" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Новини Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41126860 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Украинских миротворцев зовут в Афганистан Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Министр обороны США Роберт Гейтс на встрече с главами военных ведомств 12 стран Юго-Восточной Европы, которая проходила в македонском городе Охрид, обратился к представителям стран Юго-Восточной Европы с призывом отправить свои войска в Афганистан. "В то время как ситуация в Ираке постепенно улучшается, США призывают вас рассмотреть возможность направить войска в Афганистан",– сказал господин Гейтс. Из-за эскалации противостояния с движением "Талибан" в Афганистане США решили увеличить военное присутствие в этой стране, в том числе за счет государств, не являющихся членами НАТО. На встрече в Охриде присутствовали и представители Украины.
Детальніше...
 
Кремль шьет Ющенко «кольчугу» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Оружейный скандал может быть использован Москвой для дискредитации президента Украины
В 2002 году мир облетела аудиозапись, сделанная охранником Николаем Мельниченко в кабинете президента Украины. На пленке Леонид Кучма обсуждал с директором предприятия «Укрспецэкспорт» Валерием Малеевым возможность продажи радаров «кольчуга» Ираку.
Пока записи Мельниченко упоминались только в связи с убийством журналиста Гонгадзе, никто не удосужился проверить их подлинность. Как только Кучма на пленках заговорил о Саддаме Хусейне, за дело взялись эксперты агентства по национальной безопасности США, доказавшие аутентичность записей. После этого Кучме была устроена международная обструкция.

Детальніше...
 
Украинская армия получила 10 новых танков «Булат» Надрукувати Надіслати електронною поштою
   «Завод им. Малышева» изготовил для Вооруженных сил Украины очередную партию танков БМ «Булат» из 10 боевых единиц.
  Об этом заявил и.о. генерального директора завода им. Малышева Алексей Подгорный.
  5 октября это предприятие отгрузило 10 единиц БМ «Булат», являющихся частью партии, которая должна быть изготовлена для украинской армии в 2008 году.
  «Танки «Булат» изготовляются по заказу Минобороны в соответствии с контрактом, который заключен в рамках программы обновления бронетанкового парка украинской армии», - сказал Подгорный.
  Он напомнил, что раньше в действующие части ВСУ завод отправил две партии БМ «Булат» общей численностью 36 единиц.
Детальніше...
 
ОДИН ИЗ УЧАСТНИКОВ ГОЛОДОВКИ ВЕТЕРАНОВ-"АФГАНЦЕВ" В МАХАЧКАЛЕ ГОСПИТАЛИЗИРОВАН Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Один из участников голодовки ветеранов афганской войны в Махачкале Иман Султано был госпитализирован в отделение кардиологии с высоким давлением.
  "Афганцы" находятся в палаточном городке, развернутом в махачкалинском парке, где стоит обелиск павшим в Афганистане воинам-интернационалистам.
Детальніше...
 
Харьковский областной союз ветеранов Афганистана объявил конкурс среди СМИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Харьковский областной союз ветеранов Афганистана объявил конкурс среди средств массовой информации г. Харькова и Харьковской области на лучшую работу по освещению событий Афганской войны и современной деятельности воинов-интернационалистов, посвященный 20-й годовщине вывода советских войск из Афганистана.
Детальніше...
 
Дмитрий Медведев подписал закон о соцподдержке ветеранов боевых действий Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Президент России Дмитрий Медведев подписал федеральный закон "О внесении изменений в федеральный закон "О ветеранах", принятый Госдумой 3 сентября 2008г. и одобренный Советом Федерации 19 сентября с.г., сообщила пресс-служба главы государства.
Детальніше...
 
Інформаційне повідомлення Надрукувати Надіслати електронною поштою
     4 жовтня у Сімферополі відбулася VI звітно-виборна конференція Кримської республіканської організації УСВА. Про роботу правління звітував голова КРО УСВА Сергій Куніцин. Відбулася зацікавлена розмова щодо діяльності організації, перспектив її подальшого розвитку. Ухвалено відповідні програмні рішення.
  Головою  КРО  УСВА  на  новий  статутний період одностайно обрано С. В. Куніцина, головою ревкомісії С. М. Жученка. У роботі конференції взяли участь голова УСВА С. В. Червонописький та голова ревкомісії УСВА В.Г.Сіроштан.
  Того ж дня, перед початком роботи конференції  біля пам’ятника полеглим «афганцям» було урочисто відкрито встановлений елемент меморіального комплексу – новий БМП-2.
Прес-служба УСВА.
 
