" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Публікації Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40987700 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Публікації
100-РІЧЧЯ З ДНЯ НАРОДЖЕННЯ СЕРГІЯ ЩИРОВА Надрукувати Надіслати електронною поштою
10-1small.jpgОбірваний політ
ПАМ’ЯТЬ. Уранці 7 квітня 1949 року радянський прикордонний наряд, що ніс службу поблизу селища Беркашат у Вірменії, помітив дивного чоловіка у незвичному для цих місць шкіряному пальті-реглані та кашкеті авіатора. Здавалося, людина робила все, щоб привернути увагу, тому солдати вирішили, що йдеться про чергового перевіряльника їхньої пильності з охорони кордону СРСР.
Детальніше...
 
Ми швидко дали зрозуміти, що з нами не можна домовитися Надрукувати Надіслати електронною поштою
don.gp.gov.ua_jpg_203x203_crop_upscale_q85.jpgВже рік спецпідрозділ Державної фіскальної служби протидіє контрабанді в зоні АТО
Машини, вщерть напаковані товарами, але без належних документів, трапляються фіскалам, що несуть службу в зоні АТО, майже щодня. Перевізники вишукують будь-яку змогу й шляхи, щоб доставити вантажі на підконтрольну бойовикам територію.
Детальніше...
 
Інтерв’ю Військового прокурора України Анатолія Матіоса Надрукувати Надіслати електронною поштою
matios20150201.jpgЯ за незворотну, як смерть, диктатуру закону (частина 1)
— Анатолію Васильовичу, нещодавно Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука заявив, що керівника мобільної бригади по боротьбі з контрабандою Андрія «Ендрю» Галущенка було убито тому, що він вийшов на сліди наркомафії, які ведуть у високі кабінети столиці. Те саме Тука говорив і про потужні потоки контрабанди, які проходять через «сіру» зону на сході країни – без вказівки з Києва ніякий комбриг не став би займатися багатомільйонними оборудками з контрабандою. Скажіть, будь ласка, коли нарешті будуть озвучені прізвища тих, хто «кришує» із столиці наркотрафік, контрабанду і незаконну торгівлю зброєю, яка процвітає в зоні АТО, а не лише імена простих виконавців?
Детальніше...
 
29 січня - День вшанування пам'яті Героїв Крут Надрукувати Надіслати електронною поштою
5432_p_10_img_0001.jpg«Ці юнаки вкрили себе нев’янучою славою…»
У січні 1918 року київські студенти і учні військових шкіл виступили проти російсько-більшовицької орди
Взимку 1918 року більшовицькі війська розпочали наступ на Україну. За підтримки місцевих більшовицьких осередків, задурманюючи голови місцевому населенню, яке не чинило їм спротиву, вони брали місто за містом. Але головною їхньою метою була, звісно, столиця України, де на той час зібралося близько 20 тисяч військ. Та проблема полягала в тому, що вони здебільшого не бажали воювати. Тож українська влада могла розраховувати переважно на загони вільного козацтва, Гайдамацький кіш Слобідської України, яким командував Симон Петлюра, а також на Українських січових стрільців під проводом Євгена Коновальця.
Детальніше...
 
Патріотизм починається з концепції? Надрукувати Надіслати електронною поштою
patriot_1small.jpgСитуація з анексією Криму і окупацією Донбасу, яка не відбулася б, якби не було там сепаратистських настроїв, поставила перед державою та громадянським суспільством питання: а чи все в Україні добре з національно-патріотичним вихованням?
Детальніше...
 
Легенда про кіборгів. Післямова Надрукувати Надіслати електронною поштою
5431_0003-300x251.jpgРік тому в ці дні посеред зруйнованого донецького летовища півсотні його останніх захисників на обледенілих плитах підлоги і стінах нового термінала своєю кров’ю навіки вписали в історію України рядки епілогу новітнього національного епосу — героїчної саги про «кіборгів».
Детальніше...
 
