" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Міжнародна зустріч воїнів-десантників Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41049248 Відвідувачів
Міністерство оборони
Укрінформ
Боевое Братство
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міжнародна зустріч воїнів-десантників Надрукувати Надіслати електронною поштою
 З 8 по 11 травня цього року на туристичній базі "Придніпровська" біля Черкас відбулася зустріч ветеранів-десантників 56-ї гвардійської Червонопрапорної, орденів Кутузова, Вітчизняної Війни Окремої десантно-штурмової бригади, на якій були присутні понад 130 чоловік з України, Росії, Казахстану, Білорусі. Серед них: командир бригади – Раєвський Віталій Анатолійович (1985—1987), командири 3-го десантно-штурмового батальйону, Герой Радянського Союзу Істратій Володимир Георгійович (1985–1987), Новіков Олег Сергійович (1987–1988), Ільченко Олександр Андрійович (1982–1983).
Бригада приймала активну участь у найважливіших бойових діях в Афганістані. Практично весь особовий склад отримав бойові нагороди, а двоє стали Героями Радянського Союзу.
Після служби в Афганістані гвардійці приймають активну участь у громадському, політичному і економічному житті своїх держав.
В День Великої Перемоги під час святкової ходи яка проходила в Черкасах поряд з ветеранами Великої Вітчизняної війни в колоні ішли «афганці», які є спадкоємцями їхніх традицій бойового братерства, мужності, вірності, честі. Після святкової ходи бойові друзі біля пам’ятника загиблим в Афганістані, вшанували пам'ять тих, хто не повернувся з Афганської війни. А потім як завжди спогади, пісня, сльози і…третій тост.
У цей визначний день всі учасники зустрічі були нагороджені медаллю «Учаснику локальних конфліктів», пам’ятним знаком «56 десантно-штурмова бригада», та пам’ятною медаллю «20 років виведення військ з Афганістану».
На зустрічі радували аматорськими піснями про Афган Юрій Шкітун та гурт "Росічі". «Афганцям» демонструвалася хроніка війни, відео кліпи.
Організатори зустрічі – члени Черкаської міської спілки ветеранів Афганістану щиро дякують за спонсорську допомогу директорові ДП "ЧАРЗ-АВТО" Прохоренку Валентину Петровичу, який є учасник бойових дій в Афганістані та генеральному директорові БО "Інтербуд", депутату Черкаської міської ради, Калашнику Ігорю Миколайовичу.
Гвардійці роз’їжджались із великим задоволенням від зустрічі, адже деякі не бачились більше чверті століття, з надією провести наступну зустріч знов у Черкасах через рік.
Таміла Остапенко

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.