Детальніше...
 
З 1 жовтня – чергове підвищення пенсій Надрукувати Надіслати електронною поштою
  З 1 жовтня відбулося подальше підвищення пенсій у зв’язку зі збільшенням оцінки величини одного року страхового стажу та розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Як відомо, з 1 січня цього року оцінка величини одного року страхового стажу становить 1,2% (до цього ця величина становила 1,0 %). З 1 жовтня цього року ця величина збільшиться до 1,35%. Про це сьогодні, 24 вересня, ЗІК повідомила прес-служба Міністерства праці та соціальної політики України.
Детальніше...
 
Офіційна зустріч побратимів Надрукувати Надіслати електронною поштою
З 25 по 27 вересня 2008 р. у м. Калінінград (Російська Федерація) відбулося засідання Координаційної Ради Комітету у справах воїнів-інтернаціоналістів при Раді глав урядів держав-учасниць Співдружності. Голова Комітету, Герой Радянського Союзу Аушев Руслан Султанович відзвітував про роботу цього дійового міждержавного органу з вересня минулого року. 
Детальніше...
 
ЛЮДИ, НЕ БУДЬТЕ БАЙДУЖИМИ! Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
Шановні співвітчизники!
   Коли Ви отримаєте це звернення, певно, подумаєте - чергова політична листівка. Але це не так. Звернутись до Вас нас змусила ситуація, яка склалася в нашій країні. Ми - соціалісти, з перших днів існування України виступали за багату, справедливу, чесну і сильну державу. Саме нашими зусиллями було прийнято Конституцію, порятовано освіту, підтримано науку, відновлено обов'язкову середню освіту, земля не стала товаром, ми послідовно захищали селянина, ініціювали спрощену систему оподаткування для дрібного і середнього підприємця, нашою волею почав працювати закон про дітей війни. Ми першими піднялися на боротьбу з кучмізмом, на захист сплюндрованої демократії, свободи слова. Ми завжди виступали за єдність українського народу, не ділили його на Схід і Захід.
 
Детальніше...
 
В России может быть учрежден День ветерана боевых действий Надрукувати Надіслати електронною поштою
Губернатор Московской области Борис Громов сообщил об инициативе учреждения в России Дня ветерана боевых действий.
Этот День может отмечаться 15 февраля, в годовщину вывода советских войск из Афганистана в 1989 году, сказал губернатор в пятницу в ходе совместного заседания комиссии Общественной палаты РФ по делам ветеранов, военнослужащих и членов их семей и оргкомитета по подготовке к 20-летию вывода советских войск из Афганистана.

Детальніше...
 
День партизанской славы Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image  Президент Виктор Ющенко поздравил ветеранов с Днем партизанской славы, сообщает пресс-служба президента.
  "В трагические годы Второй мировой войны сотни тысяч сыновей и дочерей Украины самоотверженно боролись против немецко-фашистских захватчиков. В партизанских отрядах, в подполье в неравной борьбе с нацистами они вершили подвиг ради жизни будущих поколений. Честь и слава героям", - сказано в поздравлении Ющенко.
Детальніше...
 
СПУ готова к выборам Надрукувати Надіслати електронною поштою
      Александр Мороз: Соцпартия полностью готова к выборам: штабы развернуты, люди подобраны, организации на местах мобилизованы
   «Соцпартия полностью готова к выборам: штабы развернуты, люди подобраны, организации на местах мобилизованы. Но мы предлагали КПУ и другим левым партиям рассмотреть вопрос формирования левого блока - когда будет угроза проведения внеочередных выборов.
   Этот вопрос открыт и сейчас, хотя мы не настаиваем. Просто в рабочем порядке готовы обсуждать перспективы такого союза. Правда, об объединении с СДПУ(о) речь не идет: такой союз, думаю, не будет выгоден ни объединенным социал-демократам ни социалистам.
 
Детальніше...
 
