" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Урок пам’яті у Бершадській школі Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41204880 Відвідувачів
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урок пам’яті у Бершадській школі Надрукувати Надіслати електронною поштою
    Стало доброю традицією в Бершадській ЗОШ І-ІІІ ст №2. що у Вінницькій області, кожного року проводити заходи, присвячені річниці виведення радянських військ з Афганістану.
   Ось і цього року було проведено урок пам’яті "Афганістан болить в душі моїй". Сценарій заходу було написано учителем історії Пацаром Василем Володимировичем та класним керівником 10-Б класу Почапською  Світланою Петрівною.

  Саме учні цього класу стали безпосередніми і активними учасниками заходу. На уроці були присутні учителі, учні старших класів, запрошені гості. Цього року до школи завітали голова Бершадської районної організації УСВА. ветеран 256 трубопровідної бригади Івасик Анатолій Олексійович і підполковник у відставці, ветеран 177 окремого батальйону спецпризначення Плахотнюк Валерій Іванович.
   В своєму виступі десятикласники розповіли про те, як розпочалась, проходила і була завершена військово-політична спецоперація радянських військ. Читали вірші, виконували пісні, присвячені афганським подіям. Було згадано поіменно всіх загиблих воїнів-уродженців Бершадчини. Це Кушнір Віктор, Недзеленко Олег, Баранюк Олексій, Хмарук Михайло, Ільченко Михайло, Гомелюк Анатолій, Ободнюк Василь, Плахотний Валерій, Пелих Григорій, Пацар Олександр.
   Пам’ять їх, а також всіх загиблих в Афганістані вшанували хвилиною мовчання. Присутнім було продемонстровано фільм «Война после войны».
   Було надано слово гостям – ветеранам-«афганцям». Вони розповіли про свій бойовий шлях, про свої враження і відчуття під час перебування в Афганістані. Учні вручили їм букети квітів. На завершення заходу Василь Володимирович зробив огляд літератури з даної тематики. Зокрема було презентовано такі книги як: "Історіографія війни в Афганістані", автори Червонописький С. В.; Костиря А. А.; словник-довідник "Военно-политическая спецоперация СССР в Афганистане (25 декабря 1979 - 15 февраля 1989 гг) Червонописький С.В. Костиря А.А. Сіроштан В. Г;  "Колыбель Чирчикского спецназа." и "Афганский перевал." Кривопалов О. В.;  "Над всем Афганистаном безоблачное небо." и "Долгий путь из афганского плена и безвестия." Аблазов В.И.; Автобиография записки офіцера спецназу ГРУ Стодеревского І. Ю. "Афганістан до і після чотирьох воєн." Кирко О. та багато інших.
   Організатори виховного заходу висловлюють подяку авторам за надану літературу. Особливо подяка Січевому В.М., Колесніку О.І., Єлагіну О.М. за надані матеріали, фільми, книги. Без їх допомоги урок пам'яті був би неповним.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.