" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Публікації Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41059937 Відвідувачів
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Боевое Братство
Публікації
Юбилей дружеской организации ветеранов Афганской войны Надрукувати Надіслати електронною поштою
uzbekistan20190204_3.jpg   На торжественных мероприятиях в Ташкенте 1-2 февраля 2019 года, посвященных юбилею организации «Ветеран» Узбекистана, которые проводились по программе в честь 30-летия вывода войск из Афганистана,  присутствовали председатель Украинского Союза ветеранов Афганистана (воинов-интернационалистов) С. В. Червонопиский и член Правления УСВА, председатель Ровенской областной организации УСВА В. Ф. Гурницкий.
Детальніше...
 
Япония 1945. Конец Второй Мировой. День Победы!? Надрукувати Надіслати електронною поштою
040918_sm.jpgНикакой политики! Только личные впечатления и обновленные знания.
Дальний Восток многие годы манил нас с сыновьями своей романтикой отдаленности, неизведанности и героичности. В дальнейшей жизни юношеские мечты постепенно материализовались. Уже остались наши следы в уникальном Приморье, на вулканах Камчатки. Петропавловск-Камчатский стал для нас и портом, из которого мы уходили в плавание, зацепив транзитом северные Курильские острова, и аэродромом подскока для перелета на Командорские острова – советской части Алеутской гряды, где мы отдали дань уважения легендарному Витусу Берингу, побывав на его могиле на острове, носящем его имя.
Детальніше...
 
Синдром боевого стресса - с войной не уходит Надрукувати Надіслати електронною поштою
mechnikov_20180725_1sm.jpgДіяльність Дніпропетровської лікарні імені Мечнікова - один із найяскравіших прикладів відповідального і професійного ставлення до учасників бойових дій. В указах Президента України і рішеннях Верховної Ради України передбачено достатньо рекомендацій, виконання яких може відповідати життєвим потребам захисників вітчизни. Але, на жаль, не завжди і не всюди ветерани АТО зустрічають те, що вони повинні були б мати в повсякденному житті. Інколи з вини чи простої недбалості владних структур різного рівня, а інколи - в силу простого незнання того, що таке БОЙОВИЙ СТРЕС. Саме тому редакція журналу і пропонує всьому депутатському корпусу країни ознайомитися із статтею психолога з бойовим досвідом Ігоря Телегіна та коментарем до неї генерал-майора Сергія Червонописького.
Детальніше...
 
Від додаткової відпустки до виходу на пенсію раніше Надрукувати Надіслати електронною поштою
1513083987_status.jpgТрудові гарантії
Збереження місця роботи, посади й середнього заробітку за працівниками, призваними на строкову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу, військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період або прийнятими на військову службу за контрактом, у тому числі шляхом укладення нового контракту на проходження військової служби, під час дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення. Це стосується як роботи на підприємстві чи в установі, так і у фізичних осіб — підприємців, форма власності компанії також не має значення. Крім цього таким працівникам здійснюється виплата грошового забезпечення.
Детальніше...
 
Друг Украины. Бесстрашный пилот, униженный военнопленный, Надрукувати Надіслати електронною поштою
     ПОСЛЕДОВАТЕЛЬНЫЙ ПОЛИТИК - НЕПРИМИРИМЫЙ МСТИТЕЛЬ

Вьетнам вместе с Лаосом и Камбоджей   во второй половине XIX века входил в состав Французского Индокитая и находился в колониальной зависимости от Франции.
Детальніше...
 
105 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ ГРИГОРІЯ КРАВЧЕНКА Надрукувати Надіслати електронною поштою
Перший двічі Герой
МУЖНІСТЬ. Запроваджене у 1934 році звання Героя Радянського Союзу спочатку не передбачало жодних нагрудних відзнак, адже країна без цього знала кожного з найвідважніших в обличчя. Однак згодом стала очевидною потреба особливого знака, що засвідчував би присвоєння найвищої нагороди за виявлену сміливість, якою стала медаль «Золота Зірка».
Детальніше...
 
