" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Обсяг експорту української зброї зріс на три чверті Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


40974210 Відвідувачів
Урядовий портал
Орденские планки – ветеранам
Укрінформ
Міністерство оборони
Боевое Братство
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Обсяг експорту української зброї зріс на три чверті Надрукувати Надіслати електронною поштою
За перших 4 місяці поточного року український оборонний експорт збільшився на 75% у порівнянні з попереднім періодом минулого року. Про це було заявлено 23 червня на засіданні Колегії Міністерства промислової політики України, в ході якого були розглянуті перспективи розвитку військово-технічного співробітництва підприємств оборонно-промислового комплексу України, повідомляє Defense Express.
Заступник керівника Агенства з питань ОПК Володимир Стеценко звернув увагу присутніх на те, що частка експорту підприємств, які входять в Агенство з питань ОПК, становить більшу частину загальнодержавного експорту озброєння та військової техніки.
За останній час підприємства оборонної галузі добре зарекомендували себе на ринку комплектуючих та послуг спеціального призначення. Зокрема, йдеться про нову техніку, комплектуючих для техніки, яка була поставлена раніше, а також забезпечення в рамках спільних проектів та обслуговування певного сегмента ринку зброї. Крім того, досить важливим є той факт, що Україна почала вирішувати питання поставок комплектуючих, виробів військової техніки та продукції подвійного призначення напряму покупцям, а не через країни-інтегратори.
Ці фактори, надали можливість Україні увійти в десятку країн світу за обсягами експорту військової техніки та комплектуючих. За останні 10 років експорт зріс майже в 2 рази, але дещо знизився в минулому році (на 28,1%) у порівнянні з 2007 гг. Однак вже за перших 4 місяців поточного року експорт збільшився на 75% у порівнянні з попереднім періодом минулого року.
Також було відзначено, що внутрішній ринок на сьогодні залишається малорозвиненим, а підприємства оборонної галузі не в повній мірі використовують власний потенціал. В поточному році вже укладені угоди на будівництво військових кораблів, а також на ремонт, модернізацію існуючих літаків і будівництво нових. Є також відповідні напрацювання щодо укладання контрактів з бронетехніки, систем ППО та авіаційної галузі. Загальна сума укладених контрактів вже перевищує обсяги 2008 г. Основними регіонами, в які експортується українське озброєння та відповідні послуги є країни СНД, Південно-Східної Азії та Близького Сходу. Перспективними є також європейський і російський ринки.

 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.