" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Безробітні в Україні Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40986660 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Безробітні в Україні Надрукувати Надіслати електронною поштою
Світова криза вирішила "погостювати" і на українському ринку праці. Вперше за останні роки в Україні значно зросла кількість безробітних. Тільки за останній місяць число громадян, зареєстрованих в службі зайнятості, збільшилося на декілька тисяч. Така ситуація загрожує обернутися бумом безробіття і зниженням зарплат.   Природним наслідком економічної ситуації, що склалася в країні, стало скорочення штатів у багатьох компаніях України. У вересні в державних центрах зайнятості було зареєстровано 513, 5 тисячі безробітних. Це на чотири тисячі більше, ніж в серпні. За даними Держкомстату, з них 250,4 тис. - мешканці сільської місцевості і 263,2 тис. - городяни. Передусім, криза на ринку праці торкнулася фінансових та інвестиційних установ. Як і прогнозували раніше, скорочення штатів дісталося й сфери інформаційних технологій.
  Так, компанія "Квазар-Мікро" звільнила близько 10 працівників у результаті закриття одного з проектів.
  - Після того, як в компаніях закрилися фінансові проекти, почали урізувати бюджети на розробку програмного забезпечення. Дефіцит IT-спеціалістів, що мав місце на ринку праці протягом останніх 3-4 років, зараз послаблюється, - говорить в інтерв'ю газеті "Дело" менеджер з персоналу компанії "Когніанс" Тетяна Федотова.
  Також постраждала сфера будівництва. Менеджери з найму персоналу стверджують, що істотно знизився попит на деякі професії. Компанії почали менше потребувати менеджерів з маркетингу, системних адміністраторів і торгових представників. Перестали користуватися популярністю економісти і фахівці з кредитування. Жовтень став продовженням негативної динаміки на ринку праці.
  - Порівняно з вереснем загальна кількість вакансій у жовтні впала на 15%. При цьому кількість вакансій продовжує скорочуватися приблизно на 0,5-1% на добу, - стверджує в інтерв'ю газеті "Дело" директор з маркетингу Тетяна Топчій.
  При цьому експерти твердять, що реальна цифра безробітних в Україні - удвічі більша. Заступник директора Інституту демографії і соціальних досліджень НАНУ Елла Лібанова прогнозує, що Україні слід чекати подальшого росту безробіття.
  - Безробіття зростатиме, і це безсумнівно. Передусім, воно буде зростати в металургії і галузях, супутніх металургії, - говорить експерт.
  Це пов'язано з тим, що українська металургія більше не може конкурувати з китайськими і російськими виробниками. Могутня криза галузі спровокувала значне зниження обсягів виробництва. На відміну від своїх зарубіжних конкурентів українські металурги підтримки держави не отримали. А тому деякі підприємства скоротили робочий тиждень до чотирьох днів.
  Тепер у працедавців є чудовий мотив знизити зарплати службовцям. Падіння попиту на деякі спеціальності дозволить підприємствам наймати працівників дешевше.
Маргарита МСТИСЛАВСЬКА
Газета "Товариш"
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.