" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Положення про систему нагородження Української Спілки ветеранів Афганістану Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40988870 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Надрукувати Надіслати електронною поштою

 Положення Про систему нагородження Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 

 Це Положення розроблено відповідно до Указів Президента України від 18.11.1996 № 1094/96 "Про відомчі заохочувальні відзнаки", від 13.09.1997 № 134/97 "Про Примірне положення про відомчі заохочувальні відзнаки" та від 19 лютого 2003 року № 138/2003 "Про Порядок представлення до нагородження та вручення державних нагород України" і визначає порядок подання про нагородження й нагородження відзнаками Української Спілки ветеранів Афганістану.
Заохочувальні відзнаки установлюються у вигляді нагрудних та настільних знаків і медалей, значків, грамот, вимпелів, вітальних листів. Вони не можуть відтворювати державні нагороди України.
Установлюються нагороди Спілки за рішенням Правління УСВА. Територіальні, місцеві організації можуть запроваджувати відзнаки рішенням своїх керівних органів з інформуванням Президії та Правління УСВА.
Висунення кандидатур для нагородження здійснюється гласно, як правило, після обговорення в організації, де перебуває на обліку особа, яку представляють до нагородження.
Нагородні документи на особу, яка представляється до відзначення, подаються в Президію УСВА лише правліннями територіальних (Автономної Республіки Крим, обласних, міст Києва та Севастополя) організацій.
Подання про нагородження може безпосередньо вноситись до Президії УСВА головою УСВА.
У поданні зазначається: прізвище, ім'я, по-батькові, дата народження, місце роботи чи служби, посада, членство у Спілці, до якої нагороди представляється та якими нагородами УСВА вже відзначено, обгрунтування конкретних заслуг.
Облік нагороджених ведеться в апараті управління УСВА та в територіальних організаціях Спілки, звідки щорічно подається звіт в УСВА про кількість нагороджених у поточному році у розрізі місцевих організацій.
Рішення про нагородження приймається Президією УСВА і оформляється протоколом, кий зберігається у справах УСВА.
Вручення нагороди проводиться в урочистій обстановці головою Спілки або, за його дорученням, заступниками, головами територіальних організацій (за місцем обліку нагородженої особи) та приурочується до загальнодержавних і військових свят, пам'ятних дат, ювілейних дат нагороджуваного тощо.
Особі, нагородженій нагрудним знаком, медаллю видається посвідчення за підписом голови УСВА.
Керівники первинних, місцевих, територіальних організацій повинні пропагувати досягнення нагороджених членів Спілки, у тому числі в засобах масової інформації.
Почесна відзнака після смерті нагородженого залишається в його родині для зберігання.
Особи, відзначені нагородами УСВА, повинні бути зразком для інших членів Спілки та громадян України. До них пред'являються підвищені вимоги щодо роботи в Спілці, обов'язкової участі у заходах Спілки, засіданнях правлінь територіальних, місцевих організацій, сумлінному виконанню статутних завдань.
Позбавлення нагород здійснюється рішенням Правління в разі виключення зі Спілки за вчинок, який ганьбить його як члена організації або дискредитує УСВА, а також у разі визнання особи за рішенням суду, яке набрало чинності, винним у скоєнні злочину та обнародується у засобах масової інформації.
Рішення про позбавлення нагород може бути оскаржено на Конференції УСВА.
Нагороди та посвідчення до них, що належали особі до позбавлення її цієї відзнаки, підлягають поверненню до УСВА.
Зберігання заохочувальних відзнак, контроль за врученням і підготовка матеріалів до нагородження для розвитку Президією покладаються на апарат управління Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).
Затверджено
Рішенням Правління УСВА
від 23 вересня 2006 року.

 
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.