" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Стаціонар для Маресьєвих Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40992678 Відвідувачів
Боевое Братство
Міністерство оборони
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Стаціонар для Маресьєвих Надрукувати Надіслати електронною поштою
 У Хмельницькому на базі державного протезно-ортопедичного підприємства відкрито стаціонарне відділення первинного і складного протезування.
У області проживає понад дві тисячі людей, які стали інвалідами через втрату кінцівок, важкі захворювання опорно-рухового апарату. Повернутися до активного життя їм допомагають протези.
- Але складне протезування потребує багаторазових примірок, - розповідає головний лікар стаціонарного відділення Євген Батіщев. - Якщо ж людині доводиться користуватися протезом уперше, вона потребує особливого підходу: треба вчити правильно рухатися, психологічно підготувати до змін у житті.
Полегшить життя людей з обмеженими руховими можливостями стаціонарне відділення, створене на базі державного протезно-ортопедичного підприємства. Розраховане воно на 12 ліжок. За словами Євгена Батіщева, цього достатньо, аби подбати про людей з важкими і складними травмами - більшість з них потребує заміни протезів раз на три роки. У закладі при протезному заводі, крім інших фахівців, працюють психолог, реабілітолог та соціальний працівник.
- Людину потрібно не тільки поставити на протез, а й допомогти зробити на ньому перші кроки, - додає головний лікар. - Наше відділення, напевно, єдине, в якому є подібна реабілітація.
Для тих, хто не потребує цілодобового перебування у стаціонарі, створено кімнати відпочинку і релаксації. Також тут обладнано тренажерний зал. Тут сучасні Маресьєви можуть і танцювати навчитися...
- Усього на ремонт та облаштування стаціонарного відділення первинного, складного протезування та реабілітації було виділено 30 мільйонів гривень з державного бюджету, - розповів директор Хмельницького державного експериментального протезно-ортопедичного підприємства Ігор Ліщук. - Допомогла і місцева влада, але саме завдяки об'єднанню зусиль сьогодні в Хмельницькому відкрите це відділення.
Руслана ПОДОЛЬСЬКА

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.