Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40971717 Відвідувачів
Боевое Братство
Урядовий портал
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Привітання Прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
 Шановні учасники бойових дій!
   Сердечна вітаю Вас з Днем вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 19 річницею виведення військ з Афганістану!
   На сьогодні в Україні мешкає понад 250 тис. учасників бойових дій на території інших держав і родин загиблих.
   У цей день ми згадуємо всіх, чиє життя забрали бойові дії та воєнні конфлікти, низько їм вклоняємося та вшановуємо тих, хто залишається в строю і передає свій багатий життєвий досвід молоді.
   Ми пам'ятаємо про борг суспільства перед Вами і спрямовуємо всі зусилля та ресурси на забезпечення Вам гідних умов життя. Переконана, що з кожним роком поліпшуватиметься добробут наших громадян.
   Нехай спільне бажання забезпечити Україні достойне майбутнє, відродити духовність нашого народу, примножити його кращі традиції об'єднує всіх в ім'я процвітання нашої держави.
   Від щирого серця бажаю Вам, Вашим родинам міцного здоров'я, благополуччя, довголіття та мирного неба!
  З повагою
  Прем'єр-міністр України                                                                                 Юлія ТИМОШЕНКО
  14 лютого 2008 р.
           м. Київ
 
 
 
Заява Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Надрукувати Надіслати електронною поштою
      На розгляд Верховної Ради внесено проект Бюджету 2008. Виконуючи замовлення влади, засоби масової інформації вже трублять про його виняткову соціальну спрямованість. І це звучить ієзуїтськи, бо вже з першого ознайомлення з представленим бюджетним документом виникає тверде переконання, що проти учасників бойових дій, сімей загиблих, ветеранів - інвалідів розгортається з боку влади спланований геноцид. В перше за роки української державності робиться спроба майже повністю «на корню» знищити соціальний захист кожного п'ятого громадянина України - ветерана, чорнобильця, інваліда. Елементарний аналіз статей бюджетного закону свідчить про те, що під пільгове забезпечення підпадає тільки 8-10 % соціальнo незахищеної частини нашого народу. Вилучені ж мільярди сплановані під внутрішній «дерибан» серед нових - старих можновладців.
   А тому вимушені попередити законодавчу та виконавчу владу про наступне: якщо не схаменуться ті, хто проштовхує антинародний бюджет, то буде піднята всеукраїнська хвиля протесту по всіх регіонах країни для охолодження гарячих голів антинародних «керівників».
  
   Правління УСВА
   27.12.2007
 
 
Лист до Прем'єр-міністра України Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
 Прем'єр-міністру України
Януковичу В.Ф.

Шановний Вікторе Федоровичу!
     Ще у лютому нинішнього року ухвалено рішення Кабінету Міністрів щодо створення Державного комітету України у справах ветеранів та його головою затверджено Плосконоса Ігора Миколайовича.
    Нажаль, на цьому і закінчилася організаційна увага Уряду до вирішення проблем ветеранів, серед яких тільки ветеранів війни та дітей війни більше 10 мільйонів громадян України. Всі спроби громадських рухів активізувати вирішення елементарних питань щодо початку роботи центрального ветеранського органу виконавчої влади наштовхується на спротив з боку низки міністерств і відомств, і в першу чергу Міноборони.
    З цього приводу Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) отримує величезну кількість обурених звернень від членів своєї та інших ветеранських організацій. Вимоги активізувати громадську позицію набрали масового характеру. Недовіра до дій коаліційного Уряду набуває значного поширення у багатомільйонному ветеранському середовищі.
     А тому вимушений довести до Вас особисто інформацію про готовність 24 об'єднань ветеранів війни і військової служби провести в найближчий час жорстку протестну акцію біля стін Кабінету Міністрів України.

З повагою
Голова УСВА   
С.Червонописький
 
 
С. Червонописький відмовився від нагороди президента Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
Червонописький С.В.    Звернення Голови Української Спілки ветеранів Афганістану, Народного депутату України Сергія Червонописького

Шановні співвітчизники, шановні ветерани!

Під час війни в Афганістані, я, офіцер Радянської Армії, кров'ю і здоров'ям заслужив ряд бойових нагород. Тоді ордени давали за виконання бойових завдань. Я приймав ці нагороди з гордістю і легким серцем, і ніхто з моїх підлеглих не міг мене дорікнути у несправедливості володіння ними. Ордени додавали громадянину, що виконав обов'язок перед Батьківщиною, пошану й авторитет в народі.
Проте сьогодні я вимушений відмовитися від однієї з вищих державних нагород, ордена "Ярослава Мудрого", яким Президент України прийняв рішення нагородити мене.
Впевнений, що в наші дні, ми, державні діячі, політики, не маємо права нагороджувати один одного орденами. Стан життя наших громадян, стан життя ветеранів війни і інвалідів, ветеранів військової служби і праці, зараз не такий, щоб ми могли собі дозволити опочивати на лаврах. Чи може у таких умовах дивитися з чистою совістю політик, увінчаний нагородами, в очі своїм виборцям? Не про нагородження повинна думати наша влада. Ми, політики, свій обов'язок перед Батьківщиною ще не виконали.
Політика Держави стосовно ветеранів залишається остаточно не визначеною. В 2005-у році за рішенням Президента України був ліквідований Державний комітет України у справах ветеранів. Але життя ветеранів це ніяк не поліпшило, навпаки, вирішення багатьох проблем тільки загострилося. Якби я прийняв орден, значить погодився б зі всіма, на мій погляд, несправедливими рішеннями влади у сфері роботи з ветеранами. Така нагорода не додасть мені пошани з боку товаришів по зброї. Маю честь.

Голова Української Спілки ветеранів Афганістану
(воїнів-інтернаціоналістів)         
Народний депутат України                                                                                           С.Червонописький

 
 
Пропозиції Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
СПУПРОПОЗИЦІЇ
фракції СПУ у Верховній Раді України щодо покращення соціального, правового і морального захисту ветеранів війни.
     
      Кабінету Міністрів України:

      з метою забезпечення державних гарантій соціального захисту військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, їх безоплатного медичного обслуговування, увічнення пам'яті ветеранів і жертв війни:

Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 Наступна > В кінець >>

Всього 55 - 63 з 70

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов