" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Герої поруч з нами Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41207207 Відвідувачів
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Герої поруч з нами Надрукувати Надіслати електронною поштою
У мальовничому селі Самчики Старокостянтинівського району навесні 1969 року народився наш герой, герой нашого часу - Фольварков Олександр Олександрович. Дитинство провів на берегах річки Случ. Час линув швидко.Закінчив школу, згодом Хмельницьке училище.
В травні 1987 року був призваний до лав Збройних Сил, а в листопаді був направлений для подальшого проходження служби в Республіку Афганістан. Проходив службу в містах Кабул, Кандагар, Полі-Хумрі. За мужність і військову доблесть, проявлені при виконанні інтернаціонального обов'язку був нагороджений Грамотою Президії Верховної Ради СРСР і Знаком «Воїн-інтернаціоналіст», медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «Захиснику Вітчизни», «70 років Збройним Силам СРСР», «Воїну-інтернаціоналісту від вдячного Афганського народу».
Після служби повернувся додому, де його чекала вродлива та кохана дівчина. Сашко - хлопець серйозний, довго не роздумував, а через два місяці відгуляли весілля. Його люба дружина - Алла Василівна народила йому двох прекрасних дочок - Ліану і Катюшу.
На даний час Олександр працює електромеханіком АТС в рідному селі. На роботі характеризується позитивно. Серед товаришів користується авторитетом. Скромний, привітний, життєрадісний.
Незважаючи на те, що на долю Олександра Олександровича випали такі випробовування на війні, так і в мирний час знайшлося місце для подвигу. Коли він побачив, що тонуть двоє дітей, то не роздумуючи, стрибнув у річку і врятував їх. Рішенням Хмельницької обласної ради за рятування двох підлітків, які провалились під лід на річці Случ, нагороджений медаллю «За спасіння утопаючого» .
Фольварков Олександр Олександрович являється заступником голови Старокостянтинівської районної організації воїнів-інтернаціоналістів. Він проводить велику роботу по вихованню підростаючого покоління. Не забуває віддавати дань своїм бойовим побратимам, сім'ям загиблих та померлих учасників бойових дій. Олександр приймав активну участь в заходах по будівництву пам'ятника воїну-афганцю Фурману Олександру Миколайовичу. Нагороджений багатьма грамотами. Представлений до нагородження медаллю Української спілки ветеранів Афганістану «За заслуги» Шступеня.
На героїчних подвигах Фольваркова О.О. необхідно вчитись молоді, брати з нього приклад.
 В.М.Перепічка,
голова Старокостянтинівської
районної організації
воїнів-інтернаціоналістів


 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.