Вдосконалення системи пільг Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Image   Міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова: "Уряд впорядкує систему надання пільг з метою більш дієвого та справедливого соціального захисту громадян"
  Кабінет Міністрів України нещодавно на своєму засіданні прийняв постанову про утворення Міжвідомчої комісії з упорядкування системи надання пільг.
Прокоментувати цей документ, а також розповісти про його значення для чималої кількості українських пільговиків, кореспондент УКРІНФОРМу попросила міністра праці та соціальної політики Людмилу Денісову, яка, до речі, уповноважена урядом очолити щойно створену міжвідомчу комісію. 
 
Детальніше...
 
З Верховної Ради Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Комітет у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів рекомендує парламенту прийняти за основу проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів з питань пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб
   Законопроектом (реєстр.№2337), зазначалось на засіданні, пропонується поновити учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС з числа військовослужбовців 10-відсоткову надбавку до пенсії для ліквідаторів І категорії та 5-відсоткову надбавку для ліквідаторів ІІ та ІІІ категорій. Передбачається також посилити соціальні гарантії батькам загиблих (померлих) або зниклих безвісти військовослужбовців строкової військової служби через підвищення їм з 1 січня 2009 року доплати до основної пенсії у зв´язку з втратою годувальника з 25 до 40 відсотків прожиткового мінімуму для непрацездатних осіб.
Детальніше...
 
22 вересня — День партизанської слави Надрукувати Надіслати електронною поштою
 АНАТОЛІЙ ЧАЙКОВСЬКИЙ: «ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ НАРОДНИХ МЕСНИКІВ ПОЛЯГАЛО НЕ В ЗНИЩЕННІ ЖИВОЇ СИЛИ ПРОТИВНИКА, А В ПОРУШЕННІ РОБОТИ ЙОГО КОМУНІКАЦІЙ, СІЯННІ ПОЧУТТЯ НЕВПЕВНЕНОСТІ Й СТРАХУ»
Попри розмаїття існуючих сьогодні думок та позицій щодо підпільно-партизанського руху в Україні, в одному опоненти одностайні: на меті тих, хто зі зброєю в руках боровся з нацистами, був захист України, її історії, генофонду, врешті-решт — майбутнього. І велику повагу викликає той народ, чиї нескорені сини й дочки ціною власного життя відстоювали право на життя, право на існування своєї нації...
Детальніше...
 
Увічнення пам’яті Надрукувати Надіслати електронною поштою
  17 вересня відбулося засідання Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій за галовування її керівника, Віце-прем’єр-міністра України І. В. Васюника.
Детальніше...
 
Голові Соціалістичної партії України О. О. Морозу Надрукувати Надіслати електронною поштою
Шановний Олександре Олександровичу!
Центральний Комітет Комуністичної партії України отримав Ваш лист від 14 липня 2008 року.
Актуальність порушеної в ньому проблеми консолідації лівого руху не підлягає для нас сумніву. Ми незмінне відстоюємо єдність політичних сил, які виступають за соціальну справедливість і народовладдя.
Хоча постановка питання про створення лівого блоку для участі в дострокових парламентських виборах передчасна, оскільки самі ці вибори є гіпотетичними, Президія Центрального Комітету запропонувала обговорити Ваш лист всім місцевим організаціям партії. Від їхньої позиції' залежатиме наша остаточна відповідь на нього.
Детальніше...
 
Відкритий лист Голови СПУ Олександра Мороза до лідера комуністів Петра Симоненка Надрукувати Надіслати електронною поштою
Керівним органам Комуністичної партії України
Першому секретареві ЦК Компартії України
П.Симоненку
Шановний Петре Миколайовичу!
Товариші!
   Аналіз розвитку ситуації свідчить про актуальність проблеми консолідації політичних сил, що борються за соціальну справедливість та захист інтересів трудящої людини. Досвід переконує, що навіть невелика присутність лівих в парламентській коаліції та виконавчих органах дозволяє позитивно впливати на внутрішню і зовнішню політику держави. Характерно, що з переважної більшості питань голосування фракцій комуністів і соціалістів було однаковим, це із задоволенням сприймалося громадянами.
Детальніше...
 