242 дні героїчної оборони Донецького аеропорту Надрукувати Надіслати електронною поштою
5431_0001jjj-300x197.jpgНа століття пам’ять про цей подвиг житиме в серцях українців і на ньому виховуватимуться покоління захисників України
Легендарна оборона Донецького аеропорту українськими військовослужбовцями, що тривала 242 дні, безперечно, стала славетною сторінкою української військової історії. Адже оборона ДАПу тривала лише на тиждень менше, ніж героїчна оборона Севастополя від фашистських загарбників під час Другої світової війни, і значно довше за оборону Брестської фортеці.
Детальніше...
 
Наші хлопці встояли, не витримав бетон Надрукувати Надіслати електронною поштою
54310001-287x300.jpgПерший подих війни Роман Трубін відчув 14 січня 2015 року, коли злітною смугою під обстрілом прямував на вантажівці до аеропорту з селища Піски
Детальніше...
 
В. МАШКІН: «Розмір пенсії українця залежить від трьох чинників: стажу, зарплатні та сплати ЄС Надрукувати Надіслати електронною поштою
mashkin.jpgМаксимальний обсяг виплати відтепер фіксований та незмінний
У законодавстві України останнім часом відбулися певні зміни та нововведення, які прямо або опосередковано впливають і на пенсійне забезпечення людей. Серед таких зменшення єдиного соціального внеску, покращення соцстандартів, підвищення зарплат держслужбовцям, скасування пільг окремим категоріям громадян. Проте не всім нашим читачам та не завжди зрозумілі всі нюанси сучасної законотворчості й чи впливатимуть вони саме на їхні пенсії. А звідси чимало запитань, з якими люди звертаються до редакції.
Детальніше...
 
Чого чекати від входження у зону вільної торгівлі Надрукувати Надіслати електронною поштою
37396567_jpg_203x203_crop_upscale_q85.jpgУ 2016 році незначно подешевшають електроприлади, ліки та брендовий одяг
З 1 січня 2016 року між Україною та ЄС в повному обсязі стала діяти Угода про зону вільної торгівлі (ЗВТ) — відтепер майже всі європейські та вітчизняні товари при експорті-імпорті не обкладають митом. Ще в 2014 році, коли гривня була більш міцною, деякі експерти та політики говорили про те, що в нашу державу з країн ЄС після початку остаточної дії ЗВТ надходитимуть недорогі продукти харчування, одяг і техніка. «УК» намагався з’ясувати в експертів різних галузей та ринків: це сталося після Нового року чи буде трохи згодом?
Детальніше...
 
ОДИН БОЙВИЙ ЕПІЗОД ЖИТТЯ ПРАПОРЩИКА ЛОБОДИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
rustak20150111_5.jpg
Прапорщик Лобода прослужив чотири роки в Афганістані і в теперішній час проживає в селище Талалаївка на Чернігівщині, де очолює місцеву спілку воїнів-інтернаціоналістів.
Детальніше...
 
Інформація - зброя: кому належать українські ЗМІ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Власники найбільших телеканалів, радіостанцій, газет, журналів та онлайн-видань
В Україні відсутній ринок засобів масової інформації. Переважна більшість медіа України – збиткові і спонсоруються фінансово-промисловими або політичними групами. Лише невеличка горстка ЗМІ намагається вижити за рахунок рекламних надходжень.
Детальніше...
 
Мужество по наследству Надрукувати Надіслати електронною поштою
peretyatko20160916_1small.jpgСын погибшего в Афганистане Александра Перетятько – Денис, как и его отец, посвятил жизнь профессии «Родину защищать».
Поводом для нашей встречи с майором Денисом Перетятько стало официальное мероприятие. Уже не раз вандалы воровали и разбивали мемориальные таблички с именами погибших на афганском памятнике. В их числе оказалась и фамилия А.А.
Детальніше...
 
БІЛЬШЕ ОПТИМІЗМУ! Надрукувати Надіслати електронною поштою
siroshtan20150720.jpgНегативний досвід вчить швидко і переконливо. Ми його активно набуваємо, роблячи все більш обнадійливі для себе висновки. Надійшов час змінити пострадянську корумповану, залежну й малодушну Україну на європейську сміливу, сильну і динамічну в своєму розвитку. Вже слід навчитися заражати оптимізмом. І не словом, а ділом.
Детальніше...
 
