" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Щоб пенсії були справедливими Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40978676 Відвідувачів
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Щоб пенсії були справедливими Надрукувати Надіслати електронною поштою
Коментуючи відмову народних депутатів розглянути урядовий законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення і законопроект про внесення змін до Закону "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" щодо перерахунку пенсій працюючим пенсіонерам, міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова підкреслила, що ці рішення є надзвичайно важливими для людей, тому уряд переконуватиме народних депутатів у необхідності їх прийняття.
Міністр, зокрема, зазначила: "Законопроектом ми пропонували зараховувати до стажу роботи працівникам, зайнятих на сезонних роботах, 12 повних місяців роботи протягом року за умови, що середній розмір сплачених внесків за рік досягає 12 розмірів мінімальних страхових внесків".
За її словами, зараз для таких працівників сплачені ними внески обліковуються помісячно, і в разі, якщо внески сплачено в сумі меншій, ніж мінімальний страховий внесок, до страхового стажу зараховується пропорційно менший період. Це, в свою чергу, зменшує тривалість страхового стажу протягом року на 4-5 місяців і відповідно впливає на розмір пенсії, повідомили у прес-службі Мінпраці.
Крім того, міністр нагадала, що при призначенні пенсії до страхового стажу нині включається період догляду за дитиною до трьох років. При цьому враховується мінімальна заробітна плата, оскільки саме з неї за цей період сплачуються страхові внески. Зокрема, за наявності двох дітей така заробітна плата враховується протягом 6 років. Це є однією із обставин, яка впливає на зниження розміру заробітку при обчисленні пенсії. У зв'язку з цим Людмила Денісова, зокрема, підкреслила: "Ми запропонували надати можливість жінкам, які доглядають дітей віком до 3 років, а також особам, які проходять строкову службу, здійснюють догляд за інвалідами І групи або престарілими, виключати зазначені періоди із заробітку для обчислення пенсії. Це дасть змогу збільшити розмір пенсії зазначеним особам в середньому на 20 відсотків".
Відповідаючи на запитання журналістів щодо внесків до Пенсійного фонду фізичними особами-суб'єктами підприємницької діяльності, міністр повідомила, що з 1998 року, коли була введена спрощена система оподаткування, мінімальна пенсія збільшилась у 32 рази, середня пенсія - в 15 разів, мінімальний внесок до Пенсійного фонду збільшився з 18 гривень до 201 гривні. Водночас фізичні особи - суб'єкти підприємницької діяльності сплачують внески у розмірі від 6 до 84 гривень.
"Я переконана, що соціальна справедливість має полягати в тому, щоб держава була справедливою до всіх своїх громадян. А рівність у правах забезпечується рівними обов'язками", - підкреслила міністр.
За словами Людмили Денісової, законопроектом пропонується надати фізичним особам - суб'єктам підприємницької діяльності можливість самостійно визначати розмір страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування для себе та членів своїх сімей. "Це дасть можливість зазначеним особам на рівних засадах з іншими застрахованими особами формувати розмір пенсії не менше прожиткового мінімуму", -резюмувала міністр.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.