" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Публікації Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41050971 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Публікації
МОЛЧИ, ПЕНСИОННЫЙ КОЛОКОЛ! Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНаше государство проявляет подчас удивительную сноровку в движении взад-вперед, не трогаясь при этом с места. В стране, где треть населения — пенсионеры (90 на 100 работающих!), где средняя продолжительность жизни без болячек — 55 лет, где более 40 проц. мужчин не доживают до шестидесяти, решение этого круга проблем — пробный камень для власти.
Детальніше...
 
Наші в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageАвторитет як показник професійності
..Одразу за військовими, які беруть участь в операції під проводом ISAF, до Афганістану потягнулися представники великого та середнього бізнесу. При цьому левову частку іноземних бізнес-структур становлять американські фірми. Активними учасниками відновлення Афганістану залишаються й Росія, Казахстан, Туркменістан, Киргизія. Також тут втілюють свої проекти військово-цивільного співробітництва представники Прибалтики, Кавказу, Вірменії, Грузії та Азербайджану.
Детальніше...
 
Про зарубіжні державні структури у справах ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
На запити ветеранської спільноти продовжуємо висвітлення діяльності державних  структур у справах ветеранів в зарубіжних країнах.
Детальніше...
 
Украинские легионеры под французским флагом Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageИностранный легион: живут под чужим именем, боятся Интерпола и в мирное время получают от 1500 евро
Экономические, политические и прочие неурядицы в нашей стране приводят, как известно, к тому, что множество земляков ищут счастья на чужбине в качестве «заробитчан». Причем порой заработки эти носят весьма экзотический характер. Например, несколько сотен (как минимум, точную цифру никто не знает) граждан Украины решили поставить на карту жизнь и здоровье ради приличного дохода (возрастающего со временем) и ощутимых льгот вплоть до смены гражданства в будущем.
Детальніше...
 
Собачий спецназ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСобаки давно принимают участие в войнах, которые люди ведут друг против друга. Они взрывают танки, ходят в разведку, охраняют военные объекты, вытаскивают с поля боя раненых, ищут мины. О собаках-саперах вообще пишут редко, хотя героических дел на их счету немало. Во время Великой Отечественной войны эффективность собаки составляла более 80 процентов, в то время как у человека - всего 65-70.
Детальніше...
 
Генеральная репетиция. Местные выборы могут перекроить Украину Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageСтарт избирательной кампании в местные органы власти уже породил немало версий и прогнозов по поводу того, как они пройдут и какой будет после них наша страна.
Пожалуй, главным прогнозистом, как и положено ему по должности, стал Президент Виктор Янукович. Он уверен, что властям хватит сил и возможностей провести местные выборы честно и прозрачно.
Детальніше...
 
Досвід - головний козир українських радників Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageТренувальна місія НАТО в Іраку (ТМН-І) є окремою місією, яка організована та проводиться Північноатлантичним альянсом з метою підготовки та оснащення іракських силових структур, а також органів військового управління.
Детальніше...
 
Як порятувати пенсіонерів України? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗгідно із офіційними даними, середня українська пенсія трохи перевищує 1000 гривень. Проте понад половина українських пенсіонерів отримують не більше 800 гривень, і лише кожен десятий - більше півтори тисячі.
Якщо порівняти ці суми з тими, які мають пенсіонери в інших країнах, то виявиться, що середня пенсія в Україні у 14 разів менша, аніж у Фінляндії, у 9 разів менша, ніж в США чи Німеччині, у четверо менша за пенсію у Польщі і навіть удвічі менша за середню російську пенсію.

Детальніше...
 
Друга світова війна: коли поставити крапку в історії? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageІсторію зазвичай пишуть переможці. А сьогодні ще й екранізують, укарбовуючи до свідомості сучасників погоджені з офіційною політикою пам’яті історичні штампи.
Перу переможених належать лишень мемуари – переважно те, що надається для самовиправдання. Але історія війни – це калейдоскоп казусів, де переможці й переможені набувають нетрадиційно суперечливих оцінок.
Детальніше...
 
Українці у Другій світовій Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДругого вересня минає 65 років із дня закінчення Другої світової війни. Саме цього дня в Тихому океані на борту лінкора «Міссурі» було підписано акт про капітуляцію Японії, який від імені СРСР підписав українець, 40-річний уродженець села Косенівка, що на Уманщині, генерал Кузьма Дерев'янко...
До цього часу Друга світова як історична подія продовжує відігравати суттєву роль у житті української спільноти, залишається актуальною темою дискусій, зокрема щодо місця і ролі українців у боротьбі з нацистською Німеччиною.

