" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - США і Росія розпочали переговори про свої стратегічні ядерні арсенали Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40986140 Відвідувачів
Урядовий портал
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Укрінформ
Орденские планки – ветеранам
США і Росія розпочали переговори про свої стратегічні ядерні арсенали Надрукувати Надіслати електронною поштою
   Делегації Росії та США розпочали вчора в Женеві перший раунд переговорів із підготовки нової угоди про скорочення стратегічних наступальних озброєнь (СНО), повідомляє «Євроньюс». Попередню угоду було підписано 1991 року і термін її дії спливає 5 грудня 2009 року. За умовами СНО–1, Росія і США повинні мати не більше шести тисяч ядерних боєголовок із кожного боку. Як заявив журналістам високий американський дипломат, перший раунд переговорів триватиме до 21 листопада. Міжнародні оглядачі вважають, що він не принесе суттєвих результатів, оскільки кардинальних рішень не варто очікувати до вступу на посаду 20 січня наступного року нового президента США Барака Обами.
  Переговори зі СНО–2 ускладнюються двома іншими чинниками. По–перше, планами США розмістити у Польщі та Чехії елементи протиракетної оборони (ПРО). По–друге, відвертим шантажем Росії, яка у відповідь на розміщення в Європі елементів ПРО пообіцяла розмістити у Калінінградській області свої ракетні комплекси «Іскандер».
  Позавчора Москва відхилила нові пропозиції Вашингтона стосовно вирішення конфлікту навколо елементів ПРО в Європі, заявивши, що такі переговори будуть вестися вже з новою адміністрацією Барака Обами. Російський президент Дмитро Медведєв у вчорашньому інтерв’ю французькій газеті «Фігаро» заявив, що його країна готова обговорювати з Вашингтоном «нульовий варіант»: Москва не розміщує ракет біля Калінінграда, а Вашингтон — елементів ПРО в Європі.
  До речі, є побічні свідчення того, що Обама може піти на такий варіант. Коли канцелярія президента Польщі розповсюдила повідомлення, що під час першої телефонної розмови між Качинським і Обамою новообраний президент США не давав обіцянки дотримуватися домовленостей про розміщення елементів ПРО у Польщі, то предстваники команди Обами відразу ж спростували інформацію поляків. По–друге, глава Агенції протиповітряної оборони США генерал Генрі Оберінг звернувся до президента–електа із закликом не відмовлятися від розміщення елементів ПРО в Європі й обіцяв надати йому вичерпну інформацію про надійність плану протиракетного щита. І, нарешті, зовсім не випадковою можна вважати зроблену позавчора главою МЗС Італії Франко Фраттіні заяву, що «Америка повинна відмовитися від будівництва елементів ПРО в Чехії та Польщі, бо почнеться нова «холодна війна». Фраттіні став перешим високим європейським дипломатом, який відкрито висловив спротив американській системі ПРО.
Олександр ШИМАНСЬКИЙ
Ураїна Молода
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.