" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Ініціатива ветеранів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41041725 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Ініціатива ветеранів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Молодому поколінню зараз важко повірити, що сьогоднішній пенсіонер, який багато років проробив у колективі і постійно спілкувався з колегами, після виходу на заслужений відпочинок потрапляє у замкнуте коло самотності і страждає. Настав час подумати про те, як уберегти ветеранів від гіркої самотності, від розчарувань у житті.   Пригадайте, які будинки культури у нас були раніше, яка художня самодіяльність! Скільки радості приносили вони нам! А бібліотеки - заводські, районні... У цьому царстві духовності не тільки візьмеш книгу, але й поспілкуєшся з любителями читання. Все зруйнували, все знищили. Бази відпочинку в основному приватні, і ветеранові з мізерною пенсією туди не пробитися, у місцевих санаторіях нас теж не дуже-то хочуть бачити з пільговими путівками. Так і живемо, як на узбіччі дороги.
  Ми, ветерани війни і праці, про це говорили на зустрічі в Московському районі Харкова, і виникла спільна ідея: збудувати у місті Будинок ветеранів. Він повинен стати центральним місцем спілкування, обговорення проблем і, по можливості, надання допомоги у їх вирішенні. У такому Будинку можна було б організувати безплатні консультації юристів та лікарів-професіоналів, проводити різні культурні заходи, художні виставки, створити клуби за інтересами, слухати лекції і розмовляти на актуальні теми.
  Безперечно, щоб спорудити такий об'єкт, потрібні фінанси. Але хіба у нас мало заможних бізнесменів, багатих людей, керівників фірм і підприємств, які захотіли б допомогти своїм батькам, матерям, повернути їм оптимізм, здоров'я і радість буття? Адже такий Будинок служитиме багатьом поколінням ветеранів!
  А землю під будівництво повинна безкоштовно виділити місцева влада. На Салтівськом житловому масиві у Харкові активно знищується парк Перемоги для забудови розважальними і торговими об'єктами. Можливо, Будинок ветеранів (а в нашому районі проживає найбільша кількість пенсіонерів) вписався б сюди більш привабливо?
  Шановні ветерани, об'єднаймося для цієї цілі і будемо будувати для себе центри спілкування і відпочинку!

Ветерани Московського району Харкова
Микола ГУЖВА,
 Віктор КОМІСАРОВ,
 Сергій СЕМОНЕНКО,
 Микола БГАНЦЕВ
 
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.