" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Голова УСВА Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41047534 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Голова УСВА


Телеграмма от Громова Б. В. Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
 Уважаемый Сергей Васильевич
Примите самые теплые поздравления по случаю Вашего 50-летия. В этот день я рад выразить вам свое глубокое уважение как сильному неординарному человеку, талантливому руководителю, настоящему профессионалу.
Всю жизнь вы честно служили Родине и сумели сохранить лучшие человеческие качества – отзывчивость, добропорядочность, верность своим принципам.
Ваша постоянная работа по защите интересов и помощи ветеранам Афганистана, семьям погибшим в военных конфликтах является достойным продолжением верного и благородного служения отечеству. Желаю Вам, Сергей Васильевич, доброго здоровья, счастья, долгих лет жизни, успехов в вашем труде и всего самого хорошего.
Губернатор московской области,
Герой Советского Союза Б. В. Громов.

 
 
Отношение к ветеранам - это отношение к будущему страны Надрукувати Надіслати електронною поштою
     Исполнилось 18 лет с того дня, когда последний советский солдат покинул территорию Демократической Республики Афганистан. Эта одновременно грустная и радостная дата стала поводом почтить память погибших, вспомнить о былых боях и походах и в то же время более пристально всмотреться в те проблемы и явления, которыми живут сегодня ветераны той необъявленной войны. Своими взглядами на злободневные вопросы ветеранского движения, его успехи и проблемы поделился руководитель Украинского Союза ветеранов Афганистана (УСВА), народный депутат Украины, генерал-майор Сергей Васильевич Червонопиский.
 
Детальніше...
 
Накопичувальна система державного пенсійного страхування буде загальнообов'язковою Надрукувати Надіслати електронною поштою
      Впровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування   має на меті, в першу чергу, створення для майбутніх пенсіонерів додаткових джерел доходів у старості, а також залучення довгострокових інвестицій в економіку, що позитивно вплине на розвиток фінансового ринку.
     Як відомо внески до Пенсійного фонду становлять 35 відсотків (33,2 % - для роботодавця та 0,5 - 2% для фізичної особи), тобто третину заробітку віддаємо в Пенсійний фонд і ще до інших фондів соціального страхування 5,8 %. Демографічна ситуація в  Україні є сприятливою – кількість пенсіонерів буде постійно збільшуватися при цьому кількість осіб, які забезпечують виплату пенсій, через сплату обов'язкових внесків буде зменшуватися.
      За таких обставин та з метою уникнення збільшення розмірів внесків і здійснення інших непопулярних заходів щодо обмеження видатків Пенсійного фонду України та для забезпечення виплати пенсій на рівні не нижче за діючий - понад 40 відсотків, ми повинні забезпечити запровадження другого рівня пенсійної системи.
      Запровадження накопичувальної пенсійної системи дозволить нам забезпечити розмір пенсій із двох рівнів в рік призначення пенсій у розмірі майже 50 відсотків до середньої заробітної плати, а для   наявних   пенсіонерів   у   розмірі   більшому,  ніж в умовах функціонування однорівневої солідарної пенсійної системи.
 
 
Заява з приводу спроби дострокового припинення повноважень Верховної Ради України Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Червонописький С.     Наша країна опинилась на порозі великих потрясінь. За всі роки свого існування вона ніколи не була так близька до відвертого громадянського протистояння як зараз.
     І це при тому, що в останній час країна вийшла на стабілізацію росту економічних показників, почали системно підвищуватись соціальні стандарти. Більш чітко почало вимальовуватись місце України у світовій спільноті, де динамічно зростає економічна і політична конкуренція.
     Незважаючи на позитив останнього часу, на догоду групі безвідповідальних політиків президент України підписав Указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради. Свій вердикт повинен винести Конституційний Суд
 
Детальніше...
 
Виступ голови УСВА, народного депутата України Червонописького С.В. в Верховній раді 17.04.07 Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Червонописький С.В.      Комітетом у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів розглянуто і підтримано проект Закону України „Про внесення зміни до статті 1 Закону України „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною", якій розроблено Кабінетом Міністрів України у зв'язку із необхідністю приведення у відповідність до законів України „Про Державний бюджет України на 2006 рік" і „Про Державний бюджет України на 2007 рік" щодо надання однакових прав ветеранам війни, які брали участь у бойових діях на території інших держав, із учасниками бойових дій під час Великої Вітчизняної війни в частині призначення пенсій за особливі заслуги перед Україною. 
Детальніше...
 
Депутатський запит (Відкритий лист) Президенту України Ющенку В.А. Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
     28 березня 2007 р.
Шановний пане Президенте!
     14 березня нинішнього року до міністра праці та соціальної політики України М. Папієва з офіціальною нотою (№ МП 1-2007) звернувся керівник Офісу зв'язку НАТО в Україні Джеймс Грін. За змістом цей документ настійливо радить уряду України як себе повести у формуванні функцій і задач новоствореного Державного комітету у справах ветеранів. Зокрема, майже в ультимативній формі заперечується підпорядкування Держкомітету ветеранів питань адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, які тимчасово, у силу своєї невластивості, були виведені у відомство Міністерства оборони України.
     І справа не тільки у тому, що нашу Державу відверто принижують такого роду «нотами», втручаючись у її внутрішні справи.
 
