" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Публікації Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40988283 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Публікації
11 квітня — Міжнародний день визволення в’язнів фашистських концтаборів. «Якщо на землі є пекло» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Із п’яти мільйонів в’язнів, страчених у крематоріях Освенцима, він — один з тих, хто повернувся звідти живим. Із витатуюваним тавром — № 131161. Вадим Якович Бойко — людина мовби з легенди. Бог зберіг йому життя, можливо, для того, щоб він міг розповісти усім правду про нелюдську жорстокість, до якої вдавалися фашисти.
Детальніше...
 
Пять мифов о ливийской революции Надрукувати Надіслати електронною поштою
 За две недели, проведенные в Ливии, я не очень понял, что тут происходит. Не то чтоб совсем ничего не уразумел, но полной ясности не появилось. Зато я понял, чего здесь не происходит. Поэтому выскажусь о нескольких мифах про Ливию.
Детальніше...
 
Хранитель історії Саки-4 Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Таку суспільно важливу місію з власної волі перебрав на себе голова ради ветеранів війни, праці та військової служби селища міського типу Новофедорівка, що неподалік кримського райцентру Саки, 69-річний капітан у відставці Дмитро Крицький. Вона йому близька і зрозуміла. Адже значний період строкової та офіцерської служби Дмитра Володимировича минув саме тут, у закритому до 1992 року найбільшому гарнізоні морської авіації на півострові Саки-4.
Детальніше...
 
Андрей Каюк: «В Беларуси Вооруженные силы - один из наиболее авторитетных социальных институтов» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПосле создания бывшими союзными республиками СССР собственных вооруженных сил вполне закономерен интерес к тому, как продвигаются армейские дела у наших недавних соседей по «единому и могучему». А если у этого соседа есть чему поучиться, и особенно в вопросах социальной защиты военнослужащих, то такое знакомство с опытом коллег может быть еще и полезным.
Сегодняшний гость нашего журнала - атташе по вопросам обороны полковник Андрей Каюк. Он представляет в Украине Вооруженные силы Республики Беларусь. Страны, в которой, судя по результатам социологических опросов, к защитникам Отечества относятся с особым доверием.
Детальніше...
 
Робітник війни, міністр миру Надрукувати Надіслати електронною поштою
 30 березня — 110 років Олексію Федорову
«Поступово ставало зрозумію, що війна — це робота, систематична, планомірна й ретельно продумана, робота небаченого ще розмаху й напруженім».
О. Федоров «Підпільний обком діє»
Детальніше...
 
«Куда нас, дружище, с тобой занесло...» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПребывание советских военных специалистов в «горячих точках» Африки, Азии и Латинской Америки долгое время не то чтобы не афишировалось - попросту замалчивалось. Известен такой факт: даже в 1989 г., в самый разгар перестройки и нового мышления, МИД СССР официально заявил, что «советские военные советники в боевых действиях за рубежом не участвуют».
Детальніше...
 
Честь і сіль землі Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗнайомство з підполковником запасу, учасником бойових дій Віктором Григоровичем Паляницею спонукало розповісти про цю справжню людину з когорти мужніх, непересічну особистість. Про таких кажуть, що вони – честь і сіль нашої землі.
Детальніше...
 
Нове видання Надрукувати Надіслати електронною поштою
Вийшов перший номер інформаційного журналу ЦК Товариства Сприяння Оборони України «Вісник ТСО України», випуск якого розпочинає Центральний Будинок ТСОУ. На сторінках журналу висвітлюється діяльність Оборонного Товариства України.
Пропонуємо відвідувачам нашого сайту інтерв’ю  голови Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) С. В. Червонописького яке він дав кореспонденту журналу.
Прес-служба УСВА.
Детальніше...
 
Постріл на замовлення? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВідлуння однієї публікації
Здивувала багатьох наших бойових побратимів, а декого навіть образила невеличка публікація під назвою «Ті, хто повернувся», що з’явилася на шпальтах газети міськради Львова «Ратуша» 17 лютого цього року. Наведемо її  повністю:
Детальніше...
 
