Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40963151 Відвідувачів
Укрінформ
Урядовий портал
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Газеті Третій Тост – 15 років Надрукувати Надіслати електронною поштою

Третій ТостВиповнилося 15 років всеукраїнській газеті “Третій Тост”, засновником і організатором якої стала Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів інтернаціоналістів). Спочатку газета мала назву “Набат”, а з січня 1993 року перейменована на “Третій тост”. Ця назва – біль за бойових побратимів, загиблих на афганській війні, зрозумілий для кожного воїна – “афганця”. І краще, ніж у цих поетичних рядках висловити той біль, напевно, неможливо:

Чашу найтерпкішого вина
Стоячи.
І мовчки. І до дна.
Третій тост – це подзвін із Безсмертя,

Подзвін, що відлунює війна.

Газета стала справжньою трибуною воїнів-інтернацоналістів, а їх в Україні більш як 150 тисяч. Вона віддзеркалює основні напрями діяльності як громадської організації так і урядового органу – спочатку Комітету ветеранів війни в Афганістані та воєнних конфліктів в інших зарубіжних країнах при Президенті України, який став також співзасновником газети, пізніше цей урядовий комітет змінював назву кілька разів, а зараз його, нажаль, ліквідовано.

Газета всі ці роки залишалася вірною своєму високому призначенню – служити ідеї єднання воїнів-інтернаціоналістів, відстоювання їхніх прав і свобод, захисту найбільш постраждалої від війни категорії суспільства – сімей загиблих військовослужбовців. 

Хочеться висловити теплі слова подяки всім тим, хто стояв біля витоків створення газети – професійним журналістам, людям зі щирою душею – насамперед головному редакторові Валентині Євсєєвій, заступнику головного редактора Василю Парфьонову, журналістам Юрію Зарєву, Ігорю Курбангалієву, Анатолію Шерепицькому, Михайлу Каменському, Валерію Аблазову, Валентину Авдєєнку, літературному редактору Наталії Казимировй. Слава і шана їм за цей вагомий внесок у справу розбудови і підтримки афганського руху в Україні. З різних причин склад редакції за ці п’ятнадцять років змінювався, але газета як завжди живе, працює і не змінює своїй основній ідеї - єднання воїнів-інтернаціоналістів.

Газета “третій Тост” завжди існувала за підтримки Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів), яку всі ці роки очолює її легендарний лідер Сергій Васильович Червонописький.

За п’ятнадцять років існування газета надала путівку у життя багатьом авторам статей і нарисів, з яких читачі дізналися багато цікавого і корисного про бойове братерство на війні, про життя молодих ветеранів у повоєнні роки, про роботу і проблеми ветеранських організацій, про міжнародні відносини з ветеранськими організаціями різних країн. Вони змогли ознайомитись із законодавчими матеріалами, які стосуються ветеранів війни, сімей загиблих, дістати юридичні консультації.Хочеться подякувати за плідну співпрацю з газетою постійним її автором, такими як Георгія Даценко, Володимир Сіроштан, Валерій Аблазов, Віталій Раєвський, Валерій Гринчак, Михайло Каменський, Роман Драпак, Анатолій Гончар, Анатолій Шерепицький, Юрій Ковч, Володимир Жуковський, Олег Короти гін, Костянтин Мелехов, Сергій Урсов, Микола Грабовський, В’ячеслав Кукоба, Ірина Коломієць, Георгій Киреєв, Валерій Вишневський, Юлія Бабенко, Олег Кривопалов, Анатолій Скрипник і багатьом іншим.

Газета була і залишається трибуною, де виступають лідери ветеранського руху – народний депутат України С. В. Червонописький, Герой України народний депутат України І. О. Герасимов, Герой Радянського Союзу губернатор Московської області Б. В. Громов, Герой Радянського Союзу В. І. Гринчак, активісти – керівник Української Спілки ветеранів Афганістану Ю. Г. Зубко, С. В. Куніцин, О. І. Міхнюк, М. І. Приступа, О. В. Соколов, В. М. Рижков.

У газеті усі ці роки велися постійні рубрики до знаменитих дат перемоги у Великій Вітчизняній Війні, “Слава синам України”, “Нагороди шукають героїв”, “Вітаємо з днем народження” тощо.

Газета “Третій Тост” і її працівники завжди були зі своїми читачами, ветеранами війни і у радощах і у тяжкі моменти життя – вона об’єктивно і правдиво розповідала про ті заходи які проводила Спілка  у громадському і політичному житті країни. За ці роки газета стала більш сучасною у подачі матеріалів та дизайні.

Хочеться побажати нашій газеті, її співробітникам і друзям більше цікавих і злободенних матеріалів, подальшого збільшення тиражу, поваги і любові читачів.

Валерій Січевий

начальник редакційної групи

газети “Третій Тост”

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.


Украинская Баннерная Сеть
Защитники родины - Сайт о русских солдатах. Сервис авто регистрации в
каталогах, статьи про раскрутку сайтов, web дизайн, flash,
photoshop, хостинг, рассылки; форум, баннерная сеть, каталог
сайтов, услуги продвижения и рекламы сайтов