" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Публікації Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41035364 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Публікації
Боєздатність авіації визначатиме модернізація авіаційної техніки Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageАвіація Повітряних Сил Збройних Сил України є одним із основних носіїв бойового потенціалу Українського війська. Це - складна система, яку утворюють відповідні органи та підрозділи управління, військові авіаційні частини, аеродромна мережа та інфраструктура забезпечення бойової підготовки та повсякденної діяльності, навчальні заклади та науково-дослідні установи і, безумовно, особовий склад - льотчики, штурмани, інженери, техніки, механіки. Надійне функціонування цієї системи та гарантоване виконання поставлених завдань вимагають від кожної з її складових високого рівня готовності, здатності взаємодіяти тощо.
Детальніше...
 
Два красных коня Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОсобенности предвыборной консолидации во втором эшелоне кандидатов
Все так увлеклись освещением избирательной кампании лидеров президентской гонки, что забывают обратить внимание на второй эшелон кандидатов. Про Януковича, Тимошенко и, конечно же, Арсения (куда же без него) все как бы понятно. Ну как понятно… Сошлись во мнении, что это — тройка лидеров. Без вариантов, поскольку Виктор Андреевич в расчет не принимается. Яценюк, по большому счету, тоже. А вот во что выльется соревнование Федоровича с Юлией Владимировной — вопрос открытый.
Детальніше...
 
Крестный отец наших «штирлицев» Юрий Левченко: «В разведке предателей не было» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image«Я ничего героического не совершал. На амбразуру не ложился и в сейфе у Геббельса не копался. Просто работал и жил. А если что-то и удалось важного сделать для страны, об этом можно будет говорить лет эдак через 20, а может, и через 100…»
Накануне праздника военной разведки Украины (7 сентября) мы встретились с Юрием Тимофеевичем — генерал-майором запаса, президентом Фонда ветеранов-разведчиков, который стоял у истоков ее создания и более 30 лет отдавший ей, любимой. Он рассказал о том, как это нелегкое дело зачиналось в нашем Отечестве, о своей донельзя засекреченной профессии и немного о себе. К большому огорчению шпионской братии, родоначальник военно-дипломатической службы Украины не выдал ни одной тайны — ни государственного, ни даже личного масштаба. Но было интересно.
Детальніше...
 
До 65-річчя визволення України від фашистських загарбників і 65- річчя Перемоги Надрукувати Надіслати електронною поштою
Коли поставимо пам'ятник "солдатці"?
Про солдатських вдів ми рідко згадуємо. Частіше - в День Перемоги. Між тим, їм випала важка доля. Відрядивши на війну чоловіків, вони самотужки ростили і виховували дітей, працювали в колгоспах і на заводах. Ми ще і дотепер гідно не оцінили їхнього подвигу. Немає поки що жодного пам'ятника солдатській вдові, не всім з них віддаємо данину пошани і турботи. Що вже казати про них, коли навіть вдові генерала доводиться долати життєві негаразди, свавілля чиновників у відстоюванні прав на пільги...
Детальніше...
 
О партизанском движении – без ретуши Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageДейственным фактором освобождения Украины от гитлеровских оккупантов стало партизанское движение. Только в Киевской наступательной операции 1943 г. войска ощутили поддержку 17 тыс. народных мстителей, захвативших 25 переправ. Писать о партизанах непросто - и дело не только в масштабах движения или его вкладе в победу. В послевоенные десятилетия эти страницы Второй мировой изрядно отлакировали. Численность партизан в Украине «разрослась» раза в три! В угоду казенной патетике замалчивались многие драматические эпизоды борьбы за линией фронта - то, что не укладывалось в рамки официальной советской пропаганды...
Детальніше...
 
Сергій Букорос: «Зміна назви не міняє суті» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image«Самое дорогое у человека - это жизнь. Она дается ему один раз, и ее надо прожить!» - з цієї «перекроєної» на свій лад цитати з автобіографічного роману «Как закалялась сталь» Миколи Островського починав зазвичай інструктаж із заходів безпеки один з моїх батьків-командирів. Не обмежуючись сухим перераховуванням пунктів інструкції, він обов'язково наводив один-два приклади того, до яких сумних наслідків можуть призвести відхилення від встановленого порядку. Багато з його невигаданих історій пам'ятаються і сьогодні. Цілком можливо, що тут зіграло свою роль і те, що ці оповідання-настанови автор цих рядків згодом не раз переказував своїм підлеглим, справедливо сподіваючись попередити їх про необдумані вчинки та необачні кроки. Найчастіше це вдавалося, хоча, ніде правди діти, були й винятки.
Детальніше...
 
"Україні потрібно сформувати менталітет морської держави" Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ Україні продовжуються дискусії про те, яким має бути військовий флот, які завдання він повинен виконувати сьогодні, з якими може зіткнутися в недалекому майбутньому і подальшій перспективі. Лунають думки кардинально протилежні: від "навіщо Україні потужні Військово-Морські Сили, якщо нам ніхто не загрожує?", до "країні потрібен могутній флот, щоб стати дійсно значущим гравцем світової політики". На жаль, побудувати сучасні ВМС за вісімнадцять років незалежності так і не вдалося. Як поки що немає й єдиної думки з питань застосування ВМС: чи вони повинні опіковуватися безпекою лише власних морських рубежів, чи ж відігравати активну роль у світовій морській спільноті.
Детальніше...
 
