" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Відкриття пам’ятника в смт. Оратів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40977206 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Відкриття пам’ятника в смт. Оратів Надрукувати Надіслати електронною поштою
    На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 30 липня 2008 року «Про заходи щодо відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з території Республіки Афганістан» 20 листопада 2008 року в смт. Оратів (Вінницька область) відбулося урочисте відкриття пам’ятника воїнам, які загинули під час війни в Афганістані.
   За майже десятиліття війни в Афганістані горнило афганської війни пройшло 105 жителів - уродженців Оратівського району, 2 учасники бойових дій повернулися інвалідами, а уродженець с. Каленівка -  рядовий БАШТАННИЙ Василь Юхимович; с. Чернявка - капітан КОШЕНКО Василь Пилипович; с. Кожанка -  сержант МАЦЮК Володимир Олександрович; с. Скоморошки – молодший сержант МУРОВАНИЙ Сергій Михайлович;  с.  Кожанка - єфрейтор РАБЕЦЬ Юрій Володимирович не повернулися до рідних домівок.
  В даний час на території району проживає 38 учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав.
Урочиста колона на чолі з керівниками району, ветеранських організацій району та області, представниками трудових колективів установ та організацій району пройшла центральною частиною міста до місця проведення урочистого мітингу.
  На мітингу виступили голова районної державної адміністрації Петро Покорнюк , голова обласної Спілки ветеранів війни в Афганістані Петро Кирилішин,  заступник голови Оратівської районної Спілки ветеранів війни в Афганістані Степан Кучерук, учасники бойових дій, батьки загиблих воїнів та вихованці навчальних закладів смт. Оратів.
  Завершив церемонію відкриття пам’ятника настоятель храму Архістратига Михаїла Української православної церкви отець Христофор  
   Згодом присутні відвідали музей афганської війни, який створюється в новозбудованому центрі естетичного виховання та зробили записи в Книзі почесних гостей. Голова обласної Спілки передав на зберігання до музею книги Голови Української Спілки ветеранів Афганістану, генерал-майора Сергія Червонописького про політичні та соціальні наслідки для України спецоперації СРСР в Афганістані 1979-1989 років.
На церемонію відкриття пам’ятника прибули делегації сусідніх районів області -  Липовецького на чолі з головою Спілки, заступником голови районної ради Іваном Деміхіним, Іллінецького на чолі з Василем Білозором. В заходах брав участь уповноважений представник Державного комітету України у справах ветеранів, учасник  бойових дій в Афганістані Олександр Толстой.
  На згадку про зустріч бойові друзі сфотографувалися біля пам’ятника разом з батьками та рідними загиблих воїнів.  
  За словами голови Оратівської районної Спілки ветеранів війни в Афганістані  Івана Руденка спорудження пам»’ятника відбулося за рахунок фінансової підтримки обласної ради, районної державної адміністрації та районної ради, сільськогосподарських формувань району та активістів громадської організації, за що їм сердечна вдячність.
Петро Кирилішин
  голова обласної
Спілки ветеранів
війни в Афганістані

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.