Вижив наперекір всім «Градам» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Старший солдат Андрій Усач пережив кілька смертельних обстрілів
Двері машини зачиняються, ключ клацає у замку запалення, ліва нога водія тисне на педаль зчеплення. Насправді ж замість ноги — залізний протез. Переводжу погляд на водія. Його покалічена ліва рука стискає кермо, права механічно вмикає передачу. Очі спокійно дивляться вперед, машина впевнено рушає. Старший солдат Андрій Усач пережив кілька обстрілів, десятки операцій, місяці лікування. Власною силою духу вселяє оптимізм і дарує надію іншим.
Детальніше...
 
«ОБОРОНКА» АКТИВІЗУВАЛАСЯ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Україна має великий потенціал у галузі виробництва зброї та літакобудування і модернізації авіаційної техніки. Продукція наших підприємств ОПК та розробки авіаконструкторів давно здобули високий рейтинг на світових ринках. Літаки українського виробництва сьогодні можна зустріти на багатьох повітряних маршрутах земної кулі. Добре знані у світі і наші ремонтники авіаційної техніки, які, окрім свого основного профілю, освоїли і модернізацію багатьох відомих у світі крилатих машин.
Пропонуємо до вашої уваги цікаві новинки вітчизняних підприємств і не лише з авіаційної галузі.
Детальніше...
 
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
25 років плідної діяльності
В єдності наша сила!

usva25_01small.jpg25 червня 1990 року – найважливіша дата в житті  воїнів-інтернаціоналістів України. Цього дня було прийнято рішення про заснування всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані та інших зарубіжних країнах.
Детальніше...
 
Все что здесь написано, правда и, только правда Надрукувати Надіслати електронною поштою
minin.jpgСтоя у моста через Амударью, известный всем по Афганистану, телерепортер Михаил Лещинский бодро вещал в телекамеру о том, что наши ребята, с честью выполнив свой долг на афганской земле, возвращаются на Родину. Так все у него выходило просто и понятно: долг, Родина, честь. Меня в те минуты обуревали мысли, груз которых и сегодня заставляет меня просыпаться по ночам, вновь и вновь перелистывать в памяти страницы афганской войны. Нет, не все тогда на берегу пограничной реки было так однозначно, как хотелось бы видеть сильным мира сего. Одни действительно радовались, что пришел конец испытанию подчас сверхчеловеческих возможностей нашего солдата, другие сожалели о содеянном, третьи досадовали на то, что не удалось выполнить задуманное.
Детальніше...
 
НАЙДОРОЖЧИЙ ОРДЕН ОДЕСЬКОГО ДЕСАНТНИКА №1 Надрукувати Надіслати електронною поштою
ЦЕЙ ЗНІМОК БУЛО ЗРОБЛЕНО 10 КВІТНЯ МИНУЛОГО РОКУ БІЛЯ ОДЕСЬКОГО НАЦІОНАЛЬНОГО АКАДЕМІЧНОГО ТЕАТРУ ОПЕРИ Й БАЛЕТУ. НА НЬОМУ — ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ У ВІДСТАВЦІ, КАВАЛЕР ТРЬОХ ОРДЕНІВ ЧЕРВОНОЇ ЗІРКИ ТА ЧЕРВОНОГО ПРАПОРА ЛЕВ МИКОЛАЙОВИЧ ГОРЄЛОВ. ТОГО ДНЯ ВІН ПРИЙШОВ НА ЦЕ ЗНАЧУЩЕ ДЛЯ ОДЕСИТІВ МІСЦЕ, АБИ ВІДЗНАЧИТИ 70-ТУ РІЧНИЦЮ ВИЗВОЛЕННЯ ПІВДЕННОЇ ПАЛЬМІРИ ВІД ФАШИСТСЬКИХ ЗАГАРБНИКІВ.
Детальніше...
 
