" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41046865 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ Надрукувати Надіслати електронною поштою
Про відзначення 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років
З метою увічнення безсмертного подвигу народу у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років, виховання у молодого покоління почуття патріотизму і шанобливого ставлення до історії держави та з нагоди відзначення Дня Перемоги ПОСТАНОВЛЯЮ:
1. Кабінету Міністрів України:
1) розробити і затвердити план заходів з підготовки та відзначення 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років;
2) вирішити в установленому порядку питання щодо фінансування заходів з підготовки та відзначення 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років.
2. Кабінету Міністрів України разом із Київською міською державною адміністрацією забезпечити організацію і проведення 9 травня 2009 року загальнодержавних святкових заходів у столиці України - місті-герої Києві.
3. Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Міністерству України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерству освіти і науки України, Міністерству України у справах сім'ї, молоді та спорту, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України, Державному комітету України у справах ветеранів, за участю громадських організацій ветеранів провести у військових частинах, навчальних закладах відповідні заходи, спрямовані на виховання у дітей і молоді почуття патріотизму, національної гідності, шанобливого ставлення та поваги до людей старшого покоління.
4. Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям за участю органів місцевого самоврядування:
1) забезпечити проведення у містах, інших населених пунктах України урочистих заходів на честь Дня Перемоги, зокрема покладання вінків і квітів до пам'ятників загиблим воїнам, зустрічей керівників місцевих органів виконавчої влади та посадових осіб місцевого самоврядування з ветеранами війни;
2) організувати відвідання посадовими особами місцевих органів виконавчої влади, місцевого самоврядування ветеранів війни та членів сімей загиблих, які перебувають у госпіталях та лікарнях на лікуванні або у закладах соціального захисту населення, сприяти проведенню благодійних акцій для збору коштів на підтримку одиноких, малозабезпечених ветеранів;
3) вжити заходів щодо:
упорядкування братських могил, інших військових поховань, пам'ятників, обелісків, меморіалів на честь героїв Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років, облаштування пам'ятних місць, пов'язаних із героїчним минулим Українського народу;
проведення у бібліотеках тематичних виставок з історії Великої Вітчизняної війни 1941 - 1945 років, поповнення та демонстрації музейних експозицій, сприяння виданню відповідної науково-просвітницької літератури;
4) надавати необхідну допомогу громадським організаціям ветеранів для здійснення статутної діяльності;
5) забезпечувати висвітлення у комунальних засобах масової інформації проблем ветеранів війни, а також діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо соціального захисту ветеранів.
5. Державному комітету архівів України сприяти проведенню виставок архівних матеріалів, пов'язаних з участю Українського народу у Великій Вітчизняній та Другій світовій війнах.
6. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів щодо підготовки і відзначення 64-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років, організувати тематичні радіо- та телепередачі, показ документальних та художніх фільмів, виступи учасників бойових дій і представників ветеранської громадськості.
Президент України В. ЮЩЕНКО
м. Київ
15 квітня 2009 року
N 242/2009


 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.