Детальніше...
 
Янукович начинает – ПР выигрывает Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageИстинные  причины, по которым  Виктор Янукович задумал  поменять закон о местных выборах накануне самих выборов, не ясны всем – и обществу, и политикуму.
Детальніше...
 
«КРИЛАТА ПІХОТА» В АРМІЯХ СВІТУ: ТАКА СТРОКАТА, ТАКА НЕПОВТОРНА… Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПопри, здавалося б, цілком чіткі й зрозумілі функції за своїм призначенням, єдиного погляду на організаційно-штатну структуру й особливості взаємодії аромобільних військ з іншими родами військ і видами збройних сил і дотепер ще не існує
Детальніше...
 
Правда й міфи про Олександра Матросова Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЯ дуже заздрив однокласнику Льоні Фетисову, батько якого був кіномеханіком у клубі нашої шахти: він мав можливість через віконце кінобудки першим дивитися фільми. Для нас, дітей післявоєнного лихоліття, похід у кіно був як свято: нечасте й тому вкрай жадане. Якось Льоня запропонував допомогти батькові доставити коробки з кіноплівками: той повернувся з війни інвалідом і не міг носити важкі речі. За це він пообіцяв «перепустку» до батьківської кінобудки на перегляд нової картини. Фільм про подвиг Олександра Матросова справив на нас велике враження. Ми привнесли його в наші дитячі ігри. Створювали на городах з бадилля соняшників і кукурудзи «дзоти» і кидалися на них, як наш улюблений герой...
Детальніше...
 
Правда й міфи про Олександра Матросова Надрукувати Надіслати електронною поштою
Я дуже заздрив однокласнику Льоні Фетисову, батько якого був кіномеханіком у клубі нашої шахти: він мав можливість через віконце кінобудки першим дивитися фільми. Для нас, дітей післявоєнного лихоліття, похід у кіно був як свято: нечасте й тому вкрай жадане.
Детальніше...
 
Тень издалека кажется больше Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageГосударственные программы по борьбе с коррупцией и теневой экономикой получили нелицеприятную оценку. Согласно данным Мирового банка, за последние 10 лет усиленной борьбы по выводу экономики из «тени» доля этой самой теневой экономики выросла с 51,7% до 58,7% ВВП. Об этом свидетельствует обнародованное исследование Мирового банка «Shadow Economies All over the World».
Детальніше...
 
ІСТОРІЯ 80 ОКРЕМОГО АЕРОМОБІЛЬНОГО ПОЛКУ Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНа основі директиви Генерального штабу та директиви Командувача ПДВ в березні 1955 року на території Литовської РСР в м. Гайжунай був сформований 80 парашутно-десантний полк.
Після закінчення формування з 3 травня 1955 року полк приступив до планових занять по бойової та політичної  підготовці.
Детальніше...
 
Интервью с А. Ермолаевым - директором НИСИ. Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОбстоятельное интервью Л. Денисовой (Газета 2000) с А. Ермолаевым, директором Национального института стратегических исследований интересно актуальностью проблемы.
— Если Россия не отступит от планов с «Южным потоком», — поинтересовалась у Ермолаева, — что Украине делать?
— Ровно дышать, без истерик, заявлений, которые используют только на украинских телешоу, с хорошо продуманной политикой, связанной с развитием украинского транзита, — произнес директор НИСИ.
Детальніше...
 
Оборонка" як основа забезпечення обороноздатності країни Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВраховуючи науково-технічний та фінансово-економічний стан ОПК, очевидно, що технічну основу ЗСУ сьогодні й у перспективі становитимуть ОВТ, які дісталися Україні після розпаду СРСР. Основними способами підтримання їх у боєздатному стані здебільшого будуть: поетапна модернізація як основний курс, спрямований на розширення можливостей виготовлення та удосконалення ОВТ підприємствами й організаціями вітчизняного ОПК; своєчасна технічна перевірка і продовження гарантійних термінів експлуатації ОВТ; відновлення і розвиток системи технічного супроводження та обслуговування наявних ОВТ, регулярне проведення планових профілактичних робіт і своєчасного ремонту; уніфікація і скорочення номенклатури ОВТ, що перебувають на озброєнні ЗСУ.
Детальніше...
 
