" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Віддають шану пам'яті героїв Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41040771 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Віддають шану пам'яті героїв Надрукувати Надіслати електронною поштою
 Проблема збереження пам'ятників, споруджених на нашій землі, лежить у площині суспільної моралі. Усвідомлюючи цю істину, влада Дніпропетровщини ухвалила обласну програму реставрації та впорядкування меморіалів полеглим у роки Великої Вітчизняної війни. Заходи в рамках програми розраховані на 2008-2010 роки.

Насамперед було здійснено моніторинг нинішнього стану пам'ятників героям та визначено відповідальних за їхнє впорядкування. Раніше більшість цих священних місць перебували на балансах колгоспів, а з часом стали "нічийними", тоді як матеріали, з яких виконано пам'ятні знаки, недовговічні: забезпечують життя пам'ятнику коротше за людське.
Так не повинно бути, наголошує влада Дніпропетровська. Рішення керівництва країни та уряду про впорядкування місць поховань героїв останньої війни у зв'язку з підготовкою до 65-ї річниці Перемоги, яку відзначатимемо 2010 року, буде виконано. На це й спрямовано ухвалення в області програми збереження пам'ятних знаків. Роботи в її рамках фінансуватимуться з обласного і міських бюджетів. Уже виділено мільйон гривень, ще один мільйон надійде незабаром.
Ремонту і впорядкування потребують понад 800 меморіалів та інших знаків шани на місцях поховань воїнів, тобто більшість із пам'ятників, які існують в області сьогодні. До травня 2010 їх обіцяють привести до належного стану.
Тетяна ХОМИЧ.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.