Детальніше...
 
Партнерство заради миру? Надрукувати Надіслати електронною поштою
       23 березня 2007 р.
     Виступ народного депутату, голови УСВА ЧЕРВОНОПИСЬКОГО С.В. у Верхоній раді України.
     Вийти на цю трибуну мене змусив один дуже цікавий документ, який я тримаю в руках і всім показую. Це офіційна нота від імені НАТО до  міністра України у справах праці та соціальної політики Папієва М. М. Автор - такий собі пан Джеймс Грін.
     Про що йдеться мова: ви знаєте, уряд Януковича відновив діяльність Державного комітету України у справах ветеранів і зараз іде розбудова цього комітету. Так от такі собі пани, уже знатівського погляду, мають нахабність незаконно втручатися у внутрішні справи України, тобто керувати: „Пане міністре, ти роби отак, а не робити отак”. Знаєте, просто мені огидно ці папери тримати в руках, просто вже колись я казав, що за державу обідно. Тут не просто „обідно”, це вже іде якесь понукання нашою державою.
     І тут дуже чіткі поради, що от „ви не можете зробити оце, тому що не рекомендується і ми недопустимо вас у міжнародні програми”. Я ці документи передам, як свій офіційний запит щодо втручання у внутрішні справи України.
 
 
Опозиція готує "троянського коня" для українського народу Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
Виступ народного депутата, голови УСВА Червонописького Сергія у Верховній Раді 14 березня 2007 р.
     Відомо, що головним питанням всякої революції є питання влади.
     Бездарно втративши владу, організатори “помаранчевої революції” зараз намагаються взяти реванш не гребуючи нічим – в тому числі небезпечним і для людей та держави методами.
     Підбурювання певних верств населення до протиправних дій, створення так званої “народної самооборони”, а насправді бойових загонів, вивчаючих тактику дій в умовах міста, використання повним ходом військової термінології – все це нам дуже знайомо. Ще живі ті, хто більше, як півстоліття назад, знищили те, що народилося під барабанний бій на майданах під час факельних процесій.
 

Детальніше...
 
С.ЧЕРВОНОПИСЬКИЙ: "Відновлення роботи Держкомітету у справах ветеранів - наше серйозне досягнення" Надрукувати Надіслати електронною поштою
      У квітні 2005 року ветерани одержали неприємний сюрприз від Президента: профільний Державний комітет при Кабінеті Міністрів було ліквідовано після відповідного Указу Віктора Ющенка. Його роботу мало виконувати Міністерство праці та соціальної політики. У Держкомітеті таке рішення "помаранчевої" влади тоді порахували політичною помстою. І ось, майже через два роки, 12 січня цього року Верховна Рада прийняла постанову про те, щоб рекомендувати Кабінету Міністрів протягом місяця розглянути можливість відновлення цього комітету. Чому це необхідно, з'ясовували у Сергія ЧЕРВОНОПИСЬКОГО, народного депутата України, члена фракції соціалістів, першого заступника голови Комітету Верховної Ради у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів. Голова Української Спілки ветеранів Афганістану запевнив, що відновлення Держкомітету - вже вирішене питання.
 
Детальніше...
 
Помилка президента Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Червонописький С.В.     Ввести мораторій на нагородження державних діячів і службовців державними відзнаками на необмежений термін - про це у Верховній Раді заявив голова Української Спілки ветеранів Афганістану, член фракції СПУ Сергій Червонописький.
     Депутат виступив із критикою того, що президент Віктор Ющенко нагородив екс-генпрокурора Михайла Потебенька орденом Ярослава Мудрого III ступеню.
 
Детальніше...
 
Виступ народного депутата України Сергія Червонописького в Верховній Раді Надрукувати Надіслати електронною поштою
 
Червонописький С. В. Шановні друзі!
     Свій виступ хотів би розпочати відомими усім словами: "Кожне суспільство є настільки цивілізованим і моральним, наскільки воно поважає своїх ветеранів". На жаль, сьогодні очевидним є той факт, що нинішній українській спільноті ще дуже далеко до цього високого визначення.
 
Детальніше...
 
Виступ С.В. Червонописького, народного депутата України, голови УСВА у Верховній Раді України Надрукувати Надіслати електронною поштою

29.11.2006 року.
 Червонописький С. В.     Фракція соціалістів, вже вкотре  вимушена  порушувати питання  щодо створення Державного Комітету України у справах ветеранів війни та військової служби.
     Як центральний орган виконавчої влади такий Держкомітет існував і у минулому році був ліквідований указом президента. Хочу відмітити, що помічники підвели гаранта Конституції в черговий раз, бо зроблено це було у день народження Гітлера.

    
 
Детальніше...
 