Фильтр "Регионов" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageНовый закон о местных выборах написан под правящую Партию регионов. Он призван снизить конкуренцию, отсекая от процесса голосования новичков и местные элит.
Подготовка нового избирательного закона свидетельствует о том, что Партия регионов писала правила под себя. На уровне сплетен и «сливов» в прессу о смешанной мажоритарно-пропорциональной системе выборов и отмене политических блоков говорят уже несколько месяцев. Эти разговоры парализовали местные элиты, которые до сих пор не знают, как действовать и как выиграть в изменяющихся реалиях. Мне приходилось слышать жалобы даже от депутатов Партии регионов. «Через четыре месяца нам избираться, а мы до сих пор официально не знаем, какой нам дадут закон», - сетовали они.
Детальніше...
 
Потеря политсил Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПрактические шаги Виктора Януковича и его соратников топят рейтинг БЮТ и других оппозиционных сил. Остановить победное шествие команды Президента смогут только новые лица украинской политики
Детальніше...
 
"Афганские были" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageКоротко об авторе ФЕДОСЕНКО ЮРИЙ ИВАНОВИЧ
(6.8.1947, Запорожье). Окончил Ташкентское высшее танковое училище (1971), Высшие академические курсы при Академии бронетанковых войск (1985). Работал слесарем машиностроительного завода в Алма-Ате. В армии с июля 1967. Кадровый военный. Занимал командные посты в танковых войсках. В 1985 имел 3 краткосрочные командировки в Афганистан. В ДРА находился (4.8.1986-26.7.1988) при штабе 40 А, где возглавлял группу по подготовке офицеров штабов и десантно-штурмовых частей. Подполковник. Брал участие в боевых операциях под Хостом, где руководил действиями спецназа. В армии до 1992. Заместитель начальника авиаколледжа.
Детальніше...
 
Горжусь своим дедом! Горжусь отцом!» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВеликая Отечественная война. К сожалению, все меньше и меньше остается среди нас участников и свидетелей тех страшных событий, в то время как становится все больше попыток подтасовок и фальсификаций истории Второй мировой войны. Увы, но подобное стало возможным даже для страны-победительницы, страны, заплатившей за Победу миллионами человеческих жизней. Что это, наша короткая память или чей-то злой умысел? И есть ли лекарство от этого недуга?
Детальніше...
 
ЕСТЬ ТАКАЯ ПРОФЕССИЯ — РОДИНУ ЗАЩИЩАТЬ. КАК НАМ ПОВЫСИТЬ ПРЕСТИЖ ВОИНСКОЙ СЛУЖБЫ? Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ эти дни мы отмечаем одну из самых трагических дат в истории Украины.69 лет назад началась Великая Отечественная война, принесшая столько горя нашему народу, унесшая миллионы жизней его сыновей и дочерей. Склоняя голову перед памятью павших, вспоминаем подвиг всех тех, кто отстоял независимость Украины в жестокой схватке с беспощадным врагом. Эта печальная дата заставляет всех нас переосмыслить значение завоеванного мира и того, какой ценой этот мир обеспечивается сегодня. А в связи с этим и задуматься о престижности воинской службы.
Детальніше...
 
До дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВогонь Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр. бушував на території України 1225 днів, і у ході жорстоких кровопролитних боїв були "перемелені" десятки добірних з'єднань вермахту і його союзників, знищена значна кількість озброєння і бойової техніки супротивника. Саме з Україною пов'язані основні і вирішальні події на всьому 4500-кілометровому німецько-радянському фронті.
Детальніше...
 
Швидка та невідкладна медична допомога українських військових лікарів в Афганістані Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageПо-різному ставляться у нашому суспільстві до участі українських лікарів в діяльності Міжнародних сил сприяння безпеці (МССБ) в Афганістані. Дарма, що українські військові медики виконують суто миротворчі завдання, намагаючись у такий спосіб набувати сучасного досвіду. А ось несприйняття такого методу насамперед викликане необізнаністю щодо істинних завдань нашого персоналу в складі ISAF, який продовжує надавати медичну допомогу в складі литовської Групи з реконструкції афганської провінції Гор.
Детальніше...
 
Інші:
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > В кінець >>

Всього 295 - 343 з 519

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.