" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - У День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни відбулося перепоховання радянських воїнів Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41041613 Відвідувачів
Орденские планки – ветеранам
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Міністерство оборони
Урядовий портал
Боевое Братство
Укрінформ
У День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни відбулося перепоховання радянських воїнів Надрукувати Надіслати електронною поштою
Image    У Чернігові у День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни відбулося перепоховання останків 15 радянських воїнів, що загинули, захищаючи місто від фашистських загарбників. Серед загиблих було ідентифіковано старшого військового техніка Олексія Апат'єва.
    У перепохованні, що пройшло з дотриманням Статуту Збройних Сил України, взяли участь представники обласної і міської влади – зокрема, заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Володимир Приходько, заступник голови обласної ради Олег Обушний, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, аташе Посольства Російської Федерації в Україні Сергій Ігнатенко, ветерани і молодь, представники політичних партій та громадських організацій, серед них – голова правління ВГО "Закінчимо війну" Юрій Зубко.
    О. Соколов, виступаючи під час церемонії, підкреслив, що сучасне покоління виконує свій патріотичний і моральний обов'язок перед людьми, котрі загинули, захищаючи рідну землю. На його думку, нині ще мільйони родин не мають можливості вклонитися могилам своїх батьків, дідів та прадідів, що загинули на війні. "Саме тому надзвичайно важливою і цінною, не тільки у плані патріотичного виховання, є робота пошукових груп, які відновлюють пам'ять про загиблих", - сказав він.
    Ветеран війни, Почесний громадянин Чернігова Герард Кузнєцов висловив подяку усім, хто був причетний до пошуків і перепоховання воїнів. За його словами, загиблі були військовослужбовцями 5-ої армії, що обороняла Чернігів і на деякий час затримала наступ ворога на схід. Він позитивно оцінив роботу клубу "Патріот", члени якого прагнуть, аби менше залишалося безіменних солдат.
    На церемонію перепоховання прибула донька Олексія Апат'єва – Зоя. Вона сказала, що майже 70 років сподівалася знайти батькову могилу. "Кожного 9 Травня я приносила квіти до Обеліска Невідомому солдату у нас в парку і думала, що так само хтось кладе квіти до могили мого батька. І тільки сьогодні вперше за життя принесла квіти на батькову могилу", - сказала вона.
    Заупокійну літію за загиблими відслужив о. Петро (Квашнін) – настоятель Свято-Миколаївської церкви у Чернігові. Військовослужбовці територіального управління "Північ" дали залп військового салюту, а курсанти Чернігівського училища Державного департаменту з питань виконання покарань пройшли маршем.
    Також зранку у Чернігові відбулося традиційне покладання квітів до могил Невідомих солдат у сквері імені Попудренка та на Меморіалі Слави.
Ірина Синельник

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.