" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Українська партія Справедливості – Союз ветеранів, інвалідів, чорнобильців, афганці (СВІЧА) Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41045058 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Надрукувати Надіслати електронною поштою
Українська партія Справедливості -
Союз ветеранів, інвалідів,
чорнобильців, афганців
(СВІЧА)
(Історична довідка за неодноразовими зверненнями користувачів сайту)
  Українська партія Справедливості (УПС) заснована 19 грудня 1992 року з ініціативи Української Спілки ветеранів Афганістану та за підтримки декількох громадських організацій, насамперед "Союзу Чорнобиль України", Організації ветеранів України. 9 лютого 1993 року зареєстрована Міністерством юстиції України, реєстраційне свідоцтво № 398.
  Останню назву – Українська партія Справедливості - Союз ветеранів, інвалідів, чорнобильців, афганців (СВІЧА) партія отримала на V з'їзді в березні 2001 року.
  Основними принципами УПС-СВІЧА є: соціальна справедливість, демократія і політичний центризм, гармонійне поєднання інтересів людини і суспільства, рівність кожного перед Законом і верховенство права, свобода слова і свобода совісті.
  Основна мета партії – дієвий та конкретний захист інтересів, насамперед, ветеранів Великої Вітчизняної війни, ветеранів війни в Афганістані та воєнних конфліктів в інших зарубіжних країнах, ветеранів Збройних Сил і праці, ліквідаторів наслідків Чорнобильської катастрофи, інвалідів, інших найменш соціальне захищених громадян України.
  Соціальна база ветерани війни, праці, збройних сил, учасники бойових дій та сім'ї загиблих під час локальних військових конфліктів та війни в Афганістані 1979-1989 рр., ліквідатори наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, інваліди.
  Структура та чисельність партії. УПС-СВІЧА стала реальною всеукраїнською партією, оскільки мала діючі регіональні організації в усіх областях України, Автономної Республіки Крим, містах Києві і Севастополі. Загальна чисельність партії на 01.01.2005р. - 42 тисячі 180 осіб. Симпатиків партії, в першу чергу "афганців", "чорнобильців", ветеранів Великої Вітчизняної війни, локальних воєн, Збройних Сил, сімей загиблих - більше ніж 2 мільйона чоловік.
  Партія придбала своє політичне обличчя, приймаючи активну участь у виборчих перегонах: 1998 рік – ініціатор і співзасновник блоку "Трудова Україна", 1999 рік - співзасновник блоку "Наш вибір – Леонід Кучма", 2002 рік — основний ініціатор створення блоку «Єдність2», 2006 рік - співпраця з СПУ.
  Керівні особи партії на стадії її самоліквідації:
  - голова — Червонописький С. В
  - заступники: Іщенко Ф. К, Зубко Ю. Г, Сергієчко М. П., Сіроштан В. Г., Хрипунов В. Ф., Якименко Ю. В.
  Рішенням свого IX з'їзду від 1.06.2005 року УПС-СВІЧА була самоліквідована. У подальшому партія в основному була знята з реєстрації органами юстиції. Але спротив окремих структур Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) щодо ліквідації "своєї" партії, а відповідно і "афганського" політичного проекту не дозволяє завершити цей процес до кінця. Одним з найкатегоричніших противників ліквідації партії стала Донецька обласна організація УПС-СВІЧА.
  Тож є всі підстави вважати, що процес повної ліквідації партії УПС-СВІЧА на початок 2008 року не завершено, і відсутні юридичні підстави говорити про неї у минулому часі.
Прес-служба УСВА.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.