" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - ШАХОВИЙ ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ НА КИЇВЩИНІ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41019385 Відвідувачів
Укрінформ
Урядовий портал
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
ШАХОВИЙ ТУРНІР ПАМ’ЯТІ ВОЇНІВ-ІНТЕРНАЦІОНАЛІСТІВ НА КИЇВЩИНІ Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Відповідно до плану заходів з підготовки і відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан 17–19 грудня традиційно в Ржищівському професійному ліцеї відбувся шаховий турнір пам’яті воїнів-інтернаціоналістів Мулявки А.А. та Бондара Б.Г. серед учнів професійно-технічних закладів Київської області, учнівської молоді міста та дорослих ветеранів шахових баталій міста Ржищів та районів області.
Присутні вшанували пам’ять загиблих Мулявки А.А. та Бондара Б.Г. хвилиною мовчання. Учасників турніру привітали директор навчального закладу Гордієнко В.О., заступник міського голови Бойко В.Г., заступник голови Київської обласної організації Української Спілки ветеранів Афганістану Пірус В.Б.
Голова міської організації УСВА Тугай В.Р. ознайомив учасників турніру з Положенням про шаховий турнір та з якою метою він проводиться: це героїко-патріотичне виховання молоді на прикладах біографії ветеранів-земляків та пропаганда шахів серед підростаючого покоління.
Загальне керівництво по проведенню змагань здійснив комітет з професійної освіти за підтримки Української Спілки ветеранів Афганістану. Безпосереднє проведення турніру було покладено на керівництво Ржищівського професійного ліцею, міської Ради та Ржищівської міської організації УСВА.
Головний суддя турніру Литвиненко М. П., відомий на Київщині пропагандист шахів, ознайомив його учасників з правилами гри та розпорядком роботи. Цього ж дня за участю керівництва навчального закладу, керівництва міста, Київської обласної організації Спілки ветеранів Афганістану в присутності учасників турніру та запрошених відкрито кімнату бойової слави воїнів-інтернаціоналістів в Ржищівському краєзнавчому музеї ім. Силкіних, який розташований в гуртожитку № 3 навчального закладу. Серед нових експонатів відвідувачі музею ознайомилися з зібраними документами, фотографіями та особистими речами воїнів-інтернаціоналістів Ржищівської міської організації УСВА до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 20-ї річниці виведення радянських військ з Республіки Афганістан.
На вечірній час учасників шахового турніру керівництво навчального закладу запросило гостинно в актовий зал, де для учнів навчального закладу проводилось «свято Варвари» за участю молодих аматорів – учнів ліцею. Після культурної програми гостей приємно вразила гостинність учнів групи кухарів (майстер Решетник О. С.), які пригощали їх варениками з маком та короваєм, виготовлених своїми руками.
18 грудня після закінчення першої частини шахового турніру відбулася зустріч з учасниками бойових дій, членами міської організації УСВА, колишніми випускниками навчального закладу, які також були в Афганістані та рідних загиблих.
В музей завітали також заступник голови Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) Сіроштан В. Г., який подарував книги про військову операцію в Афганістані, та голова Ставищанської організації УСВА, батько загиблого в Афганістані сина – Петренко П. О. Він подарував для музею газету «Тертій Тост», в якому є нарис про його сина Петра Петровича Петренка.
В актовому залі навчального закладу відбулося підведення підсумків шахового турніру, присвяченого пам’яті воїнів-інтернаціоналістів Мулявки А.А. та Бондара Б.Г.
В особистій першості турніру одержали серед:
–    професійно-технічних закладів Київської області
І місце – Чорний Артем Володимирович – ВПУ м. Сквирка;
ІІ місце – Дранко Володимир Васильович –ВПУ м. Катюжанка;
ІІІ місце – Сорокопуд Олександр Васильович – ВПУ м. Сквирка;
–    навчальних закладів міста
І місце – Богма Аня – Ржищівський гуманітарний коледж;
ІІ місце – Зайченко Євген – Ржищівська школа № 1 І-ІІІ ступенів;
ІІІ місце – Плескач Максим – Ржищівський будівельний технікум;
–    серед дорослих шахістів м. Ржищів і Кагарлицького району
І місце – Коваль Петро Махтейович – м. Кагарлик;
ІІ місце – Литвиненко Микола Платонович – м. Ржищів;
ІІІ місце – Хамаздір Костянтин Васильович – м. Кагарлик.
  Переможців шахового турніру привітали і вручили почесні грамоти, цінні подарунки, книги, буклети про м. Ржищів заступник голови Спілки Сіроштан В. Г., заступник міського голови Бойко В. Г., голова міської організації УСВА Тугай В.Р.
    Василь Тугай

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.