Наші топокарти були на вагу золота Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Попри те, що після виводу радянських військ з Афганістану минуло вже багато років, досвід, отриманий у тій війні, і сьогодні залишається актуальним. Окрім іншого, йдеться й про досвід топогеодезичного забезпечення 40-ї армії. Основними завданнями військових топографів тоді було забезпечення з’єднань, частин і окремих підрозділів топографічними і спеціальними картами, ведення топографічної розвідки, виготовлення макетів місцевості для організації взаємодії командирів усіх рівнів при підготовці і плануванні операцій, а також топографічна підготовка військ.
Детальніше...
 
Николай Верхогляд: «Кто знает, что такое настоящая служба тот меня поймет!» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageО своей армейской службе полковник Николай Яковлевич Верхогляд вспоминает с теплотой. «Сейчас это, наверное, звучит наивно, но в танковое училище я поступал по любви. Да-да. По любви к профессии офицера, о которой на тот момент знал только по книгам и кинофильмам. Я горжусь, что был офицером- танкистом, что занимался настоящим мужским делом!
Детальніше...
 
"Щастя вам та здоров'я" Надрукувати Надіслати електронною поштою
 З майором медичної служби Олегом Барничем я познайомився під час бойового злагодження у Чорнобаївці, що на Херсонщині, при підготовці до чергової, 14-ї ротації 56-го ОВЗ. Привітний, доброзичливий та водночас принциповий офіцер при зустрічі з кожним завжди побажає щастя та здоров'я. Спочатку здавалося, що це просто звичка, та згодом, під час виконання миротворчої місії у Ліберії, зрозумів, що в ці слова він вкладає певний, підказаний життєвим досвідом зміст.
Детальніше...
 
Афганская рулетка Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image«Сыграть» в нее на чужой земле пришлось  председателю Днепропетровского областного объединения ветеранов Афганистана Виктору Волошину
Для этого человека 15 февраля – дата особенная. В день, который поставил точку в десятилетнем пребывании советских войск в Афганистане, он уже много лет подряд придерживается одного и того же распорядка: памятник погибшим на набережной, Свято-Преображенский собор, встреча боевых друзей…
Детальніше...
 
Пока анонсированный семилетний план - это, увы, заявление о добрых намерениях, и не больше Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ нынешнем году Вооруженные силы Украины отметят свое двадцатилетие. Много изменений произошло за минувшие годы в украинской армии, а проблема безквартирья как была, так и остается для военнослужащих социальным вопросом №1. И самое неприятное в этой ситуации то, что несмотря на все усилия Министерства обороны «света в конце туннеля» так и не видно. О причинах такой ситуации и возможных путях выхода из нее корреспондент журнала «Камуфляж» вел разговор с председателем Всеукраинского союза безквартирных офицеров Вячеславом Осипенко.
Детальніше...
 
Синдром безразличия Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageК очередной годовщине вывода советских войск из Афганистана
В календаре памятных дат 15 февраля ничем особенным не выделяется. Спроси сегодня: что в этот день произошло 22 года назад? Ответ даст далеко не каждый. Но именно в этотдень принято воспоминать о тех, для кого Афганистан — это не просто квадратик на пёстрой политической карте мира...
Детальніше...
 
“Спецназ” як засіб протидії асиметричним загрозам Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Командувач Командування сил спеціальних операцій ЗС США («USSOCOM») адмірал Ерік Олсон (2008 рік): «...сьогодні вранці солдати військ спеціального призначення збройних сил США прокинулися в 62-х країнах світу». В останні роки ми є свідками зміни характеру загроз міжнародній та національній безпеці. На зміну протистоянню мільйонних військових угруповань часів “холодної війни” приходять нові загрози, яким людство раніше взагалі не надавало будь-якого значення.
Детальніше...
 
Володимир Сіроштан: "Достойна фізична форма - то святе для чоловіка" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЩороку 15 лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав. Слід розуміти, мова йде про "афганців"?
Не тільки. За радянських часів нашої історії вихідці з України брали участь у війнах і військово-політичних операціях у 26 країнах світу. А тому цього дня віддається належне, крім "афганців", ще й "ангольцям", "кубинцям", "сирійцям", "в'єтнамцям", "чехам"... такий, знаєте, Інтернаціонал з числа тих, хто свого часу чи то в офіцерському, чи в солдатському однострої виконував бойовий наказ Батьківщини, але за межами СРСР.
Детальніше...
 
