" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41125207 Відвідувачів
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Міністерство оборони
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Харьковские ветераны-афганцы обратились к Президенту Украины с просьбой отметить на государственном уровне годовщину вывода советских войск из Афганистана
Харьковская областная общественная организация (ХООО) "Союз ветеранов Афганистана" 28 ноября направила  президенту Украины  письмо, в котором предложила издать специальный указ и отметить на государственном уровне 20-ю годовщину вывода советских войск из Демократической республики Афганистан (ДРА). Об этом сообщил журналистам председатель ХООО "Союз ветеранов Афганистана" Владимир Рыжков.

Детальніше...
 
Ювілейна пам’ятна медаль Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Рішенням Президії УСВА від 26.11.2008 року затверджено Положення про пам’ятну медаль УСВА «20 років виведенню військ з Афганістану.
Детальніше...
 
Офіційне повідомлення Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Відбулося засідання Президії Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів). Ухвалено низку рішень: затверджено положення про пам’ятну медаль УСВА «20 років виведенню військ з Афганістану» (вручається згідно рішень Президії УСВА та правлінь територіальних організацій УСВА); визначена технологія привітання воїнів-інтернаціоналістів до 20-річчя виведення військ та Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав; вирішено провести у вечірній час 15.02.09р. всеукраїнську поминальну акцію біля пам’ятників, пам’ятних дощок, могил полеглих в Афганістані (відповідні рекомендації буде відправлено в місцеві осередки УСВА); погоджено пропозицію Дніпропетровського обласного громадського об’єднання ветеранів Афганістану щодо виїзного засідання Правління УСВА у м. Дніпропетровську 19-20.12.2008р.  
Прес-служба УСВА

 
Выставка, которая "разрывает" душу Надрукувати Надіслати електронною поштою
     «Прошло почти двадцать лет с момента вывода войск из Афганистана. Теряются в памяти события, лица. Многие «афганцы» уходят из жизни безвременно, уходят, не дожив до 50 лет. Судьба с каждым распорядилась по-своему. Не все из ветеранов смогли найти свое место в мирной жизни. Но все это не умаляет подвига каждого советского солдата и офицера. Нам противостоял крепкий, вооруженный до зубов и ненавидящий нас враг. А приказ для солдата – закон, выполнить его – священный долг. Поэтому я прошу вас помнить об этих событиях, помнить о тех, кто был с нами, выполнял свой долг перед Родиной», - такими словами открыл выставку председатель Николаевского областного союза воинов-интернационалистов и запаса Александр Николаевич Токарев.
Детальніше...
 
В пам’яті молодих поколінь Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Згідно плану заходів з підготовки та відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 20 річниці виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан, Первомайським товариством ветеранів Афганістану започаткований ще один щорічний турнір з волейболу на Кубок Пам’яті загиблих в Афганістані воїнів-інтернаціоналістів, серед студентів вищих навчальних закладів міста.
  Змагання відбулися 19 листопада 2008 року в спортивному залі Первомайського інституту Одеського національного університету ім.. Мечникова. В турнірі взяли участь шість дівочих команд. Присутніх привітали заступник міського голови, начальник управління праці та соціального захисту населення О. А. Колесніченко, голова Первомайського товариства ветеранів Афганістану В. С. Йонга. А настоятель Свято - Варварівського храму отець Сергій благословив започаткований турнір на довгі роки.
Детальніше...
 
Відкриття пам’ятника в смт. Оратів Надрукувати Надіслати електронною поштою
    На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 липня 2008 року «Про заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з території Республіки Афганістан» 20 листопада 2008 року в смт. Оратів (Вінницька область) відбулося урочисте відкриття пам’ятника воїнам, які загинули під час війни в Афганістані.
Детальніше...
 
КРЫМСКИЕ ВЕТЕРАНЫ АФГАНИСТАНА ОКАЗАЛИ ПОМОЩЬ ИНВАЛИДАМ Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Крымская республиканская организация Украинского союза ветеранов Афганистана(воинов-интернационалистов) оказала помощь инвалидам, проживающим в поселке Гвардейское Симферопольского района. Бабушка и четверо внуков, двое из которых - инвалиды, живут на шестьсот гривень в месяц. Мать детей умерла два месяца назад. С тех пор единственный доход семьи - бабушкина пенсия.
Детальніше...
 
Сім років в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Свій шлях в Афганістані ми почали сім років тому з війни, яка відсторонила від влади «Талібан». На цьому шляху нам вдалося зробити багато, як для Афганістану, так і для всього світу.
   2001 року менше ніж за 45 днів ми, афганці, були звільнені від загрози тероризму й «Талібану». У ті дні в жителів Афганістану були великі надії, що майбутнє вмить зміниться на краще. Деякі з цих надій збулися. Наші діти повернулися до шкіл. Приблизно 85% афганців сьогодні мають певний доступ до охорони здоров’я, на відміну від 9%, яким охорона здоров’я була доступна до 2001 року. Дитяча смертність — 2001 року одна з найвищих у світі — знизилася на 25%. Демократія, вільна преса, економічний прибуток і кращі засоби для існування — все це з’явилося в нас.
Детальніше...
 
