" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Виступ С.В. Червонописького, народного депутата України, голови УСВА у Верховній Раді України Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40993933 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Боевое Братство
Міністерство оборони
Виступ С.В. Червонописького, народного депутата України, голови УСВА у Верховній Раді України Надрукувати Надіслати електронною поштою

29.11.2006 року.
 Червонописький С. В.     Фракція соціалістів, вже вкотре  вимушена  порушувати питання  щодо створення Державного Комітету України у справах ветеранів війни та військової служби.
     Як центральний орган виконавчої влади такий Держкомітет існував і у минулому році був ліквідований указом президента. Хочу відмітити, що помічники підвели гаранта Конституції в черговий раз, бо зроблено це було у день народження Гітлера.

    
 
      Громадські об’єднання ветеранів війни і військової служби б’ють постійну тривогу з приводу того, що їхні питання стали розмитими. І  у вирішенні серйозних проблем міністерства та відомства кивають один на одного. А навкруг військових госпіталів та специфічних санаторіїв, як до прикладу ім. Семашка у Сімеїзі,  розпочався справжній дерибан.
     Разом з тим 3,5 млн. наших громадян, обпалених війнами, та 600 тис. жертв війни і нацистських переслідувань, багатомільйонна армія ветеранів військової служби і безквартирних офіцерів потребують особливого підходу, дбайливого ставлення, більш шанобливого піклування. Цього вимагає і світовий досвід. Розумію, нам дуже далеко до  Америки, але у них з 8 існуючих міністерств одне – ветеранів війни. І його робота тільки у минулому році була підкріплена семидесяти дев’ятьма млрд. (я підкреслюю - мільярдами) бюджетних доларів.
      А тому фракція соціалістів пропонує розглянути питання щодо створення ветеранського Держкомітету і своєю Постановою зобов’язати Уряд формалізувати це рішення. Здійснити це реально шляхом об’єднання розпорошених функцій діючих і ліквідованих організацій і структур. Тоді можна буде не тільки централізувати грошові потоки, але й контролювати проходження бюджетних коштів по таких установах, як :
     - фонди „Взаєморозуміння і примирення” та „Соціального захисту ветеранів Великої Вітчизняної війни” ;
     - держкомісія у справах увічнення пам’яті;
     - комісія у справах колишніх партизанів;
     - редакція „Книги Пам’яті”;
     - національний центр адаптації військовослужбовців, звільнених в  запас.
     І звичайно ж, на цю держструктуру замкнеться вагомий пласт героїко-патріотичної роботи з молоддю.
     Такий підхід наша фракція вважає державницьким.
     В Секретаріаті зареєстровано проект Постанови Верховної Ради щодо Держкрмітету, поданий Адамом Мартинюком. Прошу прискорити прийняття цього рішення.
 
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.