Война цивилизаций Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageРазличия между цивилизациями будут приобретать все большее значение. Основные конфликты уже происходят вдоль границ, их разделяющих, и следующая мировая война, если ей суждено случиться, станет войной между цивилизациями. Люди Запада привыкли думать о национальных государствах как главных действующих лицах в мировых делах. Но так обстоит дело только несколько последних столетий. В более широких временных пределах история выступает как история цивилизаций. К этому возвращается мир.
Детальніше...
 
Военный театр бездействия Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЗапаса прочности у украинской армии больше нет. Начальник Генерального штаба - Главнокомандующий Вооруженными силами Украины Сергей Кириченко заявил, что армия уже почти исчерпала нынешний ресурс для обеспечения своих потребностей и эффективного выполнения задач. «Я сегодня не могу сказать, что мы сэкономим и проживем до конца года - нет!», - отметил генерал армии.
Детальніше...
 
СЕРГЕЙ МИРОНОВ: «ЖИЗНЬ ВСЕ РАССТАВИТ ПО СВОИМ МЕСТАМ» Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ преддверии своего визита в Украину на заседание Международной парламентской конференции по вопросам европейской безопасности, которая состоялась в Киеве, председатель Совета Федерации Федерального Собрания РФ Сергей Миронов дал эксклюзивное интервью.
Детальніше...
 
Старі помилки не варті нової крові Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЯк показує досвід сучасних збройних конфліктів, нині артилерії нерідко доводиться виконувати завдання, багато в чому відмінні від класичних. В умовах швидкої і частої зміни обстановки та відсутньої суцільної лінії фронту бойові дії переважно мають локальний характер і ведуться на відокремлених один від одного напрямках. Через це неабияку цінність мають практичні рекомендації офіцерів-артилеристів, які пройшли крізь горнило сучасних "малих війн".
Детальніше...
 
Трудовая миграция в контексте российско-украинских отношений Надрукувати Надіслати електронною поштою
Состоялось очередное заседание Центра социально-консервативной политики с участием представителей Украинского Союза ветеранов Афганистана и Международного Союза «Боевое братство». Приводим тексты из выступлений Андрея Юрьевича Прокудина и Дмитрия Вадимовича Саблина.
Детальніше...
 
«ТОРПЕДОЮ — ПЛІ!» або Чи потрібен Україні свій підводний флот? Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Після розпаду «соціалістичного табору» і подальшого краху Радянського Союзу на морських театрах воєнних дій розпочався хаотичний розподіл зон впливу військово-морських сил новоутворених держав. І тих, що перебувають у воєнних блоках, і позаблокових, за винятком хіба що України — у нас таке поняття, як морська потужність держави, в Законі «Про оборону України» не згадується взагалі!
Детальніше...
 
Восстание шурави Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageЧетверть века назад в пустыне Пакистана украинец возглавил единственное за время афганской войны 1979-1989 годов восстание советских военнопленных.
14 против нескольких сотен солдат, усиленных артиллерией, — такое противостояние всегда вызывает уважение. Особенно если дело идет о восстании военнопленных, которое, ко всему, случилось в ходе одной из самых непопулярных советских войн. Героизм воинов-интернационалистов, как называли советских солдат, воевавших в Афганистане в 1979-1989 годах на стороне местного прокоммунистического правительства, в СССР не воспевали на официальном уровне. А о судьбах пленных и вовсе старались молчать.
Детальніше...
 
ГРИГОРИЙ КАРАСИН: «ПРОБЛЕМ НЕТ ТОЛЬКО НА КЛАДБИЩЕ» Надрукувати Надіслати електронною поштою
 «Вот кто-то с горочки спустился»... Эта песня, прозвучавшая на торжественном праздновании Дня России в Украине, имела ярко выраженный политический подтекст. Еще до того, как 71-летний Виктор Черномырдин распрощался со своей амбасадой в Киеве, с «российской горочки спустился» Григорий Карасин — заместитель главы МИДа РФ. Своей недавней «зарисовкой» в украинской столице он как бы опроверг слухи о том, что на опустевшее кресло Виктора Степановича «засватают» или губернатора Санкт-Петербурга Валентину Матвиенко, или представителя РФ при НАТО Дмитрия Рогозина, или губернатора Московской области Бориса Громова.
Детальніше...
 
Випробування історією Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageБез минулого немає майбутнього. Тож нескладно спрогнозувати його для держави, де суспільство має вкрай спотворену історичну пам'ять і, як наслідок, низький рівень національної свідомості та почуття громадянської солідарності. Це про нас, українців. На жаль, об'єктивні реалії такі, що ми й сьогодні маємо викривлене уявлення про історичні процеси, які відбувалися в Україні.
Детальніше...
 