Світові експерти звинувачують в економічному колапсі уряд країни Надрукувати Надіслати електронною поштою
  На спільному симпозіумі в Гаазі аналітики та експерти Міжнародного валютного фонду, Всесвітнього банку реконструкції та розвитку, агентств Блумберг, Мірил Лінч та Фгтч впевнено присудили Україні перше місце щодо масштабності економічного спаду. Навіть у контексті світової кризи, яка заторкнула мало не всі країни світу, наша країна виглядає зовсім невигідно.
Детальніше...
 
Перший крок до золотих зірок Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Реформування системи військової освіти, шляхи вдосконалення підготовки офіцерських кадрів обговорено на зборах керівного складу вищих навчальних закладів Міністерства оборони, які відбулися за участі міністра Юрія Єханурова в столичному ліцеї імені І. Богуна. Торік в основному завершено оптимізацію мережі військових наукових установ і навчальних закладів за видовим принципом. Тобто для кожного виду і роду Збройних сил розпочали готувати свої офіцерські кадри. Відбулася більш тісна інтеграція військової освіти до загальнодержавної з урахуванням положень Болонської декларації. Вона переведена на двоступеневу систему (за освітньо-кваліфікаційними рівнями — бакалавра та магістра) із запровадженням зовнішнього оцінювання під час вступних іспитів.
Детальніше...
 
УЧАТСЯ ВЕТЕРАНСКИЕ РУКОВОДИТЕЛИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Недавно состоялся трехдневный семинар с руководителями областных и городских структур ветеранов-инвалидов. Он проводился по инициативе и под патронатом председателя президиума Совета Всеукраинской организации инвалидов войны и Вооруженных сил П.Л. Машовца. Непосредственным исполнителем данного мероприятия стал президиум Комитета Киевской городской организации инвалидов, на базе которой проводилось вышеназванное занятие.
Детальніше...
 
США і Росія розпочали переговори про свої стратегічні ядерні арсенали Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Делегації Росії та США розпочали вчора в Женеві перший раунд переговорів із підготовки нової угоди про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО), повідомляє «Євроньюс». Попередню угоду було підписано 1991 року і термін її дії спливає 5 грудня 2009 року. За умовами СНО–1, Росія і США повинні мати не більше шести тисяч ядерних боєголовок із кожного боку. Як заявив журналістам високий американський дипломат, перший раунд переговорів триватиме до 21 листопада. Міжнародні оглядачі вважають, що він не принесе суттєвих результатів, оскільки кардинальних рішень не варто очікувати до вступу на посаду 20 січня наступного року нового президента США Барака Обами.
Детальніше...
 
В інтернеті відкрилася гігантська бібліотека ЄС з вільним доступом Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Учора ЄС офіційно відкрив сайт європейської електронної бібліотеки, повідомляє «Франс прес». Вона отримала назву Europeana («Юропіана»), хоча, можливо, з часом у нас приживеться українізована форма цієї назви — «Європіана». Це приблизно два мільйони видань у цифровому форматі: аудіо, відео та фотоматеріали, фільми, картини, мапи, газети, нотні матеріали, історичні документи, художня і наукова література та рукописи і старовинні манускрипти. Доступ до цієї гігантської віртуальної бібліотеки є вільним, безкоштовним, тому користувачі інтернету з усього світу отримали можливість користуватися матеріалами більшості бібліотек, архівів та музеїв країн Європи.
Детальніше...
 
Украинский ОПК: положение между Надрукувати Надіслати електронною поштою
   С одной стороны, появился повод говорить о заметном позиционном успехе в области ВТС с западным оборонно-промышленным миром: многолетние переговоры по участию французской компании SAGEM в проекте модернизации украинских боевых вертолетов Ми-24 завершились контрактом, который может стать первым крупным военно-техническим проектом. Его значение может быть усилено развитием так называемой вертолетной инициативы, в рамках которой и другие винтокрылые машины будут совместно модернизированы под стандарты НАТО с целью использования в третьих странах. Есть и иные позитивные сигналы: по словам Чрезвычайного и Полномочного Посла Польши в Украине Яцека Ключковски, во время визита на прошедшей неделе министра обороны Польши в Украину переговоры были посвящены почти исключительно ВТС между Польшей и Украиной. Страны НАТО все чаще высказывают заинтересованность в развитии ВТС с Украиной, а число совместных проектов растет.
Детальніше...
 
В ЗАЩИТУ БЕДСТВУЮЩЕГО НАРОДА Надрукувати Надіслати електронною поштою
    В независимой Украине — очередная большая беда. Безусловно, она не пришла откуда-то, ее ускорил международный финансово-экономический кризис. Но разве только он поставил наш обедневший народ на грань выживания? За годы независимости в державе, кроме сотен банков, ресторанов, казино, дорогих квартир не создано почти ничего. Большинство народа живет впроголодь, в угнетающей бедности.
Детальніше...
 