Памяти командарма Б. И. Ткача Надрукувати Надіслати електронною поштою
tkachbi20171025_1.jpgПоследнее интервью боевого генерала
Это интервью пролежало в архиве семь лет. Хорошо помню тот день, когда записывал его. Был конец марта 2010 года, весна вступала в свои права полным ходом. Живи себе и живи. Так собственно и было. Люди бежали по своим делам, парочки прогуливались возле метро «Арсенальная». Все отряхивались от холодов и ждали лета. Я же шел с другим настроением. С настроением историка, которому судьба подарила возможность пообщаться с человеком-эпохой – Борисом Ивановичем Ткачем, командующим 40-й армией в Афганистане в 1980 – 1982 годах.
Детальніше...
 
110 РОКІВ ВІД ДНЯ НАРОДЖЕННЯ СТЕПАНА СУПРУНА Надрукувати Надіслати електронною поштою
suprun9.jpgПілот від Бога
ПОСТАТЬ. Усезнайко-інтернет на запит про першого двічі Героя Радянського Союзу повідомляє, що це росіянин Борис Сафонов, який командував авіаполком на Північному флоті. Однак ідеться про першого нагородженого обома медалями «Золота зірка» саме в роки радянсько-німецької війни.
Детальніше...
 
Як допомогти дітям, душі яких обпалені війною? Надрукувати Надіслати електронною поштою
5503_p_20_img_0001.jpgБагатовікова історія війн і воєнних конфліктів засвідчує, що від них найбільше страждають діти. З цього приводу пригадав поетичні рядки Олександра Шугая. Він, звертаючись до ветеранів Другої світової війни, написав: «Чи снилося вам на розпутті страшної тієї війни, що візьме у Гітлера Путін пощерблений меч сатани?»
Детальніше...
 
Про новації у військовій освіті та системі соціального захисту Надрукувати Надіслати електронною поштою
5502_p_04_img_00011.jpgНаскільки зросло державне замовлення на підготовку військових фахівців і який при цьому конкурс серед абітурієнтів у військових вишах? Коли і які нові факультети й інститути можуть поповнити перелік військових вишів? Які основні завдання реформування системи військової освіти? Роз’яснення по цих та інших актуальних соціальних питаннях, зокрема щодо збільшення розмірів допомоги родинам захисників, а також про виплату компенсації контрактникам за піднайом житла та про інше йшлося під час прямої телефонної лінії в редакції газети «Народна армія» з фахівцями Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України
Детальніше...
 
Про аптечки, евакуаційні авто, військові кафедри й путівки в санаторії Надрукувати Надіслати електронною поштою
5497-27-04-2017_r_12_img_1.jpgЯкі зміни відбулись у військовій медицині за останні роки? Коли військо одержить необхідну кількість евакуаційної техніки? Що нового в системі освіти військових медиків? Де вилікувати зуби в районі АТО? Як отримати путівку в санаторій і на яких умовах? На ці та багато інших запитань наших читачів під час прямої телефонної лінії в редакції газети «Народна армія» відповідав директор Військово-медичного департаменту МО України генерал-майор медичної служби Андрій ВЕРБА
Детальніше...
 
ІНФОРМАЦІЙНА ДОВІДКА ЩОДО ФУНКЦІОНУВАННЯ У РІЗНИХ ДЕРЖАВАХ МІНІСТЕРСТВ У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ Надрукувати Надіслати електронною поштою
veteran1.jpgДО ВІДАННЯ ЯКИХ НАЛЕЖАТЬ ПИТАННЯ СТАТУСУ ПЕНСІЙНОГО ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАБЕЗБЕЧЕННЯ ВЕРЕТАНІВ, ВЕГЕРАНІВ-ІНВАЛІДІВ ТА ЧЛЕНІВ ЇХНІЇ СІМЕЙ ДЕРЖАВИ, СТРУКТУРІ ЦЕНТРАЛЬНИХ ВИКОНАВЧИХ ОРГАНІВ ЯКИХ Є ОКРЕМИЙ ОРГАН У СПРАВАХ ВЕТЕРАНІВ
Детальніше...
 