“НИКТО, КРОМЕ НАС” ИЛИ “КТО НЕ С НАМИ – ТОТ ПРОТИВ НАС?” Надрукувати Надіслати електронною поштою
 ТЫ С НАМИ?  Телефонный звонок моего бывшего командира разорвал спокойствие выходного дня:
– Создаем новую организацию «афганцев» ВДВ! В альтернативу Червонопискому! Ты с нами?
– Как это, «в альтернативу»? С кем «с ВАМИ?»
– А так! Они там (в УСВА) – зажрались уже. Ни ... не делают! Льгот нет! Газета не выходит! Мы создаем свою, в нее переманиваем всех членов УСВА и начинаем самостоятельную жизнь новой организации… Давай с нами!
– А кто тебе сказал об этом, Олег?
– Экс-начальник штаба украинских десантных войск, знаешь такого?
– Знаю!
– Ну, вот он и сказал.
Детальніше...
 
Військовий парад: амбіції та можливості. Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Нещодавно на колишньому радянському просторі відбулися урочистості, присвячені річниці Великої Перемоги над нацистською Німеччиною. На хвилі цього свята наші державні чиновники озвучили низку планів, до реалізації яких не можна поставитися однозначно. Так, міністр оборони Юрій Єхануров на урочистих зборах на честь Дня Перемоги заявив про отримане від президента Віктора Ющенка доручення готувати черговий військовий парад до Дня Незалежності, в якому передбачаються й демонстраційні польоти військової та цивільної авіації.
Детальніше...
 
Адвокаты дьявола. Зимбабве как национальная мечта Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ экспертном сообществе — напряг, все не только долгосрочные, но и среднесрочные прогнозы по Украине рассыпаются в прах при столкновении с черноземной действительностью. Дело дошло до того, что не только прогноз — адекватный анализ ситуации все чаще оказывается невозможен. Дня того, чтобы понять происходящее — надо взглянуть иначе, увидеть, что происходит со страной.
Детальніше...
 
Вокруг спина, как стена Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageОт Украины отворачиваются везде уже не очень вежливо
В Украине таки приближается предвыборная кампания. Есть вернейшее тому подтверждение: нынешние руководители несчастной страны для ее объединения и сохранения себя у власти не придумали ничего нового, кроме как опять найти какого-нибудь внешнего врага и "сплотиться в борьбе за независимость". Но даже в этом вопросе между ними нет единства.
Детальніше...
 
Місце служби - гаряча точка Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Операція за мандатом довіри
Військові експерти ще довго будуть порівнювати переваги і прорахунки війни 1979-1989 років та війни, яка й зараз триває на території Афганістану з 2001 року. Але, на відміну від одностороннього рішення колишнього СРСР, у зв'язку з трагічними подіями у вересні 2001 року в Нью-Йорку, Рада Безпеки ООН прийняла Резолюцію, якою було засуджено терористичні напади та призвано об'єднати спільні зусилля в боротьбі з тероризмом.
Детальніше...
 
18 травня - Міжнародний день музеїв Надрукувати Надіслати електронною поштою
Музей у "відставку" не збирається
Історія цього найстарішого у ЗС України музею непроста. Спочатку він відчинив двері для своїх відвідувачів 7 травня 1965 року, а був започаткований з нагоди 20-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні і знаходився в парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького, доповнюючи меморіальний комплекс "Монумент слави".
Детальніше...
 
Потенциал «народной» дипломатии и значение ее применения в Афганистане Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Работа дипломатов и политиков приносит реальные результаты только тогда, когда учитываются традиции, история и культура наций и народов, какой бы части мира это не касалось. Применительно к Афганистану, изменить общественный уклад в стране пытались в свое время и Британская империя, и Советский Союз, и, как ныне, США и НАТО.
Детальніше...
 
Забытые герои Бадабера Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Восстановлена хроника трагических событий 1985 года
В этом году, помимо 20-летия вывода советских войск из Афганистана и 30-летия с момента начала там боевых действий, отмечается еще одна дата. Не столь круглая, но не менее значительная. 26–27 апреля 1985 года в лагере Бадабер на пакистанской территории произошло вооруженное восстание советских военнослужащих, попавших в плен к моджахедам. Минобороны РФ почему-то упорно отказывается посмертно наградить погибших во время этих событий россиян. Не дали результата и обращения к бывшему президенту РФ Владимиру Путину и нынешнему Дмитрию Медведеву. Белоруссия же, Украина и Казахстан еще в 2003 году представили к наградам своих героев.
Детальніше...
 
Пакистан: в 100 километрах от талибского Халифата Надрукувати Надіслати електронною поштою
Недавний прорыв пакистанских талибов на расстояние 100 километров от Исламабада вынудил министра обороны Соединенных Штатов Америки Роберта Гейтса рекомендовать Пакистану признать опасность и принять меры для прекращения роста радикализма.
Детальніше...
 
Інші:
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > В кінець >>

Всього 393 - 441 з 519

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.