УРЯД ЗБЕРІГАЄ СОЦІАЛЬНІ ВИПЛАТИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Кабмін не скорочуватиме соціальні виплати та раніше призначені пільги. Про це повідомила під час брифінгу міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова. Жодна соціальна виплата зменшена не буде. Навпаки, виплати збільшуватимуться на той рівень інфляції, який буде затверджено, сказала вона.
Детальніше...
 
ЩОБ ІНВАЛІДАМ БУЛО КОМФОРТНО Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Питання створення максимально зручних і комфортних умов для проживання інвалідів та осіб з обмеженими фізичними можливостями залишається одним із пріоритетних у діяльності сумської обласної влади.
Детальніше...
 
Карикатурист Василий Вознюк: "Мы уже пересекались с Шустером – в Афганистане" Надрукувати Надіслати електронною поштою
   В 2001 году Василий Вознюк получил Гран-при в Париже на украинско-французском конкурсе политической карикатуры «Пресса и власть». С 2003 года он иллюстрирует книги, изданные под патронатом бельгийского короля Альберта II. Вознюк единственный украинский карикатурист, который рисует королевским семьям Европы. Его работы хранятся в частной коллекции Букингемского дворца. С 2007 года шаржист работает художником в прямом эфире авторских программ Савика Шустера «Свобода слова» (когда программа была на телеканале «Интер») и «Шустер Live» (на ТРК «Украина»). К слову, на работу карикатурист добирается автостопом.
Детальніше...
 
Песенный фестиваль в Маркино Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Возможно, это пока громкое название для вечера военно-патриотической песни, проведенного в Доме культуры поселка Маркино Новоазовского района, расположенного на самой границе с Россией. Однако он имеет важное значение в деле героико-патриотического воспитания подрастающего поколения.
   Это было далеко не первое сов¬местное мероприятие селян с ильичевской общественной организацией воинов-интернационалистов «Долг» и военно-патриотическим клубом «Долг» из села Самойлово Новоазовского района. Но вот впервые эти две организации решили провести песенный фестиваль.
Детальніше...
 
XI Евразийский телефорум Надрукувати Надіслати електронною поштою
    С 5 по 10 ноября 2008 г. в Москве состоялся XI Евразийский телефорум. В работе форума приняли участие 20 стран. Евразийский телефорум – встреча представителей телевизионных и радиокомпаний, спутниковых телеканалов, коммуникационных и рекламных агентств, дистрибьюторских и  продюсерских центров, кинокомпаний, электронных и печатных СМИ.
Детальніше...
 
Приглашают десантники России Надрукувати Надіслати електронною поштою
Дорогие друзья! Союз десантников России, Командование ВДВ и Федерация армейского рукопашного боя, проводят 10-й международный турнир по армейскому рукопашному бою, посвящённый 100-летию В. Ф. Маргелова. с 12 по 14 декабря сего года, в спортивном комплексе ЦСКА (г. Москва, Ленинградский проспект, д.39а).

Детальніше...
 
Патріотична акція Надрукувати Надіслати електронною поштою
 8 листопада за ініціативи Чернівецької обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), голова – Станіслав Козак, відбулася патріотична акція західних областей зі сходження на найвищу гору України – Говерлу.
Під час акції було відвідання пам’ятників загиблим воїнам у роки Великої Вітчизняної і Афганської воїн, а також вивчення маловідомих сторінок історії нашої держави.
Детальніше...
 
У Харкові створено Велику громадську раду з питань соціальної політики Надрукувати Надіслати електронною поштою
  До її складу увійшли лідери громадських організацій - партнерів управління праці та соціального захисту населення Харківської міської ради, які не один рік поспіль реалізують проекти по наданню різноманітних соціальних послуг мешканцям міста.
Детальніше...
 
Расширен список ветеранов боевых действий - граждан Россиийской Федерации Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Закон, который мы сегодня публикуем, наконец-то восстановил справедливость в отношении советских и российских военнослужащих, волею командования заброшенных на африканские войны.
Детальніше...
 
КОНСТАНТИН СТОГНИЙ СНИМАЕТ ИСТОРИИ ОБ АФГАНЕ Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Докумекталка
   Нам расскажут о штурме дворца Амина и украинцах, принявших ислам
  На днях Константин Стогний (ICTV) отправился в столицу Афганистана Кабул, чтобы отснять ряд документальных фильмов об этой стране. Всего запланировано три картины.
Детальніше...
 
Танковий прорив для ЗС україни Надрукувати Надіслати електронною поштою
  "Булатна" міць нашого війська
   У Харкові на Державному підприємстві "Завод ім. В.О. Малишева" завершеноприйом та передачу 10 модернізованих на основі танків Т-64Б бойових машин "Булат", які успішно пройшли випробування на полігоні оборонного підприємства у Федорці Харківської області. Перші броньовані машини, прийняті комісією, завантажені на залізничні платформи.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Наступна > В кінець >>

Всього 6033 - 6058 з 6424

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.