За бюджет на 2007 год нужно бороться! Надрукувати Надіслати електронною поштою
      30 октября состоялась рабочая встреча народных депутатов Червонопиского Сергея Васильевича  и Зубко Юрия Григорьевича с первым заместителем министра финансов Украины Копыловым Вадимом Анатольевичем.
     Во время встречи обсуждались вопросы формирования бюджета Украины на 2007 год. Представители Украинского Союза ветеранов Афганистана, как известно, занимают очень жесткую, непоколебимую позицию в отношении всех статей бюджета, касающихся ветеранов и семей погибших.
     Со своей стороны первый заместитель министра финансов Копылов В. А. по итогам обсуждения подтвердил, что будет придерживаться позиции УСВА: для ветеранов не должно быть допущено никаких ухудшений.
 
 
Коментар Червонописького С. В. до проекту Закону “Про Державний бюджет України на 2007 рік”. Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Червонописький    Оприлюднення проекту Закону України «Про Державний бюджет України на 2007 рік» спричинило звернення громадян, ветеранів війни і військової служби  про можливі порушення їх прав внаслідок зупинення згаданим законопроектом положень низки Законів України щодо оплати праці, соціального забезпечення, гарантій, пільг та компенсацій, якими вони користувалися і користуються.
 
Детальніше...
 
Червонописький Сергій Васильович Надрукувати Надіслати електронною поштою
Детальніше...
 
Сергей Червонопиский, «афганец», генерал-майор. Надрукувати Надіслати електронною поштою

Chervonopiskiy«В некоторых областях Украины после войны «афганцев» умерло больше, чем погибло во время боевых действий в Афганистане»

Есть даты, которые не отмечают, но помнят в силу того, что забыть случившиеся в эти дни события просто невозможно. Именно к таким датам относится и 15 мая 1988 года, когда начался вывод советских войск из Афганистана. Начало окончания чужой войны, где гибли наши ребята, а их матери и жены узнавали о том, что их сын или муж погиб в Афгане только, когда им привозили цинковый гроб. В те годы на могильных плитах запрещалось писать: «Погиб в Афганистане». Писали: «Погиб при выполнении служебного долга». Власти не признавали, что это была война...

Официальный ввод регулярных частей Советской армии в Афганистан начался 25 декабря 1979 года, а вывод завершен 15 февраля 1989-го. За это время в боевых действиях и их обеспечении приняли участие 620 тысяч военнослужащих и 21 тысяча рабочих и служащих. Государственных наград удостоены 200153 человека. Звание Героя Советского Союза присвоено 72 воинам, в том числе 12 украинцам.

В боевых действиях в Афганистане участвовали около 150 тысяч выходцев из Украины, 3360 погибли, 72 пропали без вести или попали в плен. Без сыновей остались 2729 украинских матерей, без мужей - 505 вдов, без отцов - 711 детей. Раненными из Афганистана вернулись около 8 тысяч украинцев, инвалидами - почти 5 тысяч. Сейчас инвалидность имеет каждый пятый украинский «афганец».

Первая на территории СССР организация воинов-интернационалистов возникла в Черкассах в 1986 году, а 1989-м был создан Украинский союз ветеранов Афганистана. Ныне УСВА представляет интересы более 600 тысяч «афганцев», а также ветеранов военных конфликтов в других зарубежных странах и членов их семей. Главой Союза уже в третий раз избран основатель этой организации генерал-майор Сергей Червонопиский. Будучи лейтенантом, он был среди тех, кто первым пересек советско-афганскую границу в декабре 1979-го. Во время войны был первым комендантом Кабульского аэродрома, домой вернулся с ампутацией обеих ног в 24 года. Лидер украинских «афганцев» до сих пор воюет, но уже за права и социальную защиту своих подопечных.
Детальніше...
 
АФГАНСКИЙ ИЗЛОМ Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Червонопиский С. В.Бывшего десантника орденоносца Сергея ЧЕРВОНОПИСКОГО страна узнала в одночасье. Во время одной из телетрансляций легендарного I съезда Советов народный депутат СССР от Украины обличил Андрея Сахарова в том, что об афганской войне всемирно известный правозащитник поёт с чужого голоса. Тогда выступление ветерана было поддержано грозным воем "послушного большинства" съезда, и Червонопиский в глазах демократов едва ли не навсегда стал "чужим". С тех пор прошло более 15-ти лет, но и сегодня Сергей Васильевич убеждён в том, что его тогдашнее слово "от микрофона" было верным и даже необходимым. Потому что было справедливым.
 
Детальніше...
 
«Афганцы» должны защитить себя сами! Надрукувати Надіслати електронною поштою
   
 «Вместе мы – сила!»– так назвали украинские шурави свою акцию, целью которой стало одно желание – защитить себя и своих побратимов от тотального равнодушия власти… Беседа с Сергеем Червонописким –  лидером «афганского» движения в Украине.
 
   
Детальніше...
 
<< Початок < Попередня 1 2 3 Наступна > В кінець >>

Всього 41 - 58 з 58

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.