Подвиг відважних Надрукувати Надіслати електронною поштою
wow018.jpgСучасна війна на сході країни породила в історії України нову плеяду воїнів-героїв, подвиги яких ще належить гідно оцінити й вшанувати після завершення війни. Але поряд з ними ми не повинні забувати і героїв Другої світової – живих, яких залишилося дуже мало, і полеглих, зокрема, тих, яким до цього часу не віддано належну пошану.
Детальніше...
 
ЧОРНИЙ БІЛЬ ЗЕМЛІ НАШОЇ Надрукувати Надіслати електронною поштою
1804158.jpg    Вже майже третина століття пройшла, а ми ще й досі знімаємо з вух чорнобильську локшину. Тільки з часом по цій трагедії, за великим рахунком — найбільшій для всього людства, відкрилися приголомшливі обсяги брехні, якою харчувала нас влада. В радянській дійсності зважали не на правду, а на “Правду”. Але виросло покоління людей, яких матері носили не тільки під серцем, але й під радіоактивними хмарами. Виросло з розумінням того, що є небагато назв, які відомі краще ніж Чорнобиль.
Детальніше...
 
Коли і як запрацює накопичувальна пенсійна система? Надрукувати Надіслати електронною поштою
1492525305_pensnakopych.jpgПроведення пенсійної реформи в Україні вже давно назріло і навіть перезріло. Уряд готує власні пропозиції, однак вони зводяться лише до реформи солідарної пенсійної системи. У парламенті ж розробляють альтернативний варіант, який передбачає створення накопичувальної системи. Проект такої реформи винесено на громадське та експертне обговорення. Про це розповідає народний депутат України Юрій Соловей, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, представник фракції партії «Блок Петра Порошенка»:
Детальніше...
 
Ветеран АТО не має воювати з кожним водієм»: говоримо про пільговий проїзд Надрукувати Надіслати електронною поштою
unnamed_1_4_10.jpg    Як ветерани можуть користуватися правом на безоплатний проїзд і що робити, коли водій відмовляє у пільговому проїзді?
    Про те, які права мають ветерани на проїзд у громадському транспорті, у студії говоримо із Владиславом Альохіним, завідувачем сектору інформаційно-аналітичної роботи Державної служби України в справах ветеранів війни та учасників АТО, а також із ветеранами АТО Леонтієм Козаківським та Володимиром Скоробагатьком, які розповіли про свій досвід користування законним правом безкоштовного проїзду.
Детальніше...
 
Про майбутню реформу грошового та пенсійного забезпечення, Надрукувати Надіслати електронною поштою
 na20170403_1sm.jpgа також гарячі запитання щодо окремих виплат військовослужбовцям
Про стан виконання бюджету  українського війська на старті року, майбутню реформу грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України, перспективи перерахунку пенсій військовим пенсіонерам та про інші актуальні фінансові питання розповіли представники Департаменту фінансів Міністерства оборони України під час гарячої телефонної лінії в редакції газети  «Народна армія»
Детальніше...
 
Історія «оптимізації» військової авіації Надрукувати Надіслати електронною поштою
5491_p_16_img_0001.jpg1992 року за кількісними показниками військова авіація України поступалася тільки авіації США, Росії та Китаю, а за якісними — тільки США
У січні–лютому 1992 року особовий склад авіаційних частин, які перебували на території України, було приведено до присяги на вірність народові України. 25 років тому, 17 березня 1992 року, було розпочато створення  Військово-Повітряних Сил
Окремим наказом Міністра оборони України № 28 від 5 березня 1992 року всі частини, з’єднання та об’єднання ВПС СРСР, які дислокувалися в Україні, було введено в склад Збройних Сил України. На їхній основі було сформовано ВПС України.
Детальніше...
 
