этот пост губернатора Московской области Бориса Громова.
Детальніше...
 
До Ліберії на чергові півроку Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Розпочалася чергова, десята, ротація особового складу і техніки 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує завдання сил Місії ООН у Ліберії. Цього дня зі Львівського аеропорту на африканський континент відлетіла перша група українських миротворців. Як розповів начальник штабу 56-го окремого вертолітного загону підполковник Юрій Клят, це 83 військовослужбовці, які прийматимуть військове містечко.
Детальніше...
 
Відкриття пам’ятника в Шепетівці Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Линуть в безвість роки від тієї війни...
Але пам'ять не меркне, не в'яне.
Не діждались батьки... Де ви, наші сини?
Як вам спиться у "Чорних тюльпанах"?


5 грудня 2008 року у Шепетівці відкрито пам’ятник землякам, які загинули в локальних війнах. Скульптори Сергій Чумаков та Віктор Архіпов увічнили їх пам’ять в образі “чорного тюльпана”: так між собою називали транспортні літаки, які доставляли на батьківщину “цинки” з тілами полеглих.
Детальніше...
 
Районний фестиваль афганської пісні Надрукувати Надіслати електронною поштою
   «НЕ ТРЕБА ЇМ СЛАВИ, ОРКЕСТРИ НЕ ГРАЙТЕ, ОДНЕ ЛИШ БЛАГАЮ: НЕ ЗАБУВАЙТЕ...»
  Жоден словник світу не дасть повного пояснення слову «Війна», жодна книжка чи то кінофільм не передадуть його глибинного змісту. В одній пісні звучать рядки, що війна — це ліки від старості. Можливо, адже відійшли у вічність молоді солдати. Життя, здійснивши перший виток зрілості, вручило їм зброю і без зайвих пояснень штовхнуло до виру бойових подій. Скільки б років не минуло по закінченні війни: майже 64 - після Великої Вітчизняної чи 20 - після Афганістану, її вогонь обпікає і досі. У спогадах рідних та друзів нетлінними образами, ніби родинними іконами, постають обличчя втрачених синів та батьків.
Детальніше...
 
Знаете, каким он парнем был Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Война не знает жалости на своем пути
   И свинцовой россыпью - да поперек груди.
   На холме зеленом - полевой букет,
   А парнишке было девятнадцать лет

  Николай Сигида навеки останется девятнадцатилетним. Его имя золотыми буквами обозначено на черной стеле возле памятника Воину - Афганцу в парке им. Т.Г.Шевченко в Одессе. Маленькая строчка золотыми буквами, а что за ней? – За ней целая жизнь - пусть короткая, но жизнь. Каким он был, Коля Сигида?
Детальніше...
 
Конференція «афганців» у Сумах Надрукувати Надіслати електронною поштою
  6 грудня відбулася V звітно-виборча конференція Сумської обласної спілки ветеранів Афганістану. В роботі взяли участь 75 делегатів від 25 міських і районних організацій.
На конференції були присутні голова УСВА Сергій Червонописький, заступник Сумського міського голови Володимир Панчеко, представники обласної і міської держадміністрації, депутати обласної і міських рад, представники ветеранських організацій і засобів масової інформації.
Детальніше...
 
Наших лідерів побільшало Надрукувати Надіслати електронною поштою
  30 листопада 2008 року відбулися вибори міського голови у місті Кремінна Луганської області.
Детальніше...
 
Радяться громадські організації Надрукувати Надіслати електронною поштою
6 грудня в Українському Домі м. Києва відбулися Всеукраїнські збори громадських організацій «Економічна криза: пошуки виходу». У роботі зборів взяла участь делегація Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), очолювана заступником голови УСВА В. Сіроштаном. Пропозиції Спілки враховані у Заяві учасників і Резолюції зборів щодо термінових заходів по стабілізації економіки та подоланню кризових тенденцій.
Прес-служба УСВА.
Детальніше...
 
Турбота не обмежується одним днем Надрукувати Надіслати електронною поштою
На початку грудня кожна країна переглядає адекватність соціальної політики до вимог і потреб людей з обмеженими фізичними можливостями. Адже кожен день життя і роботи інвалідів можна вважати подвигом, боротьбою за гідне існування у суспільстві, наголосила під час засідання уряду Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко. Сила духу цих людей подеколи творить дива. Свідченням цього є успішний виступ нашої Паралімпійської збірної у Пекіні
Детальніше...
 
