" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Кабмін удосконалює порядок забезпечення інвалідів автомобілями Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41037189 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Урядовий портал
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Кабмін удосконалює порядок забезпечення інвалідів автомобілями Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageВ умовах кризи питання забезпечення інвалідів війни автомобілями стоїть надто гостро. Нині на обліку для забезпечення автотранспортом перебуває 92 тис. громадян, з них понад 23 тисячі - інваліди війни. Для повного забезпечення їх автомобілями потрібно 3,3 млрд грн, включаючи майже 950 млн грн для закупівлі автомобілів саме інвалідам війни. На це звернула увагу народних депутатів України міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова під час парламентських слухань на тему "Про соціальне, медичне і пенсійне забезпечення ветеранів війни та відзначення 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років".
За її словами, торік за рахунок різних джерел фінансування інвалідам війни було видано 1 720 автомобілів. Це майже третина від усіх, що були придбані та видані населенню.
"У цьому році держбюджетом, прийнятим Верховною Радою, видатки на закупівлю автомобілів не передбачені, і ми дуже вдячні за підтримку парламентом пропозиції народного депутата Валерія Сушкевича про спрямування коштів Фонду соціального захисту інвалідів на придбання автомобілів для інвалідів. Мінпраці ініціює перед урядом спрямування цих коштів на першочергове забезпечення автомобілями інвалідів війни, і сподіваюсь на підтримку моїх колег міністрів та вас, шановні народні депутати. Завдяки цьому близько 200 ветеранів війни отримають автотранспорт вже в цьому році", - зазначила Людмила Денісова.
Міністр поінформувала, що за останні два роки двічі вдосконалювався Порядок забезпечення інвалідів автомобілями, в тому числі і щодо залишення автомобілів після смерті інвалідів членам сім'ї. Також урядом розроблено та схвалено в першому читанні Верховною Радою законопроект, який врегульовує низку питань, що порушені безпосередніми користувачами цих засобів, зокрема стосовно залишення автомобілів, отриманих як гуманітарна допомога, членам сім'ї після смерті інвалідів.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.