дві війни комбата-мінометника Надрукувати Надіслати електронною поштою
5487_p_15_img_0001sm.jpgДосвідчений офіцер не лише грамотно командував вогнем батареї  під час бойових дій на Донбасі, головне — він зберіг усіх підлеглих
Зброя, машини, люди, розриви мін — усе немов перенеслося в часі на тридцять років. Коли Михайло Щьолоков прокидається, то не відразу може зрозуміти, де він: під Кабулом чи під Донецьком. Так, на долю офіцера випало дві війни. І хоча в Афганістані він провоював три з половиною роки, бойова робота в районі проведення АТО видалася значно інтенсивнішою…
Детальніше...
 
Дружина полоненого атовця: «…Я все віддам, тільки витягніть мого чоловіка!» Надрукувати Надіслати електронною поштою
5484_p_13_img_0001.jpgНачальник відділу зі звільнення заручників при Міністерстві оборони Микола Гордієнко розповів, як не прогадати під час обміну полонених  і чому не можна влаштовувати з цього публічну подію
Детальніше...
 
Возвращение. Одни сутки из жизни дипломата Надрукувати Надіслати електронною поштою
pakistan20170309_1sm.jpg        Одной из первоочередных задач, которые были поставлены перед руководимым мной  Посольством Украины в Исламской Республике Пакистан (далее – Пакистан), был розыск военнослужащих, которые пропали без вести в Афганистане в 1979–1989 годах и возвращение на родину бывших военнопленных.
Детальніше...
 
Зміни в українському війську тривають Надрукувати Надіслати електронною поштою
mil.gov.ua22sm.jpgЗаступник міністра оборони генерал-майор Олег Шевчук розповів про плани ЗСУ на цей рік
Оборонне відомство впроваджує реформи, неухильно дотримуючись принципів і правил, прийнятих у НАТО. Зокрема проведення організаційних заходів дало змогу в стислий термін здійснити реорганізацію апарату Міністерства оборони та узгодити його структуру й функціональне призначення з вимогами, які існують у країнах НАТО. Про це повідомив журналістам на брифінгу перед початком прямої телефонної лінії Кабінету Міністрів заступник міністра оборони генерал-майор Олег Шевчук.
Детальніше...
 
До 28-ї річниці виведення радянських військ з Афганістану Надрукувати Надіслати електронною поштою
kulyas.jpgЗалишиться у пам’яті навічно
Добра і чуйна людина, прекрасний сім’янин, люблячий батько, турботливий дідусь. А ще – справжній надійний друг, який користувався повагою та авторитетом серед побратимів-«афганців». Таким був учасник бойових дій в Афганістані Олександр Васильович Куляс, таким і запам’ятався усім, хто його знав. Світла пам’ять про нього назавжди збережеться у серцях всіх, хто йшов з ним поруч.
Детальніше...
 
Чиновники не повинні забувати про атовців, як колись забували про «афганців» Надрукувати Надіслати електронною поштою
5484_p_14_img_0002.jpgДмитро Зубович іще зовсім недавно тримав у руках зброю, а сьогодні він воює на іншому фронті, відстоюючи права своїх побратимів
— Якщо ми не переживатимемо за кожного нашого пораненого товариша й не доводитимемо, що йому потрібна допомога, то чиновники не дбатимуть про воїнів АТО, як колись забували про «афганців», — стверджує Дмитро. — До кожного бійця держава повинна ставитися як до героя.
Детальніше...
 
До 20-ї річниці українсько-пакистанського контракту Надрукувати Надіслати електронною поштою
t80_1.jpgТанки бруду не бояться
У другій половині 2016 року минуло 20 років з дня підписання та започаткування виконання всесвітньо відомого танкового контракту між Україною та Пакистаном.
Детальніше...
 
Інші:
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > В кінець >>

Всього 1 - 49 з 519

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.