" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Грищенко: Українці самостійно визначатимуться щодо НАТО Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41042625 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Орденские планки – ветеранам
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
Грищенко: Українці самостійно визначатимуться щодо НАТО Надрукувати Надіслати електронною поштою
Питання приєднання країни до НАТО українці вирішуватимуть самостійно, заявив Надзвичайний і Повноважний Посол України в Росії Костянтин Грищенко під час дискусії з представником Росії при НАТО Дмитром Рогозіним на програмі «К барьеру» на каналі НТВ. «Визначатися щодо членства в НАТО будуть громадяни України, а не Москва, Вашингтон чи Брюссель.
І це повинні чітко зрозуміти в Росії», — цитує Грищенка УНІАН. За його словами, хоча щодо членства в Альянсі в Україні існують різні думки й точаться гострі суперечки, це будуть винятково внутрішні процеси, на які не повинні намагатися впливати зовнішні гравці. Грищенко додав, що Київ готовий обговорювати цю тему з Москвою, наводити свої аргументи, але він не ухвалюватиме ті чи інші рішення під тиском чи враховуючи побажання когось із зовнішніх гравців.
Реагуючи на закид Рогозіна щодо того, що керівництво України у своїй євроатлантичній політиці начебто ігнорує думку своїх громадян, Грищенко відповів, що в українській еліті склався консенсус щодо необхідності ухвалення рішення про вступ до Альянсу виключно за підсумками загальнонаціонального референдуму. «Проблематика НАТО не повинна штучно перетворюватися на ключове питання двосторонніх відносин, користуючись яким здійснюється торпедування україно-російського співробітництва в багатьох важливих для народів обох країн сферах», — сказав він. «Києву та Москві є про що поговорити поза темою євроатлантичної інтеграції. Особливо в умовах глобальної фінансово-економічної кризи», — наголосив Грищенко.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.