МИКОЛА МАЛОМУЖ: "РОЗВІДКА ПОВИННА ПРАЦЮВАТИ НА ПОПЕРЕДЖЕННЯ" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 - Миколо Григоровичу, які загрози та ризики наразі є актуальними для національної безпеки України? Наскільки готова українська влада та розвідка їм протистояти?
- Життєво важливі національні інтереси України реалізуються в складному внутрішньому та зовнішньому середовищі, для якого характерна низка ризиків та загроз. Я виокремлю ті з них, що стосуються компетенції Служби зовнішньої розвідки (CЗР).
На сьогодні ми бачимо загрози, пов'язані з використанням природних ресурсів. У світі йде боротьба за енергетичні ресурси, насамперед за контроль над джерелами енергоносіїв та шляхами їх доставки. Це проявляється, зокрема, у зростанні напруженості навколо формування нових стратегічно важливих для України транспортно-енергетичних коридорів із Каспійського регіону та Центральної Азії. Відзначу також жорстку конкуренцію навколо формування нових каналів поставок газу - це проекти "Південний потік", "Набукко", з'явилася перспектива будівництва північного потоку. Водночас є очевидним той факт, що вже тепер треба думати про альтернативні джерела енергії.
Детальніше...
 
НАТО не дало ПДЧ, но Огрызко прав Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Состоявшееся на прошлой неделе заседание Совета Северо-Атлантического Альянса на уровне министров иностранных дел так и не приняло ожидаемого до последнего момента украинским президентом решения о предоставлении Плана действий относительно членства (ПДЧ) в НАТО. Мало того, вопрос о ПДЧ даже не рассматривался из-за оппозиции ряда европейских стран, не желающих портить отношения с Россией с одной стороны, и добавлять проблем для НАТО из-за не всегда предсказуемой политики украинского руководства — с другой.
Детальніше...
 
Взаємоповага і взаєморозуміння залишились Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Відбулася робоча зустріч Голови УСВА Сергія Червонописького з Президентом фонду «Україна» Леонідом Кучмою. В її ході «афганський» лідер підкреслив, що ветерани-інтернаціоналісти України мають добру пам’ять і віддають належне Леоніду Даниловичу як Президенту України на протязі 8 років. Бо за часів його керівництва країною було значно підвищено стандарти соціального захисту ветеранів війни, узаконено День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, створено Держкомітет у справах ветеранів і т. п. Зі свого боку Л. Кучма підкреслив свою повагу до воїнів-інтернаціоналістів і пообіцяв матеріальну підтримку заходів УСВА до 20-річчя виведення військ з Афганістану з боку Фонду «Україна».
Прес-служба УСВА.
 
Слова міністра – на контроль громадськості. Надрукувати Надіслати електронною поштою
  До Міжнародного дня інвалідів газета «Урядовий кур’єр» опубліковала інтерв’ю з міністром праці та соціальної політики Людмилою Денисовою. Вважаємо за необхідне ознайомити з ним більш широку ветеранську аудиторію, переслідуючи ціль – знати, контролювати, вимагати.
Прес-служба УСВА
Детальніше...
 
НОВІ ТАРИФИ НЕ ДЛЯ ПІЛЬГОВИКІВ Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Прокуратура Києва провела перевірку щодо додержання вимог чинного законодавства під час прийняття розпорядження Київської міської державної адміністрації від 30 жовтня 2008 року «Про встановлення тарифів на перевезення пасажирів і вартості проїзних квитків у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху». Особливу увагу приділили процедурі прийняття цього розпорядження та дотриманню прав і соціальних гарантій населення столиці, насамперед пільгових категорій громадян, повідомила прес-секретар прокурора Києва Мирослава Мушка.
Детальніше...
 
Війна після війни. Місце під сонцем для афганця Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Мобілізація усіх, хто ще спроможний витримати удар, оголошена у 10-му мікрорайоні - Північні Осокорки. Це Харківський масив лівобережного Києва. "Зайняти оборону, тримати удар, відбити атаку"... Добре знайомі кожному воїну-інтернаціоналісту армійські команди знову довелося згадувати тим, кому не раз доводилось заглядати у вічі смерті. Афганці не люблять згадувати про свій подвиг, навряд чи стануть спекулювати на труднощах нелегкого нинішнього буття і не будуть стояти на коліна під кабінетами чиновників, випрошуючи соцмилостиню. Проте і вторгнення у свій простір вони не потерплять...
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Наступна > В кінець >>

Всього 6007 - 6032 з 6424

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.