" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Іспити ліберійським нічним небом Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41194724 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Іспити ліберійським нічним небом Надрукувати Надіслати електронною поштою
  У 56-му окремому вертолітному загоні, який нещодавно завершив ротацію та приступив до виконання миротворчих завдань у складі Місії ООН в Республіці Ліберія, відбулися дві льотні зміни. Вдень екіпажі транспортно-бойових Мі-8 і бойових Мі-24 виконували польоти за планом центру керівництва авіаційними операціями Місії, а ближче до темної пори льотно-підйомний склад визначених екіпажів під керівництвом командира загону полковника Володимира Пастухова вже готувався до тренувальних польотів вночі у простих метеорологічних умовах.
  Заступник командира загону з льотної підготовки майор Костянтин Гаєвський повідомив, що, незважаючи на напружений денний графік, визначені екіпажі трьох ланок залучалися і до нічних польотів.
  - Льотчики відновлювали навички пілотування вночі в звичайних метеоумовах. Виконання завдання ускладнювалось обмеженнями в застосуванні радіотехнічних і світлових засобів, щоб зосередити увагу і стимулювати дії пілота щодо прийняття ним правильних рішень, - пояснює майор Костянтин Гаєвський.
  Зокрема, завдяки цим польотам продовжуються допуски на пілотування авіаційної техніки вночі. Вони мають тримісячний термін дії, тому до участі в них залучалися льотчики, які саме потребують такого дозволу на польоти в нічний час.
  - Загалом "до строю" на продовження допуску стало чотири пілоти. Ще 4 льотчики, які вже були підготовлені, відновили навички пілотування вночі на Мі-24 за  окремими вправами по курсу бойової підготовки армійської авіації.
  Льотчики на Мі-8 виконали аналогічні завдання. Крім того, один екіпаж транспортно-бойового Мі-8, зависаючи у повітрі, шліфував піднімання вантажу, імітуючи у такий спосіб евакуацію постраждалої людини на борт.
  Таким чином, екіпажі двох вертольотів Мі-8 і Мі-24 разом виконали 18 польотів, загальний наліт за нічну зміну склав майже 6 годин.
Андрій Агєєв Робертсфілд (Ліберія)
Газета "Народна армія"

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.