" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Нагородження миротворців Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40984888 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Урядовий портал
Нагородження миротворців Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Заступник спеціального представника Генерального Секретаря ООН у Ліберії Джордан Райан: “Вручення медалей українським миротворцям – це оцінка важливості вашої місії, визнання професіоналізму та висока оцінка внеску у справу служіння миру”
У базовому таборі 56-го окремого вертолітного загону ЗС України Місії ООН у Ліберії відбулася урочиста церемонія вручення військовослужбовцям українського миротворчого контингенту медалей ООН “За службу миру”. Цими нагородами був оцінений внесок 300 українських миротворців дев’ятої ротації у справу підтримання миру у цій західно-африканській країні.
Варто додати, що 87 українських військових були нагороджені цією медаллю не вперше.
У церемонії нагородження українських військових вертолітників взяли участь заступник спеціального представника Генерального Секретаря ООН з питань стабілізації та управління у Ліберії пан Джордан Райан, командувач військами Місії ООН генерал-майор Карл Модей, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Західній Африці Андрій Заяць, а також представники уряду країни, штаб-квартири Місії ООН, командири національних миротворчих контингентів, інші почесні гості.
Виступаючи на урочистостях, заступник спеціального представника Генерального Секретаря ООН з питань стабілізації та управління у Ліберії пан Джордан Райан дав високу оцінку професіоналізму військовослужбовців українського вертолітного загону, масштабності виконаних ними повітряних завдань та щиро подякував їм за значні результати у миротворчих справах.
– Я радий бути присутнім при врученні медалей особовому складу українського загону. Це оцінка важливості вашої місії, визнання професіоналізму та висока оцінка внеску українських військовослужбовців і вашої держави загалом у справу служіння миру. Ми пишаємося українськими миротворцями. А ці медалі – свідчення нашої шани та поваги до вашої ратної праці, – наголосив високоповажний гість.
Від імені політичного керівництва України миротворців 56-го окремого вертолітного загону привітав Надзвичайний та Повноважний Посол України у Західній Африці Андрій Заяць.
– Високі відзнаки Організації Об’єднаних Націй є свідченням ваших заслуг, особистого внеску у справу стабілізації ситуації у Ліберії та високого особистого професіоналізму і авторитету, – наголосив керівник української дипломатичної установи.
Він також передав особовому складу українського контингенту поздоровлення і найкращі побажання від керівництва держави та Міністерства закордонних справ України.
Завершилась урочиста частина свята концертом артистів національного колективу танцю Ліберії. Вони заспівали місцеві пісні та виконали запальні національні танці.
Довідково. За час виконання завдань Місії ООН у Ліберії українськими вертолітниками дев’ятої ротації виконано майже 1,5 тисячі польотів, під час яких перевезено понад 5 тисяч 600 осіб та 284 тонни вантажу. Загальний наліт українських вертолітників складає майже 1 тисячу 600 годин.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.