Гелікоптери полтавського виробництва виходять на світовий ринок Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image  "Підприємцем року", згідно з підсумками конкурсу, започаткованого міськвиконкомом Полтави, визнано директора ТОВ "КБ "Аерокоптер" Ігоря Політучого. Про це УКРІНФОРМу повідомила прес-служба Полтавської міської ради. Підприємство спеціалізується на виробництві легких гелікоптерів.
   - У 1999 році ми з друзями - В'ячеславом Щербаком (нині він головний конструктор) та Анатолієм Хоменком (тепер начальник виробництва) в Полтаві організували конструкторське бюро, - пояснює колишній військовий пілот-винищувач Ігор Політучий. - Першу гвинтокрилу машину зробили за кресленнями Олександра Запішного. На жаль, він розбився на своєму мотодельтаплані.
Детальніше...
 
Отечество в безопасности Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image   Правительство подготовилось к возможным угрозам государственному суверенитету
  Кабинет министров поручил Министерству обороны до ноября провести "оценку военной угрозы Украины". Это распоряжение содержится в принятом на заседании правительства "Плане мероприятий по реализации стратегии национальной безопасности Украины на 2008 год". Эксперты называют его "естественным". Кроме того, "План..." предусматривает активизацию работы властей в вопросе борьбы с теневыми финансовыми потоками, решение вопросов замороженных конфликтов и проведение инвентаризации Черноморского флота Российской Федерации.
Детальніше...
 
В Киеве открыли выставку Восточная Украина в подполье ОУН и УПА Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image  В Киеве открыли документальную выставку Восточная Украина в подполье ОУН и УПА, приуроченную к 90-летию со дня рождения руководителя украинского подполья на Донбассе в годы Второй мировой войны Евгения Стахова.
  Об этом рассказал организатор выставки, глава всеукраинской молодежной организации Студенческое братство Олег Яценко на пресс-конференции в понедельник в Киеве.
  В свою очередь народный депутат Украины от блока НУ-НС Олесь Доний высказал убеждение, что подобные выставки позволяют акцентировать внимание украинского общества на том, что борьба за независимость была сосредоточена не только на оси Киев-Львов.
Детальніше...
 
АВТОМАТ И ГИТАРА Надрукувати Надіслати електронною поштою
      Многие ли из нас до недавнего времени знали о существовании небольшого рабочего поселка Рудня? Ответ, по-моему, очевиден... Расположенный в северной части Волгоградской области, в 360 километрах от областного центра, живет он тихой, спокойной жизнью русской провинции. Одноэтажные кирпичные дома обрамлены зеленью деревьев и кустарников, августовское 40-градусное марево загоняет людей под крыши, ребятня плещется в чистейшей воде местных речек. Но именно здесь в 2007 году в августе состоялся первый фестиваль военно-патриотической песни и поэзии «От войны до войны: автомат и гитара», в котором приняли участие 33 автора-исполнителя и вокально-инструментальных ансамбля. Большинство из самодеятельных артистов, согласно статусу фестиваля, прошли дорогами Афганистана или других «горячих точек».
 
Детальніше...
 
Небайдужість Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Керіництву УСВА надійшли цікаві обґрунтовані пропозиції Гурської Н. М. Ревізійна комісія УСВА вважає за необхідне ознайомити з ними більш широкий загал, в першу чергу активістів Спілки.
Володимир Сіроштан
Детальніше...
 
Податки з учасників бойових дій Надрукувати Надіслати електронною поштою
  З 1 січня 2004 року, згідно з Законом «Про податок з доходів фізичних осіб», змінено порядок оподаткування доходів фізичних осіб та порядок надання пільг щодо оподаткування.
  Значно знижено податковий тиск: замість п'яти ставок оподаткування доходів фізичних осіб (з максимальною – 40 відсотків), передбачених Декретом про прибутковий податок з громадян, який був чинним до прийняття закону, встановлена одна ставка податку — 15 відсотків.

Детальніше...
 
Ворожа поведінка міністерства. Надрукувати Надіслати електронною поштою
  Міністерство праці та соціальної політики України (міністр Денисова Л. Л.) посилює свою протидію вимогам ветеранів війни повернути санаторій ім. Семашка (АРК, Симеїз) до сфери управління Держкомітету України у справах ветеранів. В літньо-осінній сезон, що вже закінчується, можливості санаторію використано міністерством в комерційних цілях.
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 Наступна > В кінець >>

Всього 6085 - 6110 з 6424

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.