На грані реальності і фантастики... До 105-річчя від дня народження Олега Антонова Надрукувати Надіслати електронною поштою
 За своє життя він встиг зробити стільки відкриттів і здобутків, що цього б вистачило на десятки винахідників і вчених. За 38 років під його керівництвом народилося ціле сімейство «Анів» — двадцять типів літаків і більш як вісімдесят їх модифікацій. У його конструкторському бюро не було жодної невдалої моделі, всі створені ним машини швидко запускались у серію.
Детальніше...
 
Трудяги горных застав Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ 1984 году наши войска понесли самые большие потери почти 2500 человек, из которых более 300 офицеры. В то время я проходил службу в учебно-десантном полку Гайжюнай, в Прибалтике. Из учебки в Афганистан не направляли. Лишь некоторым удавалось уехать на ту войну, замучив командование рапортами. Специфика службы в учебных подразделениях офицерского состава сильно отличалась от службы в линейных (боевых) частях. И все же очередь дошла и до нас.
Детальніше...
 
В спецназ ГРУ отбирали поштучно! Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image24 октября 1950 года была подписана директива о формировании в Вооружённых силах частей военной разведки специального назначения. В канун 60-летия спецназа ГРУ наш собеседник кавалер двух орденов Красного Знамени, ордена Красной Звезды полковник запаса Юрий Тимофеевич СТАРОВ.
Детальніше...
 
Владислав ЛУК'ЯНОВ: «ГОЛОВНИМ ЗАВДЯННЯМ є підвищення доходів людей» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Чому влада вирішила розпочати в державі пенсійну реформу? Які позитивні зрушення можна очікувати від неї? Чи призведе реформа до збільшення пенсій? Про це розмова з першим заступником голови Комітету Верховної Ради з питань бюджету, народним депутатом України від Партії регіонів
Детальніше...
 
«З дитинства вони увійшли у війну» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 З контр-адміралом Тимуром Гайдаром я познайомився на Гончарівському полігоні, де проводилися дивізійні навчання з бойовою стрільбою. Здається, вони відбувалися в передостанній рік існування СРСР, коли паростки демократії і відкритості проникли й у військо: вперше на навчання запросили військових аташе, навіть з країн, які на той час ми називали капіталістичними. Про приналежність до них яскраво свідчила форма офіцерів: приміром, ті ж «буржуазні» светри з погонами, які згодом стали звичною складовою одностроїв українських військовослужбовців. Тоді нас усе це дивувало й навіть викликало певну заздрість: у порівнянні з нашою незручною польовою формою, светр був більш практичним і ошатним.
Детальніше...
 
Борис ЗАЙЧУК: «Головна умова успіху пенсійної реформи — це зайнятість і високі зарплати» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 В останні роки ми постійно чуємо про Пенсійний фонд України. І найчастіше, на жаль, у проблемному плані. Пересічні громадяни вже й не сподіваються знайти правду: і доплати дітям війни виплачуються в менших, ніж належить за законом, розмірах, і з перерахунком пенсій коїться казна що. Уряд стурбований величезним дефіцитом пенсійної скарбниці. За останні два роки брак коштів обчислюється десятками мільярдів гривень, і це питання постійно тримає на контролі наш головний кредитор — МВФ.
Детальніше...
 
Список пенсіонера Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageП'ять кілограмів картоплі, вісім - хліба: що пропонують їсти, щоб не вмерти
У черзі за хлібом на базарі у Жашкові, що на Черкащині, переді мною стояла літня бабуся:
—    Доню, дай * Білоруського», — попросила вона і простягнула шість гривень.
—    Уже шість п'ятдесят, — відповіла продавщиця.
Бабуся на мить задумалася і сказала, повертаючи буханець:
—    Тоді не треба.
Детальніше...
 
Дві війни генерала Волівача Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Цього високого і не по літах стрункого чоловіка добре знають жителі Дніпропетровська: жодне святкування днів Перемоги, річниць визволення України і міста від німецьких загарбників без нього не обходиться. Часто буває він і в школах, інших навчальних закладах, де ділиться з молоддю спогадами про минулу війну. А згадати сивочолому ветеранові є про що...
Детальніше...
 
Інші:
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > В кінець >>

Всього 246 - 294 з 519

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.