«9 ТРАВНЯ Я ЗУСТРІВ У НЕБІ НАД БЕРЛІНОМ» Надрукувати Надіслати електронною поштою
Весна 1945 року привнесла в життя моїх бойових побратимів — льотчиків гвардійського 106-го винищувального авіаційного полку — особливу радість. Ми пишалися тим, що нам теж випало відповідальне завдання брати участь у Берлінській операції. 
Детальніше...
 
1945 РІК: ОСТАННІ БОЇ — НАЙВАЖЧІ Надрукувати Надіслати електронною поштою
1418 днів і ночей тривала війна на радянсько-німецькому фронті. Немає такої міри, якою б можна було визначити горе десятків мільйонів людей, заподіяне нею. Якщо скласти всі кілометри фронтових шляхів, пройдених усіма учасниками війни до її завершення, вийде астрономічна цифра, яку навряд чи можна обчислити. Але останні дні на шляху до Берліна виявилися найважчими і найтрагічнішими.
Детальніше...
 
1944 РІК: СОНЦЕ СВОБОДИ НАД УКРАЇНОЮ Надрукувати Надіслати електронною поштою
УСПІХИ ЧЕРВОНОЇ АРМІЇ В БИТВАХ ПІД МОСКВОЮ, НА ВОЛЗІ ТА ДНІПРІ ДОКОРІННО ЗМІНИЛИ ХІД ДРУГОЇ СВІТОВОЇ ВІЙНИ. ТВЕРДО ВПЕВНЕНА У МАЙБУТНІЙ ПЕРЕМОЗІ НАД ФАШИСТСЬКИМИ ЗАГАРБНИКАМИ НАША КРАЇНА ВСТУПИЛА У НОВИЙ ПЕРІОД — ПОВНОГО ВИДВОРЕННЯ ВОРОГА ЗІ СВОЄЇ ТЕРИТОРІЇ І ПОЧАТКУ ЗВІЛЬНЕННЯ НАРОДІВ ЄВРОПИ ВІД ФАШИСТСЬКОГО ЯРМА.
Детальніше...
 
День Победы. Страницы истории Надрукувати Надіслати електронною поштою
    После падения Берлина и смерти вдохновителей Рейха руководители Вермахта активизировали свои попытки капитулировать перед западными странами и заключить с ними сепаратное соглашение. Но союзники остались верными взятым на себя обязательствам.
Детальніше...
 
велич і сяйво маленьких шедеврів Надрукувати Надіслати електронною поштою
olshan20150422.jpgПередісторією цього дивовижного знайомства Майстра з боярською громадою став його телефонний дзвінок до музею. Ми й не сподівалися, що зустрінемося з дивовижним і унікальним мистецтвом, що це виявляться витвори, на які дивишся і надивитися не можеш. Виплекані теплими вмілими руками, осяяні думкою, виліплені з душею і освячені священиками різних конфесій, вони і справді стали віконечками в Небеса - архітектурними іконами. І ось їхній автор Йосип Осташинський, до того ж, виявився кревно пов'язаним з Бояркою. Великий слід подвижника мистецтва і духовності тут залишив його дядько, лауреат премії імені Миколи Островського Наум Осташинський - засновник школи художників. А сам Йосип Борисович Осташинський перебував у Боярці ...вперше. Такий був задум провидіння.
Детальніше...
 
ЗАКОН НА БОЦІ МОБІЛІЗОВАНИХ Надрукувати Надіслати електронною поштою
До редакції газети «Народна армія» продовжують надходити листи із запитаннями, які найбільше турбують українських громадян. Зокрема, багато з них пов’язані саме із збереженням робочих місць за особами, яких мобілізували до війська. Крім того, трапляються й випадки, коли демобілізовані українці не можуть повернутися на своє робоче місце через незнання законодавства керівництвом підприємств та установ. Тож представник відділу по роботі з громадянами та доступу до публічної інформації Міністерства оборони України Тетяна Шибіцька роз’яснила деякі важливі нюанси даної проблематики.
Детальніше...
 
Інші:
<< Початок < Попередня 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступна > В кінець >>

Всього 50 - 98 з 519

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.