" /> Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) - Чaс упoрядкувaти пільги Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
 
 
 
    
 
Головна
Новини
Про організацію
Голова УСВА
Публікації
Електронні книги УСВА
Акції
Документи
Нормативні документи
Ветеранські закони
Фотогалерея
Зв`язок
Музей
Реабілітація
Питайте-відповідаємо
Локальні війни
Анонси
Книга вдячності
Організації УСВА
Сайти ветеранів
Фестивалі
Майбутнє України
 


Погода
Погода!


41093159 Відвідувачів
Президент України Офіційне інтернет-представництво
Укрінформ
Боевое Братство
Орденские планки – ветеранам
Урядовий портал
Міністерство оборони
Чaс упoрядкувaти пільги Надрукувати Надіслати електронною поштою
ImageУ Міністерстві праці та соціальної політики відбулося засідання Міжвідомчої комісії з упорядкування системи надання пільг.
"3 червня ц. р. уряд схвалив Стратегію упорядкування системи надання пільг до 2012 року. Тепер наше спільне завдання -забезпечити її ефективну реалізацію", - сказала, відкриваючи зібрання, голова Міжвідомчої комісії, міністр праці та соціальної політики Людмила Денісова.
Нині, поінформувала вона, право на пільги має майже третина населення України (28,5 млн осіб). Серед основних категорій - пенсіонери за віком, діти війни, ветерани праці, ветерани війни, інваліди, особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Тому й постала нагальна потреба в упорядкуванні розгалуженої системи надання пільг, аби бюджетні видатки спрямовувалися на підтримку найменш захищених верств населення, для яких пільги, компенсації і гарантії є додатковим засобом забезпечення достатнього життєвого рівня. За словами міністра, ухваленою стратегією визначаються мета, цілі та напрямки подальшої роботи центральних органів влади в цій сфері. В документі враховано практично всі зауваження та пропозиції як членів Міжвідомчої комісії, так і профспілок та роботодавців.
Людмила Денісова також повідомила, що реалізація стратегії проходитиме у два етапи. На першому (2009-2010 роки) -прийматимуться відповідні зміни до законодавства в режимі постійного діалогу органів законодавчої та виконавчої влади з громадськими організаціями та соціальними партнерами. Перший етап передбачатиме також створення організаційно-технічних та інформаційних умов для реалізації другого етапу, коли безпосередньо вже впроваджуватиметься механізм адресного надання пільг шляхом застосування рівня доходів.
"Напрями реалізації стратегії узгоджуються з положеннями Меморандуму про економічну та фінансову політику, укладеного в рамках співпраці України з Міжнародним валютним фондом. На часі - підготовка Плану заходів щодо реалізації стратегії, який протягом трьох місяців має бути внесений на розгляд уряду", - зазначила міністр. А найперше, що потребує уваги, сказала урядовець, - це упорядкування пільг з проїзду. Адже проблема пільгових перевезень вже істотно дошкуляє як самим пільговикам, так і перевізникам.
У Мінпраці вважають, що для системного врегулювання цього питання насамперед необхідно запровадити чіткий облік фактичного перевезення пільговиків. Реалізувати це завдання можна шляхом запровадження соціальної електронної картки на базі пенсійного посвідчення. Як повідомила Людмила Денісова, міністерство і Пенсійний фонд вже мають певні напрацювання у її створенні, що й було продемонстровано членам Міжвідомчої комісії.
 
< Попередня   Наступна >

 

 
 
© 2005-2018, Українська Спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів)
www.usva.org.ua
pressusva@ukr.net
При любом использовании материалов сайта гиперссылка на usva.org.ua обязательна.
Редакция usva.org.ua может не разделять точку зрения авторов статей
и ответственности за